Verslag U13A: Nokere Kruishoutem- Sint Denijs

Verslag U13A: Nokere Kruishoutem- Sint Denijs
 
Spelers: Aisha, Oscar, Gauthier, Fabian, Quinten, Arthur, Tijl, Rune, Senne, Gaëtan
 
Kapitein: Quinten
 
Vandaag stond een thuiswedstrijd tegen Sint Denijs op de kalender. Onze eerste twee wedstrijden werden telkens met nipte cijfers verloren terwijl er twee keer een beter resultaat inzat. Al van in de kleedkamer zag ik dat er goesting was om vandaag opnieuw volle goeie moed op zoek te gaan naar een eerste overwinning.
 
We beginnen niet slecht aan deze wedstrijd en nemen de wedstrijd in handen, we krijgen een aantal kleine kansjes maar scoren lukt ons niet. Na een furieuze start van ons komt de tegenstander beter in de wedstrijd en kunnen we na een tiental minuten voetbal spreken van een evenwichtige wedstrijd. Het lijkt erop dat dit terug wel een spannende wedstrijd zou kunnen worden en we met een brilscore een eerste pauze zouden ingaan maar toen was het moment gekomen dat de bezoekers te gemakkelijk op doel mochten afgaan, de harde knal kan Aisha eerst nog knap weren maar de rebound word simpel binnnen geduwd. Kort hierna weerklinkt het rustsignaal en staat een 0-1 achterstand op het scorebord.
 
Tijdens de korte onderbreking steek ik als trainer de jongens een hart onder de riem en vraag om op dezelfde manier verder te spelen. Arthur komt Aisha aflossen in doel en met goeie intentie’s hervatten we de wedstrijd. We vliegen er terug direct in en drukken de bezoekers terug op eigen helft. Als snel kunnen we de gelijkmaker tegen de netten trappen nadat Gaëtan een knappe aanval rustig afwerkte. Zo komen we verdiend op gelijke hoogte 1-1. We blijven de beste ploeg en krijgen een paar mooie kansen . Eerst gaat een hard schot van Gauthier rakelings naast, kort erna trapt Rune nipt naast en in dezelfde minuut gaat een poging van Senne naast. Toch komen we verdiend op2-1 voorsprong nadat Rune in de rebound de bal rustig binnenschoot. Nog nagenietend van onze eerste voorsprong van dit seizoen en nog niet terug in positie staan ligt aan de basis voor de 2-2. Dit zijn zo van die goals waar je als trainer niet happy van wordt. Zo gaan we met een balend gevoel de rust in, in principe mag die 2-2 er nooit zo gemakkelijk komen.
 
Tijdens de rust wijs ik mijn spelers erop om de kansen af te werken en geconcentreerd te blijven spelen. Deze raad was blijkbaar goed opgenomen en al vlug in het derde kwart was het Rune die bal enig mooi over de keeper lopte en zo voor de 3-2 zorgde. Nu gaan we gewoon door moeten mijn spelers gedacht hebben, we laten de bal goed van voet tot voet gaan en leggen verzorgt voetbal op de mat die er nochtans alles behalve goed bij ligt. We krijgen een paar goeie mogelijkheden om de voorsprong uit te diepen maar toch is het wachten tot een zeer sterk spelende Tijl met een lage schuiver de 4-2 binnen trapte. Mooi doelpunt!! We blijven goed voetballen en je ziet dat deze voorsprong onze spelers deugd doet en iedereen legt nu wat meer durf en initiatief in zijn spel. Na een goeie 40 minuten voetbal krijgen we een vrije trap vanop zo 25 meter. Rune zit goed in de wedstrijd en in overleg neemt hij plaats achter de bal, Senne tikt de bal perfect voor Rune die de bal in de verste hoek plaats en zo met een knappe vrije trap voor de 5-2 zorgt. Terug zijn we te geweldig aan het vieren en kunnen de bezoekers nog in dezelfde minuut milderen tot 5-3.
 
Een laatste break wordt benut door de coach om zijn spelers terug op scherp te zetten en hen erop te wijzen dat de overwinning nog niet binnen was. Nog maar goed en wel aan het laatste kwartier begonnen is het Senne die op aangegeven van Tijl de 6-3 binnenschoot . Nu komen we wel echt dicht bij een eerste overwinning. De bezoekers komen er nog sporadisch uit maar onze verdediging laat zich niet verschalken. Met nog 5 minuten op de klok scoren we de 7-3 via Gaëtan die rustig bleef en de bal netjes naast de keeper schoof. In de laatste minuut weten de bezoekers vanop vrije trap tegen te scoren en zo komt een 7-4 eindstand tot stand.
Als trainer ben ik echt tevreden met wat mijn ploeg vandaag presteerde, we vechten na een achterstand knap terug, geen moment zagen spelers onderling, geen moment is er onrust, iedereen moedigd elkaar aan…. Zo zie je als trainer dat er echt wel een ploeg op het veld staat. Iets wat ik als trainer zelf belangrijker vind dan een overwinning. Dit neemt natuurlijk niet weg dat dit de zege was die we als team nodig hadden. Dit kan ons een boost geven aan vertrouwen. Als trainer moet ik kritisch blijven en ook durven zeggen dat we moeten werken aan het feit dat we te gemakkelijk tegendoelpunten pakken. We blijven met de voetjes op de grond maar deze overwinning doet deugd bij de spelers, bij de suporters en trainer. Deze prestatie toont aan dat we op training goed werk leveren en dat de spelers leergierig zijn. Het moet niet gezegd dat deze overwinning goed gevierd werd in de kleedkamer….. Proficiat jongens!!!!!!!! En meisje!!!!!!!!