WE ZIJN (BIJNA) KAMPIOEN: NOG 3 MATCHEN EN 7 PUNTEN VOORSPRONG

 WE ZIJN (BIJNA) KAMPIOEN: NOG 3 MATCHEN EN 7 PUNTEN VOORSPRONG
 
Door thuis tegen Nazareth Eke te winnen (2-0), werd door KVC-A een heel belangrijke tegenstander in het titeldebat uitgeschakeld. Nazareth Eke speelt met 11 punten achterstand niet meer mee. Blijft nog over: Vurste Semmerzake met 7 punten achterstand. Concreet: we zijn (bijna) kampioen met nog 3 matchen te gaan en 7 punten voorsprong.
Let wel op onze woordkeuze : we zijn (bijna) kampioen. Dat het onmogelijke nog zou mogelijk worden, daar denken wij echter niet aan. Er stond voor Nokere Kruishoutem A tegen Nazareth Eke A veel op het spel. Een mogelijke winst van de tegenstander liet onze voorsprong op Vurste Semmerzake slinken tot vier punten op Vurste Semmerzake en vijf punten op Nazareth Eke. De realiteit is anders….
Eerst deze kanttekening : sommigen hadden misschien gehoopt en gedacht dat Sint Goriks thuis Vurste Semmerzake voetje zou lichten. Dat is niet gebeurd en bewijst dat Vurste  Semmerzake nog niet wil plooien.
Laat ons nu stilstaan bij de eigen match. Er was een sfeer, zoals die er altijd zou moeten zijn. Er was zelfs een mini-orkest op post om tijdens de match en na afloop in de kleedkamer alle muzikale registers open te zetten. Een voorsmaakje van wat nog moet komen ?
Er was, vroeg in de match, al een kopkans via Thomas Demey. Er waren daarna nog andere kansen, maar ook de bezoekers toonden goeie aanvalsbewegingen. Op slag van rust was er de keiharde kopbal van Xander Bracke, doelman Wouter Martens  duwde de bal in hoekschop. Rust : 0-0.
Er was nog niets gezegd, maar toch zou winnen veel beter zijn dan tegen een goeie ploeg gelijkspelen. In het vierde kwartier waren de bezoekers via Neirynck op weg naar een mogelijk doelpunt. Hij kwam oog in oog met doelman Tim Vandenabeele, die het (doel)gevaar kon afweren. In die fase werd bezoeker Neirynck geblesseerd en kon niet meer verder.
De tweede helft was al voor de helft voorbij en nog altijd 0-0. En plots was het zover. Seba Beels, de jongste weken in uitstekende conditie en bewijzend hoe intelligent hij nog altijd is, knalde de bal in de benedenhoek (70’1-0). Een moment van groot geluk. Voor Beels, voor de ploeg, voor de trainer, het bestuur, de entourage en de supporters.
Toch bleef de spanning in de lucht hangen. 1-0 was nog geen zekerheid. De minuten tikten traag weg. Vijf minuten voor het einde (85’) was het zover. De ingevallen Elias De Ruyck bevrijdde ons, na assist via Cedric De Boever, van een mogelijke onzekerheid en tekende voor de 2-0. De buit was binnen, het mini-orkest liet zich verder horen. Toen de spelers allemaal weer in de kleedkamer waren, deed het mini-orkest de intrede in de kleedkamer. Het bleef niet bij één serenade. Terwijl de spelers na een moeilijke match om de dorst te lessen een pintje konden gebruiken, bleef het orkest maar spelen…
Het is nu nog enkele weken wachten op het vervolg. De Paasperiode betekent complete rust (of niet ?). De volgende opdracht is de match op verplaatsing tegen SK Zingem, op zaterdag 14 april om 19.30 uur. Dezelfde dag en uur speelt naaste achtervolger Vurste Semmerzake thuis tegen Velzeke.
Is Nokere Kruishoutem in Zingem kampioen en, in het licht van de gemeentelijke fusie tussen Kruishoutem en Zingem, meteen “de ploeg van ’t stad” ? We stellen gewoon de vraag. Het antwoord weten wij mogelijk op 14 april. De eindstreep is in zicht. Komaan en doe het….
Onze B-ploeg had vorig weekend eveneens de smaak van de overwinning te pakken. Het werd, op bezoek bij FCLC Ronse, een 2-3 overwinning.  Met twee goals van Noordzee, jawel dat is zijn naam, liep de thuisploeg uit tot 2-0. KVC-B stelde daarna orde op zaken. Kort na de rust lukte Revyn de aansluitingstreffer. Rond het uur tekende Lars Dhont voor de gelijkmaker. Halfweg de tweede helft (70’) zette Lawrence De Clercq de kers op de taart met het winnende doelpunt. De volgende opdracht is op zondag 15 april om 15.00 uur de thuismatch tegen Zingem B (NKMR)