GELIJKSPEL VOOR KVC-A EN BIJNA STUNT VOOR KVC-B

GELIJKSPEL VOOR KVC-A EN BIJNA STUNT VOOR KVC-B
Er werd bij KVC-A maandenlang naar uitgekeken. We hebben het over de derby tegen Sparta Wortegem. Vorig weekend was  het zover. Er was de concurrentie van SV Zulte Waregem  dezelfde namiddag en ook op TV, de opendeurdag van de Brandweer in Kruishoutem en ook het feestgebeuren bij Willy Naessens in Elsegem dat ook bepaalde mensen uit Wortegem niet onberoerd liet.
Toch nog een behoorlijke publieke belangstelling, al komt de tijd van tientallen jaren geleden niet meer terug. Wortegem  was de blikvanger op de eerste speeldag met zeven goals tegen  Sparta Bevere. Op de tweede speeldag werd echter nipt (1-0) verloren op bezoek bij Elene Grotenberge.  Nokere Kruishoutem A behoorde, met Kluisbergen FC  (ploeg die zaterdagavond  vervroegd op de derde speeldag al had gewonnen en dus negen op negen telt) en Oudenhove na twee speeldagen tot het kransje ploegen met zes op zes. Wat zou het worden in de derby tegen Sparta Wortegem ?
Simon De Ruyck moest (gekwetst) in laatste instantie vervangen worden door  Willem Travers. Bij Wortegem was Michiel Windels geschorst, en kwam Dieter Bettens aan de aftrap.
De eerste helft verliep in het voordeel van KVC-A. Met aanvallend voetbal en genoeg doelkansen werd indruk gemaakt. Een vroeg doelpunt van Jonas Vandevelde werd, na de tussenkomst van de linesman, om onduidelijke redenen afgekeurd. De 1-0 kwam er met een kopbalgoal via Xander Bracke (21’). En verder bleef KVC-A de ploeg met de meeste aanvalsbewegingen. Scoren zat er niet in. Tegen het spelbeeld in tekende Niels Van Helleputte (44’) voor de gelijkmaker(1-1).
De tweede helft was  anders. De bezoekende trainer Stijn Van Dommele vond dat er een reactie moest komen. Wortegem kwam meer in de wedstrijd, Nokere Kruishoutem  was niet onder de indruk. De twee ploegen lieten de toeschouwers enerzijds genieten van aanvallend voetbal maar hen anderzijds op hun doelpuntenhonger zitten. De ruststand werd de eindstand.  Dit gelijkspel zorgt er voor dat KVC-A niet langer het maximum van de punten telt. Dat is trouwens nog alleen het geval met FC Kluisbergen aangezien Oudenhove tegen Olsene gelijkspeelde. Zondag speelt KVC-A om 15.00 uur op verplaatsing tegen Velzeke, de ploeg die de derby op Sint-Goriks won met 1-2. Velzeke werd vorig seizoen in Kruishoutem afgestraft. In de terugmatch werd de keerzijde van de medaille getoond. Nokere Kruishoutem A moet alvast op de hoede zijn voor de tegenstander van zondag.
BIJNA EEN STUNT VOOR KVC-B  IN MAARKEDAL
SV Maarkedal is, met enkele spelers uit het nationaal voetbal in de rangen, de gedoodverfde titelkandidaat. Je kon zich de ontgoocheling bij Maarkedal voorstellen toen tegen Nokere Kruishoutem-B  de rust werd gehaald met…..een 1-2 achterstand.
Dat was de verdienste van KVC-B. Eerst kwam Maarkedal via Ferreira (14’) aan de openingstreffer. Miguel Symons, na lange revalidatie aan wederoptreden toe, beloonde onze ploeg met de vlugge gelijkmaker (15’). Zelfde Miguel  Symons bewerkte op enkele minuten van de rust (41’) zelfs de 1-2 voorsprong. Ze konden er in Maarkedal niet mee lachen, maar KVC-B had reden om met het hoofd naar omhoog naar de kleedkamer te stappen. Er volgde nog een heel spannende  tweede helft met doelkansen langs beide zijden. Halfweg die tweede helft kon De Pessemier (66’) gelijkstellen (2-2). De minuten tikten weg en het eerste puntenverlies van Maarkedal kwam dichterbij. Tot Couckhuyt (87’) dan toch voor de thuisploeg het winnende doelpunt (3-2) maakte en Maarkedal na drie speeldagen negen op negen telt.
“Slecht gespeeld”, was de reactie van de mensen van Maarkedal. “Heel goed gespeeld”, was de visie bij KVC-B. Die sterke prestatie moet KVC-B wel een boost geven als aanloop naar de thuismatch tegen Volkegem B, die zondag om 15.00 uur zal gespeeld worden (NKMR)