TWEEDE ZEGE VOOR NOKERE KRUISHOUTEM A

TWEEDE ZEGE VOOR NOKERE KRUISHOUTEM A
Een week na de thuismatch tegen Elene Grotenberge B (2-0 winst) volgde de verplaatsing naar Sint Goriks, vorig seizoen kampioen in vierde provinciale en opgepept om in de eerste thuismatch de eerste punten te pakken. Nokere Kruishoutem A zorgde voor een verlengstuk van de op de eerste speeldag behaalde overwinning. Er werd gewonnen met 1-2.  Zes op zes dus, beter kan dat niet zijn….
Toch ondervond men dat Sint-Goriks met winstbedoelingen de match begon. De 37-jarige Steve De Vlaminck, nog altijd een goeie voetballer, zorgde na 13 minuten voor de 1-0 stand. Meteen was KVC-A op achtervolgen aangewezen. Het duurde niet lang vooraleer de achterstand was opgehaald. Simon De Ruyck (18’) tekende voor de gelijkmaker. Kort voor de rust maakte Aaron De Moor (40’) het tweede doelpunt.
De 1-2 ruststand werd ook de eindstand. In de tweede helft beveiligde KVC-A de voorsprong en kwam bij momenten ook nog gevaarlijk opzetten. Sint Goriks slaagde er niet in de stand te wijzigen en zag Lesley De Troyer enkele minuten voor het einde nog uitgesloten worden.
Zondag spelen wij de tweede thuismatch, meteen de topderby tegen Sparta Wortegem. De buren wonnen op de eerste speeldag met 7-0 tegen Sparta Bevere, maar verloren zondag op bezoek bij Elene Grotenberge B verrassend met 1-0. Wij heten Sparta zondag van harte welkom.
VERLIES VOOR NOKERE KRUISHOUTEM B
Tegen Kwik Eine B werd het een 1-2 nederlaag. Op de dag van het eetfestijn startte KVC-B met goede bedoelingen maar werd geconfronteerd met een vroege achterstand ( 0-1 na vier minuten). Enkele minuten later (12’) werd het zelfs 0-2. Van dan af werd het  voor KVCB achtervolgen. De aansluitingstreffer (85’ via Van Houtte) viel echter te laat om nog in een mogelijk tweede gelijkspel op rij te mogen geloven. Toch werd tegen een ploeg, die kandidaat is voor de titel, een sterke prestatie geleverd. Komende zondag trekt KVC-B naar Maarkedal, de uitgesproken titelfavoriet die in de eerste twee matchen scoorde aan de lopende band en in het tussenseizoen onder andere twee spelers van SK Ronse (Timmermans en Van De Zande) binnenhaalde. De twee waren kernspeler in de derde amateurklasse en in de eindronde op post om de promotie naar de tweede amateurklasse af te dwingen (NKMR)