KVC NOKERE KRUISHOUTEM A VAN LEIDER NAAR LIJDER

KVC NOKERE KRUISHOUTEM A VAN LEIDER NAAR LIJDER
 
Exact zes dagen vroeger kraaiden de meesten het uit van de pret. KBV-A had de ongeslagen leider FC Kluisbergen A  (12 op 12 en zonder tegendoelpunt) de zware 4-1 nederlaag aangesmeerd. Door zelf zo vernietigend uit te halen werd onze ploeg de leider. Reden genoeg om na de match heel uitbundig te doen…
“Toch met de voetjes op de grond blijven”, liet voorzitter Geert Lacroix zich dan in de euforie ontvallen.
Zes  dagen later, de verplaatsing  naar Michelbeke  A, ploeg opgezadeld met één puntje en waarvan vooraf over een mogelijke trainerswissel heel wat geruchten de wereld werden ingestuurd . En wat was er in Michelbeke te zien ? Trainer Kevin Van Helleputte verder aan boord, hij begeleidde zijn troepen naar een goede prestatie en de eerste driepunter van het seizoen. De leider kloppen, dat was een stunt. Daar bleef men met de voetjes op de grond, de weg naar het behoud is nog lang.
Verliezen met 2-1 in Michelbeke. Dat was wel slikken. Zeker voor zij die het niet hebben gezien. Niet voor zij die op die zaterdagavond, met donkere wolken in de lucht en niet gespaard van regenval, de moeite deden de verplaatsing naar Michelbeke te doen om de leider aan het werk te zien. Een leider die zowaar, hoe is dat uit te leggen, een lijder werd.
Het was al in de eerste helft duidelijk dat KVC-A tegen een stevig opzittende ploeg zou moeten opboksen. Het spelbeeld was niet wat het tegen Kluisbergen FC was geweest. Doelkansen waren heel gering in aantal. De thuisdoelman had wel een sterke tussenkomst in petto na een kopbal via Kim Devos. En in het derde kwartier kwamen wij via Laurijn De Clercq (40’) op voorsprong. Deze 0-1 werd ook de ruststand. Dat was in zekere zin een geruststelling.
Een 0-1 gaf echter geen zekerheid. Het was moeilijk, uiteindelijk onmogelijk, om nog een tweede goal te maken. Toen Niels Meganck  in de fout ging en werd uitgesloten, moest met tien verder gespeeld worden. De overtreding van Niels werd bestraft met een door Menschaert omgezette strafschop (60’ 1-1). Een duidelijk signaal dat de leider een lijder begon te worden. Naargelang de minuten wegtikten was er, in de gegeven omstandigheden, al de opluchting dat toch één punt zou behaald worden. Tot De Bleeker (90’) zijn kans ging en zorgde voor de 2-1. De eerste zege voor Michelbeke, de eerste nederlaag voor Nokere Kruishoutem A…..
Hoe kon dit ?  Het mooie van het voetbal ? Of gedacht dat het allemaal zonder veel inspanningen zou gaan ? De antwoorden op die vragen zijn van geen tel. De waarheid is dat KVBC-A de spons moet vegen over dit toch totaal onverwacht verlies en in de volgende weken van de eerste tot de laatste minuut zich dubbel plooien om weer naar omhoog te kijken. In één week tijd terugvallen van de eerste naar de vierde plaats is erg, maar er komen nog veel matchen.
De volgende afspraak is zondag 15 oktober, als om 15.00 uur thuis zal gespeeld worden tegen Vurste Semmerzake, ploeg die einde vorig seizoen zakte uit tweede provinciale en vorig weekend  op verplaatsing de ex-leider FC Kluisbergen de tweede nederlaag op rij in de schoenen schoof.  Er mag dus veel weerwerk verwacht worden van de bezoekers.
WINST VOOR NOKERE KRUISHOUTEM-B
Voor de B-ploeg werd de thuismatch tegen Nazareth Eke B de gelegenheid om de goede prestaties en uitslagen te bevestigen en een verdiende zege te behalen.  In de eerste helft werd de veilige 2-0 voorsprong afgedwongen. Davy De Wever (22’) opende de stand (1-0). Op slag van rust verdubbelde Lawrence De Clercq (44’) de voorsprong. Of was het toch Jarl Revyn zoals sommigen hadden gezien ?
Die 2-0 was voldoende om in de tweede helft de winstkansen gaaf te houden. De bezoekers kregen de nul niet van het bord. Op het einde kon Kim Steelandt (87’)de voorsprong verder uitdiepen (3-0) en kon er KVC-B niets meer gebeuren.
Een voetnoot: Laurijn De Clercq, die met KVC-A in Michelbeke scoorde maar tot de verliezende ploeg behoorde, zat een dag later in de match van KVC-B tegen Nazareth Eke B als verzorger op de bank.
Nokere Kruishoutem B trekt zondag 15 oktober naar Horebeke, ploeg die degradeerde uit derde provinciale en zo vlug mogelijk de verloren plaats weer wil innemen. Daar speelt men om 15.00 uur (NKMR)