NOKERE KRUISHOUTEM: TWEEMAAL WINST EN SAMEN TIEN GOALS

NOKERE KRUISHOUTEM: TWEEMAAL WINST EN SAMEN TIEN GOALS
Nokere Kruishoutem A had de onwaarschijnlijke nederlaag, in de heenmatch tegen Michelbeke, niet vergeten. De terugmatch, thuis op de dag van het WK veldrijden, werd een doelpuntenfestival. De 7-0 zegt genoeg. KVC-A domineerde en bevestigde als de leider in Derde C.  Op verplaatsing tegen Nazareth Eke B bevestigde ook Nokere Kruishoutem B de goede uitslagen van de vorige weken. Er werd overtuigend met 1-3 gewonnen.
In het eerste kwartier was het  bij  KVC-A nog afwachten hoe alles zou evolueren. Michelbeke A gaf de indruk geen stap opzij te zetten. Een kopbal van Kim Devos tegen de paal was echter voor de bezoekers een eerste verwittiging. En dan kwam Seba Beels, de jongste weken in goede doen, op de proppen. Met een kopbal gaf hij de aanzet tot een doelpuntenfestival ( 25’ 1-0). Enkele minuten later was het alweer bingo. Seba Beels verdubbelde de voorsprong ( 28’ 2-0).  Aaron De Moor werd afgeremd door de dwarsligger (ruststand 2-0).
In de tweede helft gaf KVC-A aan de bezoekers, die in de bedreigde zone vertoeven, een les in afwerking.  Na assist van Jonas Vandevelde diepte Yordi Vanhoutte de voorsprong verder uit (65’ 3-0). Eigenlijk was de wedstrijd dan gespeeld . Tot KVC-A in het laatste kwartier goesting had om liefst nog viermaal te scoren: invaller Luigi Vanderghinste  (75’ 4-0), Aaron De Moor (77’ 5-0), Thomas Demey (84’ 6-0) en invaller Jarl Revyn (90’ 7-0).
Reden genoeg om dolblij te zijn. Nokere Kruishoutem A blijft dus de leider. Seba Beels behoorde tot de groep gelukkige voetballers.
“We kregen het in het eerste kwartier niet zo gemakkelijk maar daarna ging het heel vlot”, aldus Seba Beels die zijn tweede en derde competitiedoelpunt maakte. “Misschien was het niet onze beste match maar bij de tegenstander was het geloof weg na de 2-0 achterstand.  Zo haalden wij vlot de negende zege op rij. Een positieve vaststelling is dat veel spelers scoorden.  We moeten in de volgende weken in iedere wedstrijd de ban breken en blijven gaan voor de drie punten. Ik was uiteraard tevreden met mijn twee goals. Het zit goed met de conditie. Een promotie zou mooi zijn. Op een hoogtepunt lijkt mij dit een goed moment om er persoonlijk mee te stoppen.  Ik ben als 34-jarige de oudste van de ploeg. In het eerste jaar van de fusie tussen Nokere en Kruishoutem voetbalde ik nog bij SK Zingem. Daarna heb ik bij de fusieploeg alles meegemaakt. Ik heb hier bij Nokere Kruishoutem heel wat trainers de revue zien passeren: Bart Van Renterghem, Nicky De Cock, Patrick Bijn, Dominique Mejor en nu Wouter Degroote”, besluit Seba Beels.
Als Beels stopt dan verdwijnt een monument. Wie voelt zich geroepen om voldoende op hem in te praten, hij is een heel verstandige jongen, en hem toch over de streep te trekken om volgend seizoen verder bij KVC te voetballen ?  Laat iedereen zich optrekken aan het goede dat hij heeft gedaan en nog doet. Seba Beels is, ook bij eventuele promotie, verder op zijn plaats bij Nokere Kruishoutem.
 Zondag is er voor KVC-A een vrije zondag. Naaste achtervolgers Zingem en Vurste Semmerzake moeten echter een inhaalmatch spelen. De eerstvolgende opdracht van onze ploeg is de zeer moeilijke verplaatsing naar Vurste Semmerzake, ook een titelkandidaat, op  zondag 18 februari.
Voor KVC-B was de verplaatsing naar Nazareth Eke B geprogrammeerd. Een moeilijke opdracht tegen een ploeg met honger naar de overwinning. De thuisploeg kon vroeg voorsprong afdwingen uit een strafschop (17’ 1-0).  Even later zorgde Davy Dewever voor de gelijke stand (25’ 1-1). Kort voor de rust werd het 1-1 (44’) toen Simon Vandeputte zijn hoekschop zag beloond worden met de 1-2 voorsprong. Diep in de tweede helft legde Vandeputte uit strafschop de eindcijfers  vast (71’ 1-3). Nokere Kruishoutem B speelt zondag om 15.00 uur thuis tegen Munkzwalm B (NKMR)