U10: kvc nokere-kruishoutem 5-1 kwik eine.

U10: kvc nokere-kruishoutem 5-1 kwik eine.

Laatste wedstrijd van de heen reeks.

De wedstrijd kende een trage start en niet iedereen was even wakker. Na een mooie actie konden we de 1-0 maken en kwam er beter voetbal, eine kon de 1-1 maken maar hierna hebben we al snel de 2-1 en de 3-1 gemaakt via een paar mooie acties en stilstaande fases die zeer goed lukte.

Iedereen heeft zich goed ingezet tot op het einde van de wedstrijd en zo konden we de wedstrijd afsluiten met een score van 5-1.

Hierdoor hebben we 7 op 7 en een perfecte reeks. 

Volgende week thuiswedstrijd tegen horebeke.

Verslag U13A: Nokere Kruishoutem- KVV Ardennen

Spelers: Aisha, Fabian, Amelie, Maite, Arne, Jarne, Sem, Senne, Gauthier

Kapitein: Rune

De laatste wedstrijd van de heenronde was er eentje tegen KVV Ardennen. Een ploeg waarvan geweten is dat deze een goede jeugdopleiding genieten en een team die dit seizoen slechts één keer niet wist te winnen. Dat we voor een moeilijke opdracht stonden wisten we op voorhand. Sem en Jarne waren de spelers van de U12 die ons kwamen versterken en dit mag best letterlijk genomen worden. Kobe zullen we helaas een lange tijd niet meer in actie zien want deze zit in de gips on afwachting van verder onderzoeken. Tijdens de opwarming zijn de spelers alles behalve gefocust.

We beginnnen goed aan de partij, we geven achteraan niks weg en spelen mooi en verzorgd voetbal op een grasmat die er alles behalve goed bij ligt. Op alle gebied zijn we baas in het eerste kwartier en krijgen een paar uitstekende kansen om de score te openen. Na een mooie combinatie gaat Fabian op snelheid alleen op doel af maar zijn schot strand op de dwarsligger. We houden de bovenhand gedurende het ganse eerste kwartier en de bezoekers komen niet tot kansen. Toch gaan we rusten met een 0-0 tussenstand .

Het tweede kwart is een weerspiegeling van de eerste helft. We brengen het mooiste voetbal en geven weinig weg achteraan. Het mag gezegd dat Jarne achteraan de boel goed op slot houd, deze doet het al U12 echt fantastisch. We krijgen terug wat kansen en de beste kans is terug voor Fabian. Terug wordt Fabian mooi vrijgespeeld en opnieuw komt hij oog in oog te staan met de keeper van de bezoekers maar de bal gaat nipt naast. Als trainer vrees je dan dat aan de andere kant de eerste kans wel eens benut zou kunnen worden. Bijna is het zover maar Aisha schud een knappe reflex uit de mouwen en behoed ons voor een achterstand. Na 21 minuten krijgen we dan toch waar we recht op hebben, Rune is goed gevolgd op een schot van Senne en duwd de bal simpel binnen. Als spits moet je nu eenmaal gevolgd zijn op elke bal. Zoals ik zei tijdens de wedstrijd 10 keer doe je die inspanning en de elfde keer profiteer je van die inspanningen. Zo staaan we verdiend 1-0 voor. We blijven verder gaan op het zelfde elan en kamperen de meeste tijd op de helft van de bezoekers. We krijgen nog een aantal goede mogelijkheden op een tweede treffer maar het is wachten tot de 29ste minuut om op 2-0 te komen. Rune zorgt met een knap afstandsschot voor de dubbele voorsprong. Meteen het laatste wapenfeit van het eerste halfuur.

Als trainer benadruk ik tijdens de onderbreking dat we met dezelfde ingesteldheid moeten verderdoen. Het derde kwartier moeten we de bezoekers iets meer aan de bal laten maar echt grote kansen krijgen ze niet. De beste mogelijkheden zijn ook  in het derde kwartier voor de thuisploeg maar het zijn de bezoekers die op een tegenaanval de 2-1 op het scorebord zetten. Jammer om zo net voor de laatste pauze een doelpunt te slikken. Zo gaan we nog een spannend laatste kwartier krijgen.

Het laatste deel van de wedstrijd is slecht een minuut bezig en de bezoekers komen op gelijke hoogte. Bij dit tegendoelpunt is onze verdediger te traag en zo kunnen de bezoekers al te gemakkelijk scoren. Een absoluut te vermijden doelpunt! Wanneer we een minuut later een derde doelpunt tegenkrijgen op hoekschop( terug te braaf in het duel) en zo op 2-3 achterkomend weet je dat de bezoekers dit niet makkelijk meer uit handen gaan geven. Als trainer durf ik gerust toe te geven dat de bezoekers nu de evenknie zijn van ons. Toch blijven we er vol voor gaan. Eerst wordt Arne onderste boven getrapt en zo wordt ons een goede mogelijkheid ontzegt. Even later gaat Fabian knap zijn lijn af maar gaat de tegenstander aan zijn truitje hangen en terug gaat zo een mogelijkheid verloren. In de laatste twee minuten krijgen we nog drie hoekschoppen maar de bal valt telkens net niet goed. Zo weerklinkt het laatste fluitsignaal en verliezen we met 2-3.

Met opgeheven hoofd verlaten mij spelers het veld, ik feliciteer hen één per één met hun gespeelde wedstrijd. We legden het eerste halfuur mooi voetbal op de mat terwijl het laatste halfuur meer gelijk opgaand was. We verdienen zeker niet om deze wedstrijd te verliezen maar voor de zoveelste keer dit seizoen moeten we het onderspit delven. Jarne en Sem die ons vandaag kwamen versterken deden dit uitstekend en verdienen het vermeld te worden in dit verslag. Wie het op een paar kleine  foutjes na  ook uitstekend deed was de scheidsrechter van dienst. Zo sluiten we de heenronde af met een nederlaag. Toch een dikke duim voor mijn ploeg vandaag!

