TWEE PLOEGEN VAN KVC BEGONNEN 2018 MET DE ZEGE

TWEE PLOEGEN VAN KVC BEGONNEN 2018 MET DE ZEGE
De eerste confrontatie in het jaar 2018 werd voor Nokere Kruishoutem A en Nokere Kruishoutem B een reden om te juichen. KVC-A (Derde C) won thuis met 2-0 tegen Sint Goriks, KVC-B (Vierde B) won op verplaatsing tegen Eine B met 3-4.
KVC-A trachtte tegen Sint Goriks, ploeg die onderaan is geklasseerd,  de aanvalskaart te trekken. En toch was het lang wachten op het eerste doelpunt. Na een voorzet van Jonas Vandevelde, stond Xander Bracke (25’) op de goede plaats om de bal tegen de netten te trappen. Voor Xander zijn tiende competitiedoelpunt. Enkele minuten later kwam Yordi Vanhoutte, die later geblesseerd uitviel,  dicht bij de 2-0.  Zijn schot was enkele centimeters te hoog gericht. Steve De Vlaminck (37), maar één van de betere spelers bij de bezoekers, moest zich laten vervangen met een hoofdwonde ( rust 1-0).
In de tweede helft ging Nokere Kruishoutem voluit voor een tweede goal. Sint Goriks anderzijds hoopte nog de gelijkmaker te forceren. Halfweg de tweede helft (65’)werd een strafschop toegekend. Dupont stapte naar de stip en trapte de bal tegen de netten. Je zou eerst denken : 1-1 maar de ref zag het anders. Volgens zijn visie stond een andere speler van Sint Goriks al in de zestien, toen Dupont de bal binnen trapte. Een doelpunt werd niet toegekend. Wel werd de bal op de rand van de zestien gelegd en mocht KVC een vrije trap nemen. Dat leidde tot commotie bij de bezoekers die intussen  een schrijven hebben gericht naar de voetbalbond over een –volgens hen- betwistbare  scheidsrechterlijke beslissing die onbewust gebeurde maar wel spelbepalend was.
Tijdens het verdere verloop van de wedstrijd ging KVC-A gretig op zoek naar een tweede doelpunt. Doelman Verstichelen had een prima save nodig na een knal van Jonas Vandevelde. In de laatste minuut besliste de voor Yordi Vanhoutte ingevallen Laurijn De Clercq (90’) de wedstrijd (uitslag 2-0). Uiteraard was na het eindsignaal de vreugde groot. Wij legden het oor te luisteren bij Jonas Vandevelde. “We startten heel goed tegen de voorlaatste maar hadden rapper de match moeten beslissen”, vertelde Jonas Vandevelde. “Er was van ons wel meestal overwicht, en er werden doelkansen afgedwongen. Misschien maakten wij het onszelf tijdelijk een beetje moeilijk, al hebben wij ook weinig weggegeven. Natuurlijk was ik heel tevreden met de behaalde overwinning. Ik speelde mijn derde volledige match op rij en dat geeft vertrouwen voor het verdere verloop van de competitie”, voegde een glunderende Vandevelde daar nog aan toe.
Nokere Kruishoutem A trekt zondag naar de buren van Wortegem. De topderby start om 14.30 uur. Wortegem won zondag thuis tegen Elene Grotenberge B en is klaar om onze ploeg een stevige repliek te geven. Er mag een spannend burenduel  verwacht worden.
Nokere Kruishoutem B omzeilde de moeilijke verplaatsing naar Kwik Eine B en won met 3-4. Een mooi geschenk voor de recent vader geworden trainer Joachim Dhondt. Thuisploeg Eine  kwam via Verschoore (29’) op voorsprong. Lars Dhondt (33’) bracht zijn ploeg langszij.  In de tweede helft vond Simon Vandeputte (50’) de goede opening om onze ploeg op te tillen naar de 1-2 voorsprong. Een ongelukkig own-doelpunt van Geoffrey Depypere liet de thuisploeg gelijkstellen (2-2). Daarna was het de beurt aan Simon Vandeputte (61’) om voor KVC-B opnieuw voorsprong af te dwingen. Deze 2-3 gaf nog geen zekerheid, want Van Twembeke (66’) bewerkte voor de thuisploeg de geijke stand (3-3). In een match met twee uitsluitingen bij Kwik Eine, besliste Simon Vandeputte (72’) de wedstrijd toen hij scoorde uit strafschop (3-4). Voor de ploeg van kapitein Kevin Van Brabandt een reden om heel tevreden te zijn over de afloop van de match.
Zondag speelt KVC-B thuis om 14.30 uur een belangrijke wedstrijd  tegen de vrijwel ongenaakbare leider SV Maarkedal (NKMR).