Verslag U13A: Petegem schelde - Nokere Kruishoutem

Verslag U13A: Petegem schelde - Nokere Kruishoutem
 
Spelers: Aisha, Oscar, Gauthier, Fabian, Quinten, Tijl, Rune, Senne
 
Kapitein: Fabian
 
Onze tweede competitiewedstrijd was er eentje op bezoek bij Petegem Schelde. We beschikken vandaag maar over 8 spelers want Gaetan en Arthur dienden deze wedstrijd forfait gegeven. Na onze nipte nederlaag van vorige week en een goeie trainingsweek was het vertrouwen er vandaag om een goeie prestatie neer te zetten.
We waren nog maar goed en wel begonnen aan de wedstrijd en ons vertrouwen kreeg al een flinke knauw, want na welgeteld 7 minuten voetbal stonden we al 3 - 0 in het verlies. Slap verdedigen, flauw in de duels en slechte communicatie waren de grootste mankementen in onze eerste tien minuten. Daarna herpakten we ons als ploeg en wisten we de score te milderen naar 3 - 1 via een doelpunt van Senne. Tijdens de eerste break gaf ik als trainer de spelersgroep een donderpreek en deze leek aangekomen te zijn.
 
We beginnen vol goede moed aan het tweede kwartier en drukken de thuisploeg achteruit, de ene na de andere aanval knutselen we in elkaar maar tot scoren komen we niet. De thuisploeg kreeg geen greep op wedstrijd. We speelden een sterk tweede kwartier maar scoren lukte ons niet.
 
Het derde kwartier is nog maar goed begonnen en Senne scoort zijn tweede van de dag en brengt ons zo op 3 - 2. We zijn de betere ploeg en krijgen de nodige kansen om de gelijkmaker te scoren. De thuisploeg begint de ene vuile fout na de andere te maken en de sportiviteit van de thuisploeg is ver te zoeken. Mijn spelers laten zich niet doen en vechten op een sportieve manier terug en het is Tijl die de bordjes in evenwicht wist te brengen 3 - 3. De thuisploeg wist niet waar ze het hadden maar konden tegen de gang van het spel in toch met een voorsprong de laatste pauze ingaan nadat ze op de counter de 4 - 3 wisten te scoren.
 
Als trainer zei ik tegen mijn spelers tijdens de laatste pauze nog vijftien minuten op het zelfde elan verder te gaan.  Zo gezegd zo gedaan maar toen een doelpunt van Rune afgekeurd werd na een zogezegde fout gingen de poppen aan het dansen. De thuisploeg begon in het wild om zich heen te trappen en met nog een kleine tien minuten te spelen, diende Tijl de wedstrijd te staken nadat hij een zoveelste fout diende te incasseren. De thuisploeg wist de bal tot tweemaal toe te redden op eigen doellijn na overduidelijk hand spel, maar evenveel keer werd dit door de vingers gezien. Uiteindelijk viel 3 minuten voor tijd het verdict en scoorde de thuisploeg de 5 - 3.
 
Dat we deze wedstrijd verliezen is grotendeels het gevolg van onze slappe vertoning de eerste 10 minuten. Daarna speelden we een sterke wedstrijd en lieten ons niet meeslepen in het viriele spel dat de thuisploeg hanteerde. Dat het er met momenten zwaar over was moet niet gezegdworden. Als trainer overweegde  ik om mijn spelers gewoon van het plein te roepen en de wedstrijd te staken maar deed dit uiteindelijk niet. Een wedstrijd als deze had ik nooit eerder meegemaakt en wil ik ook liever niet meer meemaken. Ik wil er toch de nadruk op leggen dat mijn spelers vandaag een zeer sterke 50 minuten speelden, nadat ze de eerste 10 minuten absoluut niet bij de les waren. Uiteindelijk ben ik als trainer blij dat we niet meer geblesseerden tellen na de zeer harde manier van voetballen van de thuisploeg .Toch nemen we het positieve van deze wedstrijd mee en gaan we er volgende week weer vol tegenaan.