16-12-2017: TWEEMAAL WINST VOOR KVC NOKERE KRUISHOUTEM

TWEEMAAL WINST VOOR KVC NOKERE KRUISHOUTEM
De winterstop begon in de beste omstandigheden. Zowel KVC-A in derde provinciale als KVC-B in vierde provinciale wonnen hun wedstrijd. En telkens kon men de nul houden. Voor de twee ploegen een sportieve afsluiter die, ook rekening houdend voor wat de jongste maanden werd getoond, een dikke proficiat waard is.
Nokere Kruishoutem A, met één wedstrijd meer gespeeld met Vurste Semmerzake op de eerste plaats,  stond voor de moeilijke verplaatsing naar Elene Grotenberge B. Er werd op het kunstgrasveld vol overgave gevoetbald maar het was wel heel lang wachten op een doelpunt. Die goal kwam er enkele minuten voor het einde. Xander Bracke (87’ 0-1))kon een assist van Seba Beels verlengen tot het beslissende doelpunt. De thuisploeg had zich daaraan niet verwacht. Enkele minuten later werd Nyssen met een tweede gele kaart uitgesloten. Voor Nokere Kruishoutem A een uitslag die ruimte geeft om van de eindejaarsperiode te genieten. De vraag is anderzijds al gesteld en mag weer gesteld worden: wat als KVC-A maanden geleden tegen Michelbeke A, ploeg in puntennood en intussen negen matchen op rij verloren, had gewonnen ?
Na de winterstop herbegint KVC-A op zondag 7 januari om 14.30 uur met een thuiswedstrijd tegen Sint- Goriks, ploeg die de jongste weken punten sprokkelde en alles veil heeft om het behoud af te dwingen.
Nokere Kruishoutem B speelde een  topderby tegen Eendracht Huise. Sommigen hadden verwacht Aaron Clauwaert, tot verleden seizoen nog bij KVC, aan het werk te zien. Dat was niet het geval, hij bleef geblesseerd aan de kant. Huise Ouwegem is dit seizoen, evenals Nokere Kruishoutem B, heel goed bezig maar werd wel getrakteerd op een 3-0 nederlaag. In de eerste helft gingen de twee ploegen op zoek naar een doelpunt. In de tweede helft had KVC-B het beter scorend vermogen en behaalde een verdiende overwinning. Davy Van Houtte zette de ploeg na de rust met een vroeg doelpunt op weg naar de driepunter (50’ 1-0). Tien minuten later was het alweer bingo. Simon Vandeputte verdubbelde de voorsprong (60’ 2-0). In het slot bekroonde de tien minuten vroeger ingevallen Tim Steelandt de goede ploegprestatie met een derde doelpunt voor KVC-B (84’ 3-0). Ook voor KVC-B is een aangename en verdiende winterstop op de plaats.
Na de winterstop herbegint KVC-B met een verplaatsing naar Eine B. De match zal zaterdag 6 januari om 18.30 uur op het kunstgrasveld van Eine gespeeld worden.
We wensen iedereen prettige eindejaarsfeesten. Dat mag wel nadat onze twee ploegen sedert de start van deze competitie een grote rol van betekenis speelden en hopelijk in 2018 hetzelfde doen (NKMR)