KVC START IN 2019 MET EEN NEDERLAAG EN EEN GELIJKSPEL

KVC  START IN 2019 MET EEN NEDERLAAG EN EEN GELIJKSPEL

KVC Nokere Kruishoutem – SK Munkzwalm  2-3

Via Jonas Vandevelde (15’) kwamen wij heel dicht bij de 1-0. Jonas ging  alleen op de doelman af, zijn schot werd gestopt door de keeper. Munkzwalm, een sterke ploeg, liet het blijkbaar niet aan het hart komen. Jonathan Ulens, topscorer in conditie, kon na voorbereiding van Kenneth Fouquet de stand openen (30’ 0-1). Enkele minuten later verdubbelde Laurens Soenen voor zijn ploeg de voorsprong (35’ 0-2). En tussendoor onderscheidde doelman Tim Vandenabeele zich met sterke tussenkomsten, ook na de 0-3 trouwens.

Wat had de tweede helft in petto ? Jonathan Ulens, weer hij, zorgde voor de 0-3 (60’). Enkele minuten vroeger was doelman Tim Vandenabeele attent toen Kenneth Fouquet alleen voor de doelman werd afgezonderd. 0-3, match gespeeld ?

Zo zag het er naar uit maar KVC, met voor het eerst de Franse nieuwkomer Hassan Bamoune als verdediger aan de aftrap, plooide niet. De wederoptredende Didi Kavumbagu verkleinde de achterstand  ( 75’ 1-3). En het was nog niet gedaan. In een spannend slot zorgde Jonas Vandevelde voor de aansluitingstreffer (88’ 2-3). Daardoor eindigde KVC nog in schoonheid de eerste thuismatch in het nieuwe jaar. Zondag doet men de zeer gevaarlijke verplaatsing naar leider Denderhoutem (aftrap om 14.30).

Huise Ouwegem – KVC Nokere Kruishoutem B  1-1

De liefhebbers van doelpunten bleven, tijdens een nochtans spannende derby, lang op de honger zitten. Het laatste kwartier was al begonnen toen kapitein Jarl Revyn voor onze ploeg de stand opende  (76’  0-1). Meteen groeide de hoop op de driepunter. In het slot bracht Dries Desmijter zijn ploeg langszij (83’ 1-1). Zo viel het doek in de derby tussen twee ploegen die sedert 1 januari eigenlijk tot de fusiegemeente “Kruisem” behoren. KVC-B speelt zondag om 14.30 uur thuis tegen Kluisbergen Sp. B  (NKMR)