U13A: Huise Ouwegem - Nokere Kruishoutem

Verslag U13A: Huise Ouwegem - Nokere Kruishoutem
 
Spelers: Aisha, Oscar, Gauthier, Fabian, Quinten, Arthur, Tijl, Rune en Senne
 
Kapitein: Arthur
 
Dit weekend stond onze wedstrijd geprogrammeerd op zondagvoormiddag. We gingen op bezoek bij de buren van Huise Ouwegem, enkel Gaëtan moest passen voor de partij en zo waren de wisselmogelijkheden ook vandaag beperkt. Toch was er na de goeie wedstrijd van vorige week geen euforie te merken op de trainingen en zag de trainer reeds van in de kleedkamer dat de focus op de wedstrijd aanwezig was bij de spelers.
 
We beginnen goed aan de wedstrijd en na drie minuten wist Rune de score te openen na een mooi opgezette aanval 0 – 1. We zijn de betere ploeg en drukken de thuisploeg op eigen helft, maar laten het na om de voorsprong verder uit te bouwen. We krijgen een paar goeie kansen maar zijn niet scherp genoeg voor doel. Onze verdediging staat geconcentreerd te voetballen en laat de thuisploeg niet toe om een kans bijeen te spelen. Oscar stuurt zijn verdediging goed bij en bij die ene mogelijkheid van de thuisploeg, drijft Quinten zijn man goed naar de buitenkant en kan Aisha de bal klemmen. Zo gaan we na een sterk eerste kwartier rusten met een 0 - 1 voorsprong.
 
Tijdens de korte onderbreking probeer ik als trainer nog wat bij te sturen en wijs ik de spelers erop dat we verdedigend goed staan, maar moeten proberen om de voorsprong uit te diepen en de kansen af te werken. Zo gezegd zo gedaan, want we starten fantastisch aan het tweede kwartier en werken nu de kansen af. Eerst scoort Senne de 0 - 2 en nog geen minuut later zorgt Tijl voor de 0 - 3. We geven de thuisploeg geen ademruimte en gaan door op het zelfde elan. Eerst scoort Senne knap de 0 - 4 en kort erna weet Rune te scoren op hoekschop 0 - 5. Nadat een knappe aanval foutief afgebroken te hebben, gaan Rune en Gauthier achter de bal staan, Rune speelt de bal strak in op Fabian die meteen zijn eerste van het seizoen scoorde 0 - 6. Mooi gezien en al even mooi uitgevoerd, een doelpunt die mij als trainer blij maakt.( dit zijn dingen waar we veel aandacht besteden op training) Net voor we de rust ingaat, drijft Rune de score op met een heerlijke uithaal die precies in de winkelhaak paste 0 - 7.
 
Tijdens de rust probeer ik de spelers met de voetjes op grond te houden en vraag ik hen om verder te spelen en te blijven proberen om verzorgd voetbal te brengen. Nog maar pas terug begonnen en Arthur drijft de score op tot 0 - 8. Kort na deze treffer weet de thuisploeg te scoren op hoekschop      1 - 8, een doelpunt die we zelf gezocht hadden, want eerst geven we te gemakkelijk een corner weg en op die corner staan we niet scherp genoeg te verdedigen. Direct terugslaan dacht Senne die op aangeven van Tijl de 1 - 9 wist te scoren. De thuisploeg komt wat opzetten, eerst komt Aisha nog een tweetal keer goed tussenbeiden, maar een derde keer dient ze zich toch gewonnen te geven 2 - 9. Terug reageren we gepast en na een knappe actie van Fabian komt de bal bij Arthur en die scoort zijn tweede van de dag en zorgt zo voor een geruststellende 2 - 10 met nog een kwartier te spelen.
 
Het laatste kwartier blijven we als team mooi combinatie voetbal brengen, we combineren erop los en als trainer zie ik dingen waar de voorbije weken aan gewerkt hebben. Eerst weet Rune zijn vierde doelpunt te scoren en kort erna is het Arthur die zijn derde doelpunt weet te scoren 2 - 12.
We blijven verder doorgaan en bij sommige jongens is het bobijntje af, toch blijven we attent en geconcentreerd voetballen. De weinige kansen van de thuisploeg worden door onze verdedigers en keepster Aisha onschadelijk gemaakt. Tussendoor weet Rune zijn vijfde van de partij scoren. Tijl die een beresterke wedstrijd speelde en soms te erg op zoek ging naar eigen succes, wist uiteindelijk in de laatste seconden de eindstand op 2 - 14 te brengen.
 
Na een zeer sterke wedstrijd en een niet eens overdreven 2 - 14 overwinning kan je als trainer niet anders dan tevreden, trots en gelukkig te zijn. We speelde met momenten alsof we op training bezig waren en zie je dat vertrouwen ook bij deze jonge jongens en meisje heel belangrijk is. Het constant bijsturen en aanmoedigen is het enige wat je als trainer kan doen aan de zijlijn, als je dan ziet dat spelers dit oppikken en ermee aan de slag gaan dan ben je echt tevreden als trainer. Deze overwinning werd behaald onder het goedkeurend oog van Peter de trainer van vorige seizoen. In de kleedkamer werd voor een tweede keer dit seizoen een feestje gebouwd met Oscar als DJ van dienst. Het feest was compleet toen Peter de ploeg kwam feliciteren en hen beloonde met een extra bonnetje. (Merci Peter weerklonk in de kleedkamer) Proficiat aan de ploeg en volgende week gaan we vol voor een derde zege op rij !!!!!