U9A winnen niet zonder moeite.

U9A winnen niet zonder moeite.
Met Bonanza stond er een  ongekende ploeg op het programma. de trainer had scoutingswerk gedaan en  besloten om vanuit onze eigen sterkte te vertrekken.
De match kwam langzaam op gang. Bonanza voetbalde goed mee en was voetbal  technisch sterk.
We kwamen 1-0 voor na een terug legger die net naast de paal binnen getrapt werd. We combineerden al liep het vorige week vlotter. Natuurlijk had dit met de sterkere tegenstander te maken. Het moet gezegd worden dat ons vizier vandaag zeer goed afgericht was. De 2-0  werd gemaakt na een knap schot . Bonanza voetbalde goed en tikte ons soms weg. Ze konden de aansluitingstreffer na een floddergoal maken. 2-1. Een knappe pas stuurde onze aanvaller op doel af en 3-1.  Met de wind in de rug aarzelden we niet om op doel te trappen als de kans zich voor deed. de doelman loste de bal na een schot en de goed gevolgde man tikte de 4-1 binnen.  Michy Batshuayi moet dit gezien hebben want hij deed net hetzelfde tegen Bosnië. Een mooie zijwaartse pas werd mooi klaargelegd om aan te leggen en de netten trilden. 5-1. Bonanza scoorde tegen met een hard schot. 5-2. 2 mannen zetten een mooie combinatie op en de derde liep zich knap vrij . Hij werd perfect aangespeeld en kon simpel binnen schieten. 6-2 Bonanza bleef voetballen en had minder geluk bij de afwerking. Toch maakten ze de 6-3. Onze aanvaller zette een versnelling in richting doelman. met 2 man achter hem aan omspeelde hij knap de doelman en het stond 7-3. Een knappe actie met een knappe afwerking en 8-3. Onze doelman had zijn werk een 4de doelpunt kon hij in eerste instantie tot 2 keer toe vermijden met 2 wereld reddingen  de 3de poging was het jammer genoeg wel raak 8-4. De jongens deden wat en gevraagd werd. Ze voetbalden goed . We waren net iets sneller in de acties en dat resulteerde. Een mooie schuine pas in de diepte werd mooi aangenomen en in de draai binnen geschoten. 9-4.  Na een hoekschop konden we counteren en afwerken 10-4. We misten nog enkele mooie kansen. Maar geen nood met een knap schot zonder twijfel trilden de netten opnieuw. 11-4.  De 12-4 was een mooie individuele actie.  Man in de wind, mooi de ruimte opgezocht  in het pak en knap door de massa in doel.  Bonanza wilde per se  en wij maakten vlot gebruik van de verkregen ruimte. We voetbalden goed een te vermelden actie is zeker het knap uitverdedigen.  Pas naar doelman, vrij lopen, bal terug krijgen, pas langs de lijn, cross pas naar vrijstaande man en net niet binnen. Een streling voor het oog was deze actie. We liepen verder uit met een binnen tikker en een schot van 13-4 tot 14-4.
We kregen nog een 5 tegendoelpunt te slikken 14-5. Onze stand in man mocht als dank in de spits opdraven en hij stelde dit zeer op prijs met 2 knappe doelpunten 15-5 al scoorde de tegenstander ook nog eens. 15-6 naar eindstand 16-6.
 Het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd zoals de score doet vermoeden. Iedereen en zeker de talrijke supporters zijn het eens dat we een mooie, spannende voetbal match hebben gezien.