LEIDER KVC-A WINT DERBY IN WORTEGEM EN KVC-B VERLIEST NIPT TEGEN LEIDER MAARKEDAL

LEIDER KVC-A WINT DERBY IN WORTEGEM EN KVC-B VERLIEST NIPT TEGEN LEIDER MAARKEDAL
Voor Nokere Kruishoutem A, de leider in Derde C, werd de moeilijke verplaatsing naar Sparta Wortegem tot een goed einde gebracht (0-2). Voor Nokere Kruishoutem B stond de thuismatch tegen de leider en bijzonderste titelkandidaat SV Maarkedal op het programma. De match eindigde op 2-3.
Eerst plaatsen wij de schijnwerper op de derby in Wortegem. De thuisploeg moest het onder andere doen zonder de geschorste doelman Laurenz De Meuleneire, waardoor de 18-jarige Arne Verhellen zijn vuurdoop onderging.  Bij KVC-A moest Laurijn De Clercq, die de vorige week thuis tegen Sint-Goriks het tweede en geruststellend doelpunt maakte, afhaken. Hij is geblesseerd aan de kruisbanden en wellicht uitgeteld voor de rest van het seizoen.
Wortegem had de intentie om niet te plooien. Er werd de aanvalskaart  getrokken en vlug zette Jarno Viaene doelman Tim Vandenabeele aan het werk. Daarna waren er heel wat doelkansen, de meeste in de eerste helft voor de bezoekers, maar de preciesheid bij de afwerking liet te wensen over. Vroeg in de wedstrijd was bij Wortegem Axel Waelkens met een spierverrekking in de dij al vervangen.
Lange tijd zag het er in de tweede helft naar uit dat het burenduel wel eens op 0-0 had kunnen eindigen. Voor Wortegem zou dat – dixit voorzitter Frank Delmote- een uitslag zijn waarmee men kon leven. Nokere Kruishoutem A hoopte echter op meer. Trainer Wouter Degroote had met Nokere Kruishoutem nog nooit gewonnen tegen Wortegem. Hij hoopte  daar verandering in te brengen.
KVC-A kreeg een kwartier voor het einde een onrechtstreekse vrije trap in de zestien toegekend. Doelman Verhellen had een terugspeelbal opgeraapt, en dat mocht niet. Uit de onrechtstreekse vrije trap van Seba Beels opende kapitein Kim Devos voor onze ploeg de stand. Een opsteker van formaat voor onze ploeg, die langs de ingevallen Elias De Ruyck vijf minuten voor het einde werd beloond met het doelpunt van de zekerheid. Hij scoorde na assist van Yordi Vanhoutte.
Na de match polsten wij doelman Tim Vandenabeele.
“Het was goed dat wij de drie punten pakten, ook al omdat andere ploegen zoals Vurste Semmerzake en Nazareth Eke verloren”, vertelde de doelman. “ We kregen in de eerste helft de mooiste kansen, maar het tikkeltje geluk ontbrak om te scoren. In de tweede helft, die evenwichtig verliep, kreeg de tegenstander op het einde nog een uitstekende kans via Niels Van Helleputte. Het is in de derby lang spannend geweest. Ik heb mijn collega Arne Verhellen na afloop gezegd dat hij als de vervanger van Laurenz De Meuleneire een goeie wedstrijd had gespeeld, ook al werd hij tweemaal geklopt”.
Zondag speelt KVC-A thuis om 15.00 uur tegen Velzeke. Deze ploeg won de vorige speeldag met 2-1 tegen Sint Goriks.
Voor volgend seizoen werden bij KVC-A al twee nieuwe spelers aangetrokken : Joshi Noppe (Zeveren) en Nicolas Meerschaut (Anzegem, met een verleden bij Jong Zulte).  Wouter Degroote blijft ook volgend seizoen de T1. Van de huidige kernspelers bereikten de meeste al een akkoord voor volgend seizoen. De namen: Tim Vandenabeele, Cedric De Boever, Willem Travers, Thomas Demey, Simon De Ruyck, Aaron De Moor, Yordy Vanhoutte, Kim Devos, Xander Bracke, Niels Meganck, Elias De Ruyck, Laurijn De Clercq en Toivi Vanhoutte.
Voor KVC-B werd het tegen SV Maarkedal een spannend duel. In de eerste helft bleven de liefhebbers van doelpunten op de honger zitten (ruststand 0-0). Dadelijk na de hervatting opende Greg Timmermans, verleden seizoen nog met SK Ronse in de derde amateurklasse, de stand. KVC-B plooide niet en kon later via Tim Steelandt gelijkstellen. Daarna klommen de bezoekers via Greg Timmermans opnieuw op voorsprong. Enkele minuten voor het einde diepte Greg Ferreira Lino, jaren geleden nog met SK Ronse spelend in de tweede klasse, de voorsprong verder uit. In het slot viel via Lawrence De Clercq de aansluitingstreffer en daarna werd het nog spannend. KVC-B mocht met opgeheven hoofd het veld verlaten na een sterke prestatie tegen de leider en de vermoedelijke toekomstige kampioen.
Zaterdagavond speelt men om 18.00 uur op verplaatsing tegen Volkegem B.
Joachim Dhondt blijft ook volgend seizoen de T1. De volgende spelers verlengden hun overeenkomst voor volgend seizoen: Lawrence De Clercq, Thomas Van Dorpe, Davy Dewever, Maxim Corbanie, Thomas Vermeeren, Kevin Van Brabandt, Luigi Vanderghinste, Inri Browaeys en Simon Vandeputte (NKMR)