WE ZIJN NU LEIDER MET….4 PUNTEN VOORSPRONG !

WE ZIJN NU LEIDER MET….4 PUNTEN VOORSPRONG !
 
Het eerste weekend van maart liet ons al de lente ruiken. De vrieskoude heeft intussen de plaats geruimd voor temperaturen tussen de vijf en de tien graden. Als aanloop naar de grote dag van “Danilith Nokere Koerse” , op woensdag 14 maart, gaat het dus in stijgende lijn naar de echte lente.
Met KVC-A gaat het ook in stijgende lijn. Op zes matchen van het einde werd de voorsprong op Vurste Semmerzake groter. Het verschil is nu vier punten. Achteruit kijken is niet aan de orde. We moeten alleen vooruit, en naar onszelf, kijken en dus niet speculeren op wat de dichtste achtervolger gaat doen.
De match zaterdagavond in Boekel was aangekondigd als een zware opgave. Ook al omdat Vurste Semmerzake daar een week vroeger de drie punten liet liggen. KVC-A liet het zover niet komen. Het werd een duel tussen twee ploegen die in de eigen kansen geloofden.  Lange tijd was het wachten wie het eerste doelpunt zou maken. Op slag van rust zorgde Xander Bracke voor de bevrijding. Met een strak schot (44’) liet hij onze ploeg genieten van de 0-1 en met een goed gevoel naar de kleedkamer trekken.
Dat Boekel zou trachten de situatie recht te zetten, was te verwachten. De thuisploeg zorgde ook voor aanvalsgevaar. Vanderhauwaert en Thiel bestookten onze verdediging. De 0-1 bleef behouden. Ook wij gingen voluit voor nog meer dan één goaltje. Toen Lauwereyns een overtreding  beging op Seba Beels werd door de ref een penalty toegekend. Vincent Vanden Braembussche, trouwe clubspeler, stapte naar de stip maar trapte de bal centimeters naast. Een verkeken kans op een meer geruststellende 0-2. Het bleef dus spannend, met  een nogal ongewoon slotkwartier waarin scheidrechter Lagrin zich, als gevolg van een kuitblessure, liet vervangen door zijn eerste linesman Vanwijmeersch. Het werden nog spannende slotminuten. KVC-A bleef overeind en won drie kostbare punten. Op hetzelfde moment stond Vurste Semmerzake op het eigen veld tegen Oudenhove een gelijkspel toe. Dat kreeg tot gevolg dat onze voorsprong op de naaste achtervolger is gestegen tot vier punten.
Laat dit duidelijk zijn : er is nog geen reden om victorie te kraaien. Er volgen nog zes belangrijke matchen, zeg maar finalewedstrijden. De uiteindelijke beslissing, wie kampioen zal zijn, is voor later. Laat ons een voorbeeld nemen aan Machelen. Ze “zouden” op de laatste speeldag, op bezoek bij ons, kampioen worden maar ze werden met zware cijfers in het verlies geduwd en de titel was gaan vliegen. Voor zo een scenario moeten wij de ogen sluiten.
Nokere Kruishoutem-A krijgt in de beslissende fase van de competitie alle steun.  Dat mag men niet meer uit handen geven. Zondag speelt men thuis om 15.00 uur tegen de buren van Olsene, de 14de in de stand. Dit is één van de matchen waarin concentratie tot de laatste minuut zal nodig zijn. In een derby is en blijft alles mogelijk. Voor Niels Meganck krijgt de match nog een speciale betekenis. Hij speelde vorig seizoen met…..Olsene… kampioen in vierde provinciale. Hij miste dit seizoen, door schorsing na zijn uitsluiting in Michelbeke, de heenmatch. Ook voor Meganck is het zondag een belangrijke match. Hij is volwassen en verstandig genoeg om zichzelf te blijven en zijn match te spelen zoals hij het tot dusver altijd heeft gedaan : sober maar klaarziend en bewijzend dat hij een degelijk voetballend vermogen heeft.
Onze B-ploeg had maar al te graag gewonnen tegen FC Kluisbergen B. Het mocht echter niet zijn. Het licht sprong nochtans vroeg in de wedstrijd op groen met een doelpunt van Simon Vandeputte (18’ 1-0). De vreugde was echter van korte duur. Hendoux bracht de bezoekers langszij (23’ 1-1). In het derde kwartier kwamen de bezoekers via Dujardin op voorsprong (38’ 1-2). In de tweede helft werd jacht gemaakt op een tweede doelpunt maar de geleverde inspanningen werden niet beloond. Zo eindigde de match met een niet ingecalculeerde nederlaag.  KVC-B staat op de vijfde plaats en speelt zondag om 15.00 uur op verplaatsing tegen Kluisbergen Sportief B (NKMR)