KVC-A WACHT ALS WINNAAR OP LEIDER FC KLUISBERGEN

 KVC-A  WACHT ALS WINNAAR OP  LEIDER FC KLUISBERGEN
 
De verplaatsing naar Velzeke werd voor Nokere Kruishoutem A eerst gezien als een moeilijke opdracht. De 0-4 uitslag laat er geen discussie over bestaan. Nokere Kruishoutem A was de betere ploeg en telt nu twee punten achterstand op leider FC Kluisbergen A, ploeg die zondag op bezoek komt.  Voor Nokere Kruishoutem B werd het eveneens doeltjeskermis. Er werd vlot met 5-0 gewonnen tegen Volkegem B.
In Velzeke werd KVC-A ongetwijfeld gediend door een vroeg doelpunt van Xander Bracke (3’). Dat was zijn derde competitiedoelpunt. Hij zou later zijn vierde maken.  Na de 0-1 werd de thuisploeg een strafschop toegekend. Aaron De Moor hoopte de klus te klaren, maar doelman Cansse besliste daar anders over. Met de 0-1 aan de rust was nog alles mogelijk. Laurijn De Clercq (53’) verdubbelde de voorsprong. KVC-A was op de goede weg naar de zege. Xander Bracke (64’) maakte zijn vierde competitiedoelpunt. Willem Travers (82’) deed er nog eentje bij.  Een prestatie waar men fier mag op zijn.
Enkele citaten uit het interview met de verliezende trainer Tim De Lange (Velzeke) zoals dit deze week in “Het Nieuwsblad”  was te lezen:
“Mijn spelers bleken totaal niet bij de les en werden koud gepakt door de verschroeiende start van onze tegenstander. Ik had ze er nochtans voor verwittigd.  Uit de fase, waarbij doelman Cansse een strafschop redde, puurden wij wel kracht om terug te vechten maar de sterke meespelende keeper van Nokere redde fenomenaal op een volley van Saelens.  We startten in de tweede helft furieus en kregen de eerste tien minuten na de rust drie loepzuivere kansen. Het geluk liet ons in de steek. Bij een spelhervatting kreeg de scheidsrechter de bal tegen zich. Nokere profiteert ervan en trapt een diepe bal die onze doelman mist waarna hun spits in het lege doel kan trappen”.
Volgende zondag is er voor KVC-A een andere opdracht. Leider FC Kluisbergen A (het vroegere Ruien) komt op bezoek. De ploeg heeft een stevige en talrijke supporterskern. Het belooft vanaf 15.00 uur een spannend duel te worden. Vorige zondag won FC Kluisbergen op bezoek bij Wortegem verdiend. Voor de leider is het zondag de tweede moeilijke verplaatsing op rij. Nokere Kruishoutem A voelt zich gewapend om de sportieve strijd aan te gaan.
Het werd ook kermis voor Nokere Kruishoutem B. De thuismatch tegen Volkegem B werd gewonnen met 5-0. Lawrence De Clercq  (2’) zorgde voor een vlugge voorsprong. Miguel Symons (7’) verdubbelde de bonus. Jarl Revyn (15’) deed er eentje bij. Met deze 3-0 was de match eigenlijk gespeeld, al trachtte Volkegem B er nog iets aan te doen. KVC-B  had ook na de rust nog honger naar doelpunten. Thomas De Mey (56’) verhoogde de voorsprong tot 4-0. Uiteindelijk werd het via Geoffrey Depypere (91’) nog 5-0. Voorwaar een sterke prestatie van de B-ploeg. De volgende opdracht is de verplaatsing naar Racing Mater, waar zondag om 15.00 uur de match begint (NKMR).