WE ZIJN OPNIEUW DE LEIDER IN DERDE C !

WE ZIJN OPNIEUW DE LEIDER IN DERDE C !
 
Sedert de vorige zaterdagavond was de spanning te snijden. Leider Vurste Semmerzake had – misschien wel verrassend – verloren op verplaatsing tegen Boekel. Bij een overwinning van KVC Nokere Kruishoutem A zouden wij zondagnamiddag weer de leider worden in Derde C. De match tegen Volkegem, de laatste in de rangschikking, moest echter nog gespeeld worden.  Zondagnamiddag werd gewonnen en mochten wij weer als de leider naar de kleedkamer stappen. Een moment om niet te vergeten….
En toch was er het wedstrijdbegin waarin Volkegem goed mee voetbalde en zelfs met enkele degelijke aanvalsbewegingen onze verdediging op de proef stelde. Het zou dus, op basis van het eerste kwartier , geen makkie worden.  Tot Yordy Vanhoutte (19’) de toeschouwers de koude deed vergeten en onze ploeg beloonde met de 1-0 voorsprong. Van dan af mocht het niet meer mislopen . Met een heerlijk stiftertje probeerde Seba Beels doelman Vanheuverswijn te verschalken, die  pakte in extremis de bal. De rust kwam met 1-0.
De spelers kregen de opdracht na de rust vlug voor het verdubbelen van de voorsprong te gaan. Dat lukte met een doelpunt  van Yordy Vanhoutte (2-0,58’), zijn tweede die dag. Van dan af kon er KVC-A  nog weinig gebeuren. Onze ploeg kon de voorsprong vasthouden en deed er enkele minuten later nog eentje bij met een doelpunt van Aaron De Loor (3-0, 62’)
De match was gespeeld, de leidersplaats weer in het bezit.
Na de wedstrijd was ook Yordy Vanhoutte , goed voor twee van de drie goals, een gelukkig man.
“Dit is mijn eerste seizoen bij Nokere Kruishoutem”, vertelde hij. “Ik voetbalde in de vorige competitie bij Beveren Leie maar was daar lange tijd uitgeteld. Ik amuseer mij hier in een goeie ploeg met ook een goeie trainer en een goed bestuur.  Voor mij is het nu ook wel uitkijken  naar de dag waarop ik samen met mijn broer Toivi, die langdurig is gekwetst, op het veld sta.  We mogen nu geen punten meer verliezen. We moeten iedere match met een echte winnaarsmentaliteit beginnen”, aldus nog Yordi die anderzijds weet dat er zaterdagavond in Boekel , met aftrap om 19.00 uur, een moeilijke uitwedstrijd op het programma staat.
Voor KVC-B werd het verleden zondag op verplaatsing de derby tegen FC Petegem Schelde. Ook een match om naar uit te kijken. Na de goede prestaties in de vorige weken werd gehoopt ook tegen FC Petegem punten te sprokkelen. Veel goede wil volstond echter niet. Voor de twee ploegen was het lang wachten op een doelpunt. Het eerste en enige viel in de 59’ via Vanderstraeten waardoor FC Petegem leidde met 1-0. Er werd nog hard gewerkt om de achterstand goed te maken maar dat lukte echter niet. KVC-B speelt zondag om 15.00 uur thuis tegen FC Kluisbergen B. Deze ploeg verloor vorige week thuis tegen Zingem met 3-4 (NKMR)