Verslag U13A : Poesele – Nokere Kruishoutem

Verslag U13A : Poesele – Nokere Kruishoutem
 
Spelers: Aisha, Oscar, Gauthier, Senne, Rune, Gaëtan, Tijl, Remi, Beau
 
Kapitein: Oscar
 
Op deze koude zondagochtend mochten we op bezoek bij Poesele. Vandaag was Arthur afwezig en zowel Quinten als Fabian dienden forfait te geven door ziekte. Beau en Remi van de ander U13  kwamen ons vandaag versterken, waarvoor dank.
In de kleedkamer werd iedere speler zijn plaats op het veld meegedeeld en vroeg ik als trainer om geconcentreerd te zijn vanaf het begin. In Poesele speelt men voetbal op kunstgras dus klagen over een slechte grasmat moest men vandaag al zeker niet doen.
 
Vanaf de eerste minuut nemen we de wedstrijd in handen, we laten de bal goed rond gaan en de thuisploeg krijgt geen voet aan de grond. We voetballen de ene kans na de andere bij elkaar maar bij de thuisploeg staat een goeie keeper tussen de palen. We laten in het eerste kwartier tal van kansen onbenut en als trainer vrees je dan dat het doelpunt aan de andere kant zou vallen. Gelukkig staat  Aisha goed op te letten,  want op die ene kans van de thuisploeg staat ze pal en behoed ze ons zo voor een achterstand. Dit was dan ook de enige kans van de thuisploeg. Net voor we gaan rusten weet Senne toch voor een voorsprong te zorgen met een harde knal in het dak van het doel. Zo gaan we na een sterk openingskwartier rusten met een verdiende 0-1 voorsprong.
 
Tijdens de eerste break vertel ik mijn spelers dat ze goed spelen maar we de kansen moeten benutten en blijven opletten voor een tegendoelpunt. We blijven op het zelfde elan doorgaan en drukken de thuisploeg op eigen helft terug. We krijgen tal van hoekschoppen die telkens opnieuw goed getrapt worden door Gaëtan. Jammer genoeg kunnen we hieruit niet scoren, een paar keer komen we dicht bij een tweede treffer maar telkens lukt het net niet. Blijven opletten is de boodschap. Oscar, Gauthier en Beau houden de boel goed in de gaten in de verdediging en zo blijft Aisha werkloos in dit tweede kwartier. Na 25 minuten lukt het ons dan toch om de score te verdubbelen nadat Rune alleen voor de keeper komt en de bal netjes binnen plaatst 0-2. Nog een aantal kansen van ons werden niet benut en zo houden we wedstrijd spannend.
 
Tijdens de pauze probeer ik nogmaals de spelers er attent op te maken dat we onze kansen moeten afmaken zodat we onszelf niet nodeloos moeilijk zouden maken. Vol ten aanval op zoek naar meer doelpunten is het advies waar ik mijn spelers het veld mee opstuur. Dit was het sein om naar mijn inzien het beste kwartier voetbal van dit seizoen te gaan spelen met de nodige doelpunten als resultaat. Na 32 minuten weet Tijl te scoren 0-3. In minuut 35 & minuut 39 scoort Rune tweemaal en drijft de score zo op tot 0-5.  Remi dacht bij zichzelf en deed hetzelfde hij wist tweemaal te scoren op 5 minuten tijd. Zo kwamen we op een 0-7 voorsprong. Beau wist er net voor de pauze ook nog eentje binnen te prikken en zo stonden we 0-8 voor na 45 minuten voetbal. We scoren 6 keer in vijftien minuten en het moet gezegd dat 5 van de doelpunten tot stand kwamen na gewoonweg fantastisch voetbal van mijn ploeg.
 
Het laatste kwartier gaan we iets teveel op zoek naar eigen succes maar dat de score niet verder uitgediept wordt is grotendeels te danken aan een sterke doelman bij Poesele. Toch blijven we mooi voetbal brengen en ben ik als trainer uiterst tevreden met het voetbal dat we brengen. Gaëtan die al enkele assist gegeven had weet in de 58ste minuut te scoren en zo de eindstand 0-9 op het bord te zetten.
 
Vandaag speelden we onze beste wedstrijd van het seizoen. Deze overwinning is er enkel en alleen gekomen door het mooie voetbal van onszelf. Toch zie ik als trainer nog werkpunten, zoals onze positie bij stilstaande fase’s. We krijgen vandaag een twintigtal corners maar scoren hieruit lukte niet. Afsluiten doe ik dit verslag met een dikke proficiat aan de voltallige spelersgroep. Meer van deze wedstrijden zou ik durven zeggen .