WE ZIJN LEIDER MET…. ZEVEN PUNTEN VOORSPRONG !

WE ZIJN LEIDER  MET…. ZEVEN PUNTEN VOORSPRONG !
 
Donder en bliksem zaterdagnacht. Meer dan geroffel, maar harde slagen. Een verrassing op het moment dat de echte lente nog moest beginnen…. Op het weer heb je echter geen vat.
De volgende dag, weg met de donder en bliksem, maar de rode loper uitgerold voor KVC-A als de fiere leider. De thuisderby tegen Olsene werd ergens met gemengde gevoelens afgewacht. Zou het een felle burenstrijd worden ? Of zou KVC-A de teugels van meet af aan in handen nemen en voor “gedonder” zorgen in de bezoekende verdediging ?
Dat laatste werd de realiteit. Van een echte wedstrijd, laat staan een derby, was geen sprake. Daarvoor was het overwicht van onze ploeg toch te groot.  Niels Meganck, verleden seizoen nog bij Olsene, kon zich in de handen wrijven. Het halfuur was pas voorbij en daar stond al de 4-0 voorsprong te kijk. Wedstrijd gespeeld, maar nog vrijwel één uur te gaan.
Kim Devos (12’) opende de reeks van zeven (1-0). Hij had duidelijk de smaak te pakken en zorgde voor de dubbele bonus (23’ 2-0). En dan begon Seba Beels aan zijn nummertje. Twee goals voor de rust en één na de hervatting.  Beels tekende voor de 3-0 (28’). Meteen was de match gespeeld. Niet voor KVC-A en Seba. Hij deed er vlug eentje bij (31’ 4-0).  Het werd een overbodige tweede helft. Seba Beels maakte zijn derde doelpunt (63’ 5-0). Frederik Verhoeyen  lukte uit strafschop de aansluitingstreffer (70’ 5-1). En nog was het niet gedaan. Xander Bracke kon evenmin achterwege blijven (72’ 6-1).  De 17-jarige ingevallen Matisse Naessens, die zijn eerste speelminuten kreeg, maakte het succes volledig (85’ 7-1). Het doek viel. Iedereen, althans bij KVC-A, dik tevreden. De ploegprestatie mocht er zijn.  Vier spelers scoorden. Jonas Vandevelde was in de rol van aanbrenger goed voor drie assists. En de ploegmaats voerden eveneens de gegeven opdracht perfect uit. Aangezien Vurste  Semmerzake de vorige avond in Zingem had verloren, was het met fierheid opkijken naar een voorsprong van….zeven punten.
Daar kijk je dan, na een spektakelmatch van KVC-A, Seba Beels in de ogen. Uitblinker met drie goals, blijvend denken aan zijn nakend afscheid. Niet te begrijpen maar Seba zal beslissen. Stoppen op een hoogtepunt, met de titel, speelt in de gedachten.  Wie kan hem op andere gedachten bengen ? Hoe keek hij op naar de match tegen Olsene ?
“Door mijn drie goals staat de teller nu op zes”, vertelde hij. “Voor de match had ik een beetje last aan de dij. Als wij met groot verschil winnen, ben ik tevreden. Dat was dus ook zondag het geval. Ik geef toe : 7-1 is een onwaarschijnlijke uitslag.  We hebben er echter allemaal voor gewerkt.  We hadden vooraf nochtans een beetje schrik. De heenmatch, onze minst goede dit seizoen, werd gewonnen met 1-2. En Olsene zou er, zo hoorden wij vooraf hier en daar, toch voor gaan.  Het werd echter eenrichtingsvoetbal. We tellen nu als leider zeven punten voorsprong op vijf matchen van het einde. We moeten ons extra plooien om die vijf nog te spelen matchen te winnen”.
Dat vertelde Seba Beels, die niet kon ontkennen dat hij de jongste weken sterk loopt te voetballen.
“De oudere spelers worden beter naargelang de competitie begint te vorderen, dat voel ik aan mijzelf”, liet hij nog horen.
Kunnen dergelijke spelers dan de handdoek gooien ? Hoe zwaar moet de club investeren om iemand te vinden die het niveau haalt van wat hij de jongste weken liet zien.  Beels over de lijn kunnen trekken om er nog één seizoen bij te doen, dat zou een goede “transfer” zijn. We kunnen het alleen maar hopen.
Nokere Kruishoutem A speelt volgende zondag om 15.00 uur op verplaatsing tegen Oudenhove. Een moeilijke match maar de leider mag daar geen lijder worden….
En hoe verging het Nokere Kruishoutem B ? Goed wat de ploegprestatie betreft, niet goed als je de uitslag bekijkt. Het werd, op verplaatsing tegen Kluisbergen Sportief B een 1-0  nederlaag. De ploeg werd geklopt door een doelpunt in de eerste helft van…..jawel Steven Stockman. De speler die met Kluisbergen Sportief A successen behaalde en zich ook profileerde als de topscorer. Door omstandigheden stond hij met Kluisbergen Sportief B in het veld en scoorde. KVC-B trachtte nog de situatie recht te zetten maar kreeg de nul niet van het bord. Zondag speelt KVC-B om 15.00 uur thuis tegen Boekel B (NKMR)