VERSLAG U13B: Nokere Kruishoutem – Zeveren sportief

VERSLAG U13B: Nokere Kruishoutem – Zeveren sportief

Spelers: Aisha, Fabian, Oscar, Quinten, Gauthier, Gaëtan, Arthur, Rune, Tijl, Senne

Kapitein: Aisha

Vandaag speelden we onze eerste wedstrijd van 2018 thuis tegen Zeveren. Met slechts twee trainingen in de benen was ik als trainer benieuwd hoe het gesteld was met de spelers hun fysiek. Dat Zeveren een sterke tegenstander zou zijn, wist ik als trainer maar al te goed en probeerde de spelersgroep voor de wedstrijd te waarschuwen dat we een moeilijke wedstrijd tegemoet gingen. We zouden uitgaan van eigen sterkte en proberen ons spel op te dringen. We beginnen aan de wedstrijd met de beste bedoelingen.
Al van de eerste minuut zag je dat we vandaag een sterke tegenstander hadden. Nadat we de eerste vijf minuten overleefden namen we het commando over en kwamen we in ons spel. De bal ging van voet tot voet en na een knappe aanval wist Senne na 10 min voetbal de score openen. Het spel ging goed heen en weer en zo gingen we een eerste keer rusten met een 1-0 voorsprong.

We vatten het tweede kwartier aan met de bedoeling om op zoek te gaan naar een tweede doelpunt. Het zijn de bezoekers die verdiend de 1-1 weten te scoren na een goed uitgespeelde counter. We laten het hoofd niet hangen en blijven het de bezoekers de nodige weerstand bieden. We slagen erin om druk te zetten op de bezoekers en komen dan ook op 2-1 na een doelpunt van Tijl. Lang genieten van onze voorsprong kunnen we jammer genoeg niet en al snel komen de bezoekers langszij. Zo gaan we rusten bij een 2-2 tussenstand.

Het derde kwartier slagen we er niet meer in om de bezoekers hoog vast te zetten en dit zorgt ervoor dat we vooral tot verdedigen gedwongen worden. In het derde kwartier kregen we welgeteld één kans en deze werd knap gered door de doelman van de bezoekers. De bezoekers wisten op 5 minuten twee keer te scoren en zo stond de 2-4 op het scorebord na drie kwart wedstrijd.

In de laatste 15 minuten was het de bedoeling om nog eens vol aan te zetten maar al snel zag ik als trainer dat we na de feestdagen veel aan fysiek ingeleverd hebben. Sommige jongens geraken uitgeput en geraken geen stap meer vooruit. De bezoekers spelen ons in de laatste tien minuten volledig zoek en weten nog een doelpuntje te scoren en zo kwam de eindstand op 2-5. Verder dan een paar hoekschoppen komen we niet meer en zo is een eerste verlies in 2018 een feit.

We moeten eerlijk durven toegeven dat we vandaag op een tegenstander botsen die letterlijk en figuurlijk een grotere ploeg is dan wij. Dit was naar mijn menig de sterkste ploeg waar we dit seizoen al tegen gespeeld hebben. Onze keepers Aisha en Arthur deden het goed vandaag en zorgden ervoor dat we geen grotere nederlaag slikten. Ook wil ik benadrukken dat Quinten vandaag een sterke partij speelde. We moeten als ploeg nu niet gaan twijfelen aan onszelf maar vooral hard werken om onze fysiek en voetbal terug naar een hoger niveau te brengen. We gaan er een goeie traingsweek van maken en volgende week proberen we om beter te doen dan vandaag. Op naar de volgende wedstrijd .