ZES OP ZES VOOR STERK KVC

KVC Nokere Kruishoutem A zit in de periode van vallen en opstaan. Na de ondermaatse prestatie, thuis tegen hekkensluiter Erembodegem, was er een week later de uitmatch tegen Gijzel Oosterzele, met stijl gewonnen door KVC-A met 1-2.

De onweerswolken zijn (definitief of tijdelijk ?) weggedreven.  KVC-A telt drie punten voorsprong op Meerbeke (14de in de stand) en blaast, met één punt achterstand, in de nek van Windeke en Edeboys.

Tegen Gijzel Oosterzele werd met inzet en een winnaarsmentaliteit gevoetbald. Yordy Vanhoutte verblijdde de technische staf, de ploeg en de entourage met een doelpunt halfweg de eerste helft (0-1). In de tweede helft verdubbelde Nicolas Meerschaut de voorsprong (0-2). Deze voorsprong was een geruststelling maar nog geen zekerheid. Tien minuten voor het einde werd de thuisploeg beloond met de aansluitingstreffer. Het werden daarna nog bange minuten, ook omdat er vijf minuten in de toegevoegde tijd werd gespeeld.

KVC-A gaf een mooi geschenk aan trainer Wouter Degroote, die een dag later zijn 41ste verjaardag vierde. Zondag speelt KVC-A thuis om 15.00 uur tegen Kluisbergen Sportief, de ploeg die vorige zondag de match tegen Erembodegem door de toestand van het veld zag afgelast worden.

Zes op zes voor een sterk KVC. Dat maakte de titel al duidelijk. Voor KVC-B werd het eveneens een zondag om niet te vergeten. Er werd, tegen Boekel B, met 5-2 gewonnen.  Lawrence De Clercq (2) en Jarl Revyn beloonden de sterke start van hun ploeg met de 3-0 voorsprong, ook de stand aan de rust. De match was gespeeld. In de tweede helft bleef de honger naar doelpunten verder opvallend aanwezig. Geoffrey Depijpere en Michiel Plaisier diepten de voorsprong uit tot 5-0. In het slot verkleinden de bezoekers de achterstand tot 5-2.

Zondag speelt KVC-B om 15.00 uur de topper op verplaatsing tegen FC Petegem Schelde. Omdat KVC-B zich ook de jongste weken profileerde als een winnaar en FC Petegem punten verloor, is het verschil tussen leider Petegem en KVC-B herleid tot drie punten. Bij een mogelijke winst komt KVC-B op gelijke hoogte van de huidige leider. Er staat dus in Petegem heel wat op het spel (NKMR).