Verslag U13 : Nokere Kruishoutem – Zomergem

Verslag U13 : Nokere Kruishoutem – Zomergem
 
Spelers: Aisha, Fabian, Oscar, Quinten, Gauthier, Arthur, Gaëtan,Rune, Tijl, Senne
 
Kapitein: Arthur
 
Op deze zonnige zaterdagmiddag stond er een wedstrijd tegen Zomergem op de kalender. Geen afwezigen vandaag , enkel onze trouwe delege Sigrid was er niet. In de kleedkamer maakte ik de spelersgroep duidelijk dat we vandaag een moeilijke tegenstander moesten bekampen , een goed resultaat zou enkel en alleen lukken wanneer iedereen 100% procent is. Na een vermoeiende Paasstage was ik kerieus hoe mijn spelers het er zouden vanaf brengen. Ik zag wel dat de goesting er was om vandaag een goeie prestatie neer te zetten.
 
De wedstrijd is slechts 2 minuten bezig en we kunnen al gaan achtervolgen. Nadat een vrije trap niet voldoende weggewerkt geraakt achterin kunnen de bezoekers simpel scoren 0-1. Een te vermijden doelpunt , zeker als je weet dat de vrije trap er niet hadden mogen komen.  We proberen ons te herpakken maar het zijn vooral de bezoekers die de bal opeisen en voor het meeste gevaar zorgen. Slechts enkele keren kunnen we dreigen voor het doel van Zomergem maar scoren zit er niet in. De bezoekers zijn de betere ploeg en zorgen voor het meeste gevaar, Aisha komt enkele keren goed tussen maar moet zich nog voor het kwartier toch nog eens omdraaien om de bal uit de netten te halen, 0-2 na een knappe aanval van de bezoekers. Ook meteen de eerste ruststand.
 
Tijdens de korte break vraag ik om iets gretiger te gaan voetballen en meer durf aan de dag te leggen. Ook het feit dat we vandaag een sterke tegenstander treffen haal ik aan als trainer en stuur mijn spelers het veld op met de opdracht om de bezoekers achteruit te drukken en het initiatief te nemen. Zo gezegd zo gedaan! Vanaf de eerste minuut drukken we Zomergem achteruit en kunnen als snel de 1-2 scoren via Quinten , deze trapt de bal simpel binnnen na goed voorbereidend werk van Gaëtan en Rune. We krijgen meer grip op de wedstrijd en gaan beter voetballen, ik zie als trainer dat mijn jongens beter gaan combineren en dit leid tot een aantal kansen die jammer genoeg niet tot goals leiden. Net als je voelt dat de gelijkmaker in de lucht hangt weten de bezoekers op de counter net voor de rust  een derde keer te scoren. Zo gaan we de half time in met een 1-3 achterstand.
 
Tijdens de pauze zeg ik mijn spelersgroep dat we ons goed herpakt hebben na een minder eerst kwartier en we op deze manier verder moesten spelen. De tegenstander achteruit duwen en vol naar voor was dan ook mijn opdracht voor de spelers. Als extra motivatie zei ik dat de trainer zou trakteren mochten we de wedstrijd nog kunnne winnen. De spelers gaan terug het veld op en gaan direct vol gas naar voor. Mooi om zien hoe iedereen elkaar oppept en aanmoedigt op het veld. We spelen in dit derde kwartier dominerend voetbal en krijgen enkele goeie kansen. De bezoekers weten niet waar ze het hebben en kunnen zelden nog voor gevaar zorgen. Onze verdediging staat sterk te spelen , vooral Arthur staat sterk op de benen en speelt vandaag een sterke partij. Gauthier,Oscar Fabian en Arthur houden de boel achterin goed op slot. Toch kunnen we pas scoren in de 43ste minuut via een uithaal  van Tijl2-3, knap doelpunt van Tijl met zijne mindere linker voet. Met nog twee minuten te spelen voor de laatste pauze hebben we de verdiende aansluitingstreffer te pakken. Net voor we de laatste onderbreking ingaan toont Fabian dat je met wil en doorzetting veel kan bereiken, Fabian komt verdedigend goed tussenbeide en zet een rush naar doel in, schakelt twee man uit en knalt de bal precies in de linker benedenhoek . Een terecht 3-3 staat nu op het scorebord.
 
Voor het ingaan van de laatste 15 minuten voel ik als trainer dat de zege er zeker nog inzit maar ben ik wat benauwd of we dit hoge tempo nog een helft aankunnen. Ik stuur de jongens het veld op en vraag hen alles te geven en zichzelf te belonen voor hun goeie voetbal.  We blijven baas in het laatste kwartier maar laten het na om te scoren. Rune drukt tweemaal te slap af op doel maar blijft werken voor de ploeg. Senne, Tijl en Gaëtan gaan voorop in de strijd. Quinten die een sterke partij speelt zorgt voor sensatie door na 52 minuten voetbal de 4-3 te scoren. Een stunt zit eraan te komen, zoiets voel je als trainer. Een zoveelste knappe aanval zorgt voor een zoveelste corner. Gaëtan die de hoekschoppen voor zijn rekening neemt brengt de bal goed voor doel en Arthur buffeld de bal binnen 5-3 na 55 minuten voetbal. Met nog 5 minuten te spelen en we wat door onze beste krachten zitten komen de bezoekers nog twee keer opzetten maar achteraan staan we ons mannetje, achter deze sterke verdediging staat onze keepster Aisha ook goed op te letten en komt goed tussenbeide indien nodig. We blijven de beste ploeg en na 59 minuten neemt Senne alle twijfels weg door de 6-3 te scoren. Na de viering van ons 6de doelpunt fluit de scheids de wedstrijd af. Zelden zag ik voetballers ( en ook ik als trainer) zo content na een wedstrijd.
 
Een ware remontada zoals we de laatste tijd wel eens meer zien op een voetbalveld