TWEEMAAL WINST VOOR NOKERE KRUISHOUTEM

TWEEMAAL WINST VOOR NOKERE KRUISHOUTEM
Het werd een vruchtbaar weekend voor  onze ploegen uit derde en vierde provinciale. Twee overwinningen werden goed onthaald.  Nokere Kruishoutem A won met 4-1 tegen Velzeke. De dag voordien had Nokere Kruishoutem B op bezoek bij Volkegem B al met 0-4 gewonnen.
Laten wij beginnen met de 4-1 van KVCA tegen Velzeke. Een droomstart voor onze ploeg met een vroeg doelpunt via Yordi Vanhoutte ( 7’ 1-0) en enkele minuten later alweer Yordi Vanhoutte (10’ 2-0). Een dergelijke vroege dubbele voorsprong mag je niet meer uit handen geven. Dat gebeurde ook niet.
In het derde kwartier was onze topscorer Xander Bracke bij de zaak om de voorsprong op te drijven (30’ 3-0). Met een dergelijke voorsprong aan de rust kon er nog weinig gebeuren.  In de tweede helft streelde de bal na een poging van Cédric De Boever de dwarsligger.  In het slot kon de ingevallen Davy Dewever zorgen voor de 4-0 (85’). Een overtreding op Oosterlinck werd bestraft met een door Joris Van den Berghe verzilverde penalty (88’ 4-1). Zo konden de bezoekers , bij afwezigheid van enkele kernspelers, nog de eer redden. Ook KVC-A miste enkele spelers, waaronder de geschorste Kim Devos en de gekwetste Laurijn De Clercq.
De goeie ploegprestatie werd op applaus onthaald. In de euforie waren er ook schouderklopjes voor Philippe Viaene, die na allerlei tegenslagen en een lange revalidatie een volledige wedstrijd speelde.
Na de wedstrijd legden wij het oor te luisteren bij een - terecht-  heel tevreden trainer Wouter Degroote.
“Ik ben heel tevreden omdat wij na nieuwjaar de trainingen en de matchen in heel goede omstandigheden aanvatten”, vertelde Wouter Degroote. “Er was een goed engagement en er werd goed voetbal gebracht, niet enkel vanwege de starters ook door de invallers. Ik hoop dat wij dit zo lang mogelijk volhouden. Ik weet dat er bij de tegenstander enkele afwezigen waren, maar kon hetzelfde van onze ploeg zeggen. Er was bij ons de goeie mentaliteit en de vaststelling dat wij mogen opkijken naar een reeks van 21 op 21. We stralen iets uit.  We staan heel goed geklasseerd om de tweede periode te winnen. Veel hangt af van de uitslag van zondag. Ook zonder onze geschorste captain Kim Devos wist de volledige kern zich te verenigen om tegen Velzeke deze prestatie neer te zetten. Na zoveel miserie in de jongste maanden was het ook voor Philippe Viaene een opsteker dit te mogen meemaken”, aldus nog trainer Wouter Degroote.
Nokere Kruishoutem A speelt zondag om 15.00 uur op verplaatsing tegen FC Kluisbergen. Dat was de ploeg die in de heenronde bij ons op bezoek kwam na 12 op 12 in de vier gespeelde matchen, en ook na vier matchen zonder tegendoelpunt, maar in Kruishoutem verrassend zwaar verloor. FC Kluisbergen speelde vorig weekend tegen Wortegem niet.  De toestand van het terrein liet dit niet toe.
Nokere Kruishoutem B speelde op verplaatsing tegen Volkegem B. Onze ploeg toonde zich van begin tot einde de betere. Een vroeg doelpunt van Miguel Symons ( 3’ 0-1) was een geweldige stimulans om verder voluit voor de drie punten te gaan. Enkele minuten later was het alweer bingo toen Maarten De Clercq de voorsprong verdubbelde  (9’ 0-2). Deze 0-2 werd ook de ruststand. Er kon KVCB nog weinig gebeuren. Toen Lawrence De Clercq  de voorsprong uitdiepte (51’ 0-3) was er eigenlijk de volledige zekerheid van de overwinning. Toch was de honger nog niet gestild en deed Lawrence De Clercq er eentje bij (65’ 0-4). Een prachtige zege voor KVCB, dewelke zondag om 15.00 uur thuis speelt tegen Mater (NKMR)