KVC-A : ZEGE EN OP WEG NAAR HET BEHOUD KVC-B : NEDERLAAG IN TOPPER TEGEN LEIDER

KVC-A : ZEGE EN OP WEG NAAR HET BEHOUD

KVC-B : NEDERLAAG IN TOPPER TEGEN LEIDER

Voor KVC-A werd de thuismatch tegen Kluisbergen Sportief A de gelegenheid om een overtuigende 4-1 zege te behalen. Meteen de tweede opeenvolgende driepunter en met de behaalde zes op zes is de ploeg op weg naar het behoud. KVC-A miste, door schorsing, blessure en verblijf in buitenland, een handvol spelers. Bij Kluisbergen waren er, dixit Youssef El Ghouch, zeven kernspelers om uiteenlopende redenen afwezig. Bij de twee ploegen kwamen dus spelers aan de aftrap, die de kans met beide handen grepen om zich te bewijzen.

KVC-A liep overtuigend van stapel. De bezoekende verdediging werd aan het werk gezet. Een vrije trap via Joshi Noppe ging centimeters naast.  Tot Yordy Vanhoutte het wapen van de snelheid gebruikte en meteen de openingstreffer versierde (32’ 1-0). Een goede start van onze ploeg. Toen Xander Bracke de bal heerlijk in het dak van het doel trapte werd de voorsprong vlug verdubbeld (40’ 2-0).

De 2-0 ruststand gaf echter nog geen zekerheid. De bezoekers begonnen als een wervelwind de tweede helft en hadden de thuisploeg in de tang. Het spelbeeld was totaal veranderd. Daoud Mahli, een wendbare spits, beloonde zijn ploeg terecht met de aansluitingstreffer (60’ 2-1).

Wat stond er ons nog te wachten met een tegenstander, die er voluit voor ging en zich zonder pardon toen de betere ploeg toonde ?  Bij de bezoekers viel Glen Gheerolfs gekwetst uit. Bij de thuisploeg was dit het geval met Hassan Bamoune.

Plots veranderde echter alles. Jonas Vandevelde spurtte voorbij een tegenstander. In de buurt van de hoekschopvlag bediende hij Yordy Vanhoutte met een meesterlijke voorzet. Vanhoutte tikte de bal rustig tegen de netten ( 67’  3-1).

Dat was het keerpunt en het moment waarop KVC-A er weer volledig in geloofde. Enkele minuten later diepte Yordy Vanhoutte, die uiteindelijk driemaal scoorde, de voorsprong verder uit (70’ 4-1). Er was nog het verrassend moment toen doelman Tim Vandenabeele halfweg de tweede helft naar de kleedkamer spurtte, nadat hij een teken had gedaan naar de ref. De match werd even stilgelegd. Anderhalve minuut later was Vandenabeele daar al terug. Wat was er gebeurd ? Er was een probleem met een contactlens. Het was hoogstnodig een vervangende lens te gaan halen in de kleedkamer. In het slot werd Michael Claus (Kluisbergen) nog uitgesloten. Didi Kavumbagu en Cédric De Boever waren bij KVC-A geschorst. Ze zijn zondag alle twee weer beschikbaar. KVC-A speelt om 15.00 uur op verplaatsing tegen Borsbeke.

Voor KVC-B stond de belangrijke topper, op verplaatsing, tegen leider FC Petegem Schelde op het programma. Een zege van KVC-B zou de spanning in het titeldebat opdrijven. Een overwinning van de leider zou Petegem een stap dichter bij de titel brengen.

Toen KVC-A thuis nog wachtte op het eerste doelpunt kwam van uit Petegem al het bericht dat KVC-B de stand daar had geopend met een doelpunt van Lars D’Hont ( 16’ 0-1). Een sensationele start in een match met 100 kijkers . In het derde kwartier verdween echter de voorsprong. Van Synghel bracht de leiders langszij ( 31’ 1-1). In de tweede helft was nog alles  mogelijk. De goede voornemens van KVC-B kregen echter een flinke deuk toen Vandestraeten in het begin van de tweede helft zijn ploeg voorsprong bezorgde (48’ 2-1). KVC-B trachtte er nog iets aan te verhelpen maar bleef verstoken van een tweede doelpunt. Het was Vanderstraeten die in het slot de match besliste (80’ 3-1). KVC-B warmt zich op voor alweer een derby. Zondag speelt men op 15.00 uur thuis tegen Zingem B (NKMR)