NOKERE KRUISHOUTEM A KLOPT LEIDER FC KLUISBERGEN A EN IS DE NIEUWE LEIDER !

NOKERE KRUISHOUTEM A  KLOPT LEIDER FC KLUISBERGEN A EN IS DE NIEUWE LEIDER !
De eerste zondag van oktober, ook de eerste dag van de maand. Met een tank vol verwachting en vertrouwen komt  leider FC Kluisbergen A naar Nokere  Kruishoutem  A afgezakt. De topper staat op het programma.  De ploeg had 12 op 12 en geen enkel tegendoelpunt.  Zou Nokere  Kruishoutem A daar komaf mee maken en –bij winst- de nieuwe leider worden ? Reden genoeg om te spreken van een topper in Derde C….
Er was al media-belangstelling voor de aftrap. Een fotograaf van Het Nieuwsblad was op pad gestuurd om foto’s te nemen van de trainers en bepaalde spelers van de twee ploegen, en ook om actiefoto’s te nemen. Toen moest de strijd nog beginnen….
FC Kluisbergen A trachtte zich vanaf 15.00 uur te profileren als een leider. Het wedstrijdbegin gaf de neutrale waarnemer niet de kans een vlug oordeel te vellen. De twee ploegen gingen er voor. De bezoekende topscorer Demeyere  toonde ergens niet de gewone snedigheid. Of had Wouter Degroote als trainer van de thuisploeg de pionnen zo geschikt, waardoor Demeyere niet zijn gewoon actieterrein kon bestrijken ?
Ref Spileers hield alles onder controle, maar zag zich genoodzaakt  enkele gele kaarten en in de tweede helft zelfs een rode kaart (na tweemaal geel) voor bezoeker Colpaert te trekken. De scheidsrechter stond er alleen voor. Een topmatch fluiten zonder lijnrechters,  toch iets om over na te denken. Of speelt FC Kluisbergen A altijd zonder lijnrechters ?
Het eerste halfuur was voorbij en het bleef 0-0. Plots sloeg de vlam in de pan. Xander Bracke (NK) zorgde met een gekraakt schot voor een opwarmertje. Tien minuten voor de rust was het bingo. Na voorzet van Jonas Vandevelde kon Seba Beels (34’) de stand openen (1-0). Een moment van grote vreugde bij de thuisploeg, een moment van bezinning bij de bezoekers. Ze waren dit seizoen niet langer de ploeg zonder tegendoelpunt.  De 1-0 was niet genoeg om de rust in te gaan. Laurijn De Clercq (42’) had op links een tempoversnelling in petto, liep in de richting van de doelman en zorgde beheerst voor de 2-0. Dat was ook de ruststand.
Nokere Kruishoutem A voelde al de zege én de leidersplaats binnen bereik. Toch was het nog niet gedaan. De bezoekers hoopten in de tweede helft op een lonende reactie. Er was aanvalsgevaar langs beide kanten. De bal trof de paal. Toen bezoeker Colpaert na zijn tweede gele kaart in enkele minuten mocht opstappen was er qua spelers op het veld een ongelijke strijd maar de bezoekers trachtten overeind te blijven. Knagen aan de achterstand was er voorlopig niet bij. In het laatste kwartier, in een periode van acht minuten, werd nog driemaal gescoord: tweemaal door de thuisploeg, éénmaal door de bezoekers.
Na voorzet van de ingevallen Yordi Vanhoutte gaf Jonas Vandevelde (80’) met een heerlijke lobbal de bezoekende doelman het nakijken (3-0). Het feest kon beginnen.  Een  fraaie  lobbal via Xander Bracke (85’), die zich nestelde tussen de doelman en een verdediger, zorgde voor de onwaarschijnlijke 4-0.
Enkele minuten later werd een overtreding op Demeyere (88’) bestraft met een penalty. Van op de stip redde Demeyere de eer. De bezoekers, met 4-1 toch zwaar afgestraft, verlieten aangeslagen het veld. De leidersplaats komt daardoor in handen van KVC Nokere Kruishoutem A , dat alweer heeft getoond groot te zijn in grote  omstandigheden.
“Na vijf matchen de enige leider zijn is mooi maar laat ons toch maar met de voetjes op de grond blijven”, liet voorzitter Geert Lacroix zich in de euforie ontvallen.
Zaterdag trekt Nokere Kruishoutem A naar Michelbeke A, een ploeg die de seizoenstart heeft gemist. De match begint om 19.00 uur. Onze ploeg heeft de leidersplaats te verdedigen, wie had dat zeven weken geleden durven denken ?
NOKERE KRUISHOUTEM B WINT MET 2-5 IN MATER
Ook voor Nokere Kruishoutem B werd het een voetbalzondag om in te lijsten. De verplaatsing naar Racing Mater werd afgesloten met de ruime 2-5 zege. Het zat er in de eerste helft al aan te komen, dat de winstkansen aanwezig waren. Jensy De Waele (11’) opende stand. Deze 0-1 werd ook de ruststand. Terwijl ook RC Mater trachtte iets recht te zetten was het wachten tot halfweg de tweede helft op het verdubbelen van de voorsprong. Miguel Symons (63’) tekende voor de 0-2. Toen Bonne (75’) de aansluitingstreffer  (1-2) lukte was het nodig attent te blijven en zo vlug mogelijk een derde goaltje te maken. Dat gebeurde via Davy Van Houtte (78’). Toen Simon Vandeputte uit strafschop (81’) de voorsprong uitdiepte tot 1-4 was er reden genoeg om dik tevreden te zijn. Toch was het nog niet gedaan. Bonne (85’) milderde tot 2-4 en Simon Vandeputte (86’) beloonde uiteindelijk een goede ploegprestatie met de 2-5 overwinning.
KVC-B zorgde voor een opvallende uitschieter , een week na de 5-0 zege tegen Volkegem en twee weken na de sterke prestatie in Maarkedal. In Vierde B is, zoals in iedere reeks, nog alles mogelijk. Tegenwoordig is Huise Ouwegem, na winst tegen titelfavoriet Maarkedal, de nieuwe leider. KVCB speelt zondag om 15.00 uur thuis tegen Nazareth Eke B (NKMR)