U13A: Nokere Kruishoutem – Aalter

Nokere Kruishoutem – Aalter
 
Spelers: Aisha, Fabian, Oscar, Quinten, Gauthier, Arthur, Gaëtan, Rune, Tijl, Senne
 
Kapitein: Fabian
 
Vandaag stond er een namidaagwedstrijd op de kalender thuis tegen Aalter. Het plein ligt er alles behalve goed bij maar we zijn content dat we kunnen voetballen. De voorbije weken was er telkens wel minstens een speler ziek en was ik blij dat we vandaag nog eens voltallig waren. Zoals steeds werden afspraken gemaakt en kreeg iedereen zijn positie en taken toegekend in de kleedkamer en vroeg ik als trainer om gefocust te zijn vanaf de eerste minuut.
 
We beginnen met de beste bedoelingen aan de wedstrijd en vanaf de eerste minuut drukken we de bezoekers achteruit. De bal gaat goed rond en al snel krijgen we een goeie kans maar de keeper van Aalter komt goed tussenbeide. Toch komen we verdiend op voorsprong via Rune die het snelst reageerde op een afgeketste bal en met een lage schuiver de bal in doel trapte 1-0. Kort na de openingstreffer haalt Tijl verwoestend uit vanop afstand en laat de keeper kansloos 2-0. We zijn de best voetballende ploeg en houden het gaspedaal ingedrukt. Kans op kans krijgen we en komen dan ook verdiend op 3-0 via Senne. De bezoekers hebben geen antwoord op ons goeie spel en we diepen de score verder uit via een knap doelpunt van Senne met zijn”mindere” linkervoet. Zo gaan we de eerste pauze in met een duidelijke 4-0 voorsprong. Als trainer hoef je niet veel te vertellen na zo’n openingskwartier, dus vraag ik aan de spelers om op het zelfde elan verder te voetballen.
 
We beginnen het tweede kwart net zoals het eerste en drukken de bezoekers terug op eigen helft. Tijl scoorde na 17minuten zijn tweede van de dag en kort erna scoorde Senne zijn derde van de dag  en zo staan we na 25 minuten voetbal 6-0 voor. Tussendoor komen de bezoekers ook een paar keer gevaarlijk opzetten maar onze verdedigers en keepster staan goed op te letten. Tijl en nog een keertje Senne diepen de score uit en zorgen er voor dat we met een 8-0 voorsprong de rust ingaan.
 
Als trainer kan je niet meer dan tevreden zijn met wat je het eerste halfuur gezien hebt. Ik probeer mijn spelers erop te wijzen dat we verder moeten doen zoals we bezig waren en moeten proberen om nog meer goals te scoren en geen tegendoelpunt te pakken. Jammer maar al in de eerste minuut van het derde kwartier krijgen we een te vermijden doelpunt binnen 8-1. We zijn iets slordiger in ons spel en gaan iets teveel lopen met de bal. We vergeten te combineren en een paar keer komt Aisha aan de overzijde gepast tussenbeide. Het sein om een tandje bij te steken en we komen weer tot voetballen toe. Na 40 minuten voetbal scoort Senne zijn vijfde van deze namiddag en zo gaan we een laatste onderbreking in met een 9-1 voorsprong.
 
De laatste pauze zie ik dat er een paar spelers door hun beste krachten zitten en vraag ik om nog 15 minuten vol door te gaan en dat dit onze fysiek te goede zal komen. Als trainer deed het me dan ook echt deugd dat we het laatste kwartier nog eens vol aanzetten, de ene aanval na de andere lijden telkens tot doelgevaar. Aan de overzijde staan de verdedigers telkens goed opgesteld en ook Aisha groeit week na week en straalt het nodige zelfvertrouwen uit als keeper. Gaëtan weet in drie minuten twee keer te scoren en drijft zo de score op tot 11-1. We blijven goed spelen maar als trainer zie ik dat er een paar jongens aan het einde van hun krachten zitten, wat ook te begrijpen valt op dit zwaar veld. Als afsluiter van deze fantastische wedstrijd scoort Senne met het hoofd op aangeven van Gaëtan het twaalfde doelpunt voor ons. Eindstand 12-1
 
We spelen vandaag een zeer sterke partij met mooi voetbal op een zeer zwaar veld. Als trainer sta ik erop om iedereen te feliciteren met hun wedstrijd van vandaag. Ik zag vandaag combinatie’s waar we op trainingen veel tijd in steken, de spelers beseffen dat er vooral moet gelopen worden zonder bal en dat we als ploeg samen moeten aanvallen en ook als ploeg moeten verdedigen. Het doet me als trainer dan ook zeer veel plezier om de positieve commentaren langs de lijn te horen. Deze jongens plukken naar mijn inziens de vruchten van het vele harde werk op training. Laat ons hopen dat we als ploeg verder blijven evolueren en telkens met deze mentaliteit de wedstrijden kunnen spelen. Want alleen als iedereen op scherp staat zijn we in staat tot prestatie’s zoals vandaag.
Proficiat jongens vanwege jullie trotse trainer!!!