7 PUNTEN VOORSPRONG EN NOG 4 MATCHEN TE GAAN

7 PUNTEN VOORSPRONG EN NOG 4 MATCHEN TE GAAN
We schreeuwen het nog niet van de daken. We hebben het nog niet over een vervroegd Paasgeschenk. Nog geen klokkengelui maar toch, diep in het hart, een aanwakkerend gevoel aanwezig. We komen weer een stap dichter bij de titel, maar….we zijn er nog niet.
KVC Nokere Kruishoutem A telt…..7 punten voorsprong, en er zijn nog 4 matchen te spelen. Is dat genoeg om kampioen te spelen ? Ja, als wij nog twee van de vier matchen winnen en in de veronderstelling dat de naaste achtervolgers 12 op 12 halen….
Laat ons andere scenario’s vergeten en er niet aan denken wat het zou kunnen zijn “als” wij zondag winnen tegen Nazareth Eke (deze ploeg telt nu 8 punten achterstand) en “als” Vurste Semmerzake ( deze ploeg telt nu 7 punten achterstand) zou verliezen….
Eerst in het eigen hart kijken en er alles trachten uit te persen om zondag tegen Nazareth Eke te winnen. De tegenstander was de jongste weken onklopbaar. Is het terugkijken op een reeks van 18 op 18 of 15 op 15, het doet er niet toe. Nazareth Eke is, zoals wij, de ploeg in goede doen, de ploeg in goede conditie. Dat kan niet anders of zondag  vanaf 15.00 uur een echte topper worden. We kijken er naar uit en geloven voluit in onze ploeg, rekening houdend met het tot dusver afgelegd parcours moet iedereen dat doen.
Eerst nog even terugblikken op de match van vorige zondag, op verplaatsing tegen Oudenhove en na de match ook een weerzien in ’t café van Mariatje, zovele jaren een gewaarde uitbaatster van een café in Kruishoutem.
De match in Oudenhove begon –voorafgaandelijk- met het doorhakken van een onvoorziene knoop. Vincent Vanden Braembussche meldde zich zondagvoormiddag ziek. Willem Travers, eerst voorzien als wisselspeler, mocht opdraven.
De wedstrijd begon in de allerbeste omstandigheden. Yordy Vanhoutte (12’) verblijdde ons met de vroege openingstreffer (0-1). En enkele minuten later (14’) was daar dan die prachtige lobbal van Jonas Vandevelde, die neerviel in de kruising en meteen voor de deugddoende 0-2 zorgde. Een schitterende uitgangspositie, maar echter nog geen reden om op beide oren te slapen. Vooral in het derde kwartier kwam Oudenhove dreigen en wist ook te scoren. Twee goals van Neufkens (30’ en 43’) leidden tot de 2-2 ruststand. Er was, tijdens de pauze, nog niets gezegd.
Vol overtuiging aan de tweede helft beginnen was de opdracht. Toen in de zestien een overtreding op Yordy Vanhoutte werd begaan, floot de ref een strafschop. De 2-2 op het bord en penalty: een cruciaal moment voor de twee ploegen. Wie zou naar de stip stappen ? Yordy Vanhoutte was, na de op hem begane overtreding, niet geneigd dat te doen. Misschien een karwei voor kapitein Kim Devos ? Toch niet, een zelfverzekerde Jonas Vandevelde legde de bal op de stip en zou het zelf doen. Sommigen durfden niet te kijken, anderen geloofden er in. Jonas, de kleinste op het veld, knalde zonder vrees en in stijl de bal tegen de netten. Een persoonlijke voldoening, een opsteker voor hem. Hij had geen seconde getwijfeld. Hij kan ook scoren van op de stip. Euforie alom en meteen de 2-3 voorsprong in de hand. Er waren 55 minuten gespeeld. Het was nog niet gedaan. Er kwamen nog kansen, de thuisploeg hoopte nog een derde doelpunt te maken. Onze ploeg bleef anderzijds goed georganiseerd voetballen. De minuten tikten weg. Luigi Vanderghinste, een tiener van 18 jaar, werd van de bank gehaald om Yordy Vanhoutte te vervangen. En wat dacht je ?
Luigi stond acht minuten op het veld en maakte een doelpunt ( 88’, 2-4). De buit was binnen. Een dag, voor hem, en voor de ploeg om nooit te vergeten.
Voor Nokere Kruishoutem B werd het ook een dag om nooit te vergeten, maar dan in de negatieve zin. Wie had het nu durven denken dat men thuis tegen staartploeg Boekel niet verder zou geraken dan een 1-1 gelijkspel ? Een bewijs anderzijds dat alle matchen nog altijd moeten gespeeld worden. In het derde kwartier kwamen de bezoekers via Van Strijthem (32’) op voorsprong. Diep in de tweede helft kon Maxim Corbanie (80’) gelijkstellen. Zo werd en bleef het 1-1. Spijtig van de gemiste kans. Nokere Kruishoutem B speelt zondag om 15.00 uur op verplaatsing tegen FCLC Ronse.(NKMR)