WedstrijdU8 : Sparta Petegem – KVC Nokere Kruishoutem A

WedstrijdU8 :  Sparta Petegem – KVC Nokere Kruishoutem A

Gezien wij gevraagd hebben om onze uitwedstrijd in November te verplaatsen, dienden wij vandaag op zondag 07 oktober onze wedstrijd naar Sparta Petegem af te werken. Gelukkig was het nog geen winters weertje en was iedereen vroeg op post voor onze wedstrijd om 09u.

Thibo die toch heel eerlijk, zijn plekje in ons doel gevonden heeft, kon er niet bij zijn en dus nam Dominik voor de eerste helft eens de plaats over in doel.

De wedstrijd begon in de eerste minuten terug beetje zoekend en we kregen het deksel op de neus in de 3e minuut bij een ongelukkige tegengoal. 1-0.

Na een knappe pas tussendoor van Dilano in de loop van Arthur stonden de bordjes in evenwicht 1-1.

Arthur kon kort daarna onze ploeg op voorsprong brengen met een harde knal, 1-2.

Geleidelijk aan vond Dominik zijn draai in doel en bovendien was het de eerste wedstrijd van nieuwkomer Yento. Dominik kreeg vertrouwen en durfde meer uitvoetballen van uit zijn doelgebied. Zo vond hij een knappe opening om een lange bal te versturen waar Yento alleen op doel kon afgaan en zijn eerste doelpunt kon scoren 1-3.

Sparta Petegem was duidelijk van slag en onze motor schoot in gang. Arthur scoorde de 1-4 en had zijn hattrick al binnen de 10 minuten.

Yento lag steeds op de loer en was sneller dan de verdediging, waardoor hij makkelijk de 1-5 kon scoren. Arthur maakt er nog 1-6 van en na een heel collectieve aanval werd opnieuw Yento gevonden die in de eerste helft zijn eerste hattrick al kon scoren 1-7.

Net voor rust werd Dilano vrijgespeeld op de linkerflank en deze twijfelde niet om de 1-8 ruststand binnen te trappen.

Voor de 2e helft kwam nieuwkomer Yento in doel post vatten en kon Dominik zijn energie kwijt als veldspeler.

Opnieuw stonden onze jongens wel nog beetje te slapen en kregen wij toch wel weer onmiddellijk een tegendoelpunt te slikken 2-8.

De druk op Sparta Petegem bleef echter wel aanhouden en bij een afvallende bal besloot Jani om van ver uit te halen en schoot de 2-9 in het dak van het doel.

Xenne die tot dan al meer dan zijn werk gedaan had op het terrein bleef vechten voor iedere bal en iedere meter. Zelf wanneer Jani als staart naar voor trok, was hij er als de kippen bij om de verdedigende taak op zich te nemen. Xenne kon zich vrij spelen van op zijn rechtervleugel en de verdedigers konden hem niet stoppen waarop hij de 2-10 binnenschoot.

Kort erop was er een hoekschop van onze ploeg. Xenne stond met een brede glimlach en zijn armen in de lucht de hoekschop voor te bereiden. Het treintje nam plaats voor doel en vertrok op het juiste moment naar hun posities. De corner was perfect gegeven door Xenne en Dilano moest hem maar binnentikken. 2-11.

Jani kreeg ook meer en meer ruimte want de tegenstander verloor geleidelijk aan hun energie om te blijven lopen. Jani kon met een knappe dribbel terug van ver aanleggen en scoorde de 2-12.

Wij kregen toen een vrije trap op een mooie plaats. Jani legde de bal perfect af, waarop Dominik hard en zuiver de 2-13 binnenschoot in de hoek.

Dominik die iedere week maar blijft groeien en groeien en voor mij als trainer echt een hoog niveau haalt, kon terug een knappe dribbel opzetten voorbij zijn verdediger. Net zoals de laatste weken, keek deze eerst naast zich, waar hij Xenne helemaal vrij zag staan aan het doel van de tegenstander. Dominik legde de bal af en Xenne schoot de bal in één tijd binnen. Heel mooie doelpunt! 2-14

Dilano werd ook nog eens diep gestuurd en twijfelde niet om rustig de 2-15 te scoren.

Tijd voor onze Dominik om zich nog eens in de wedstrijd te gooien en op nog geen 5 minuten scoorde hij een zuivere hattrick. 2-18.

Ondanks de ruime scoren, bleven onze jongens heel goed georganiseerd verdedigen en werden met momenten de vleugels gezocht om de aanvallen op te zetten. Arthur scoorde nog de 2-19 na een voorzet van Dominik en Dominik legde de 2-20 eindstand vast na een voorzet van Dilano.

Ruim verdiende overwinning tegen opnieuw een tegenstander die een maatje te licht was maar desondanks werd door onze jongens mooi voetbal gebracht en werd niet egoïstisch naar eigen succes gezocht.

Dat iedereen wel een doelpuntje maakt, is dan wel de extra kers op de taart.

De Ploeg :  DOMINIK – JANI – DILANO – XENNE – YENTO – ARTHUR

Doelpunten : ARTHUR : 5 – DOMINIK : 5 – YENTO : 3 – DILANO : 3 – XENNE : 2 en JANI : 2

U11A trekken laken naar zich toe na spannende strijd

U11A trekken laken naar zich toe na spannende strijd.

 

Eine was een goed voetballende ploeg. De trainer had zijn mannen op scherp gezet. De jongens hadden deze week goed getraind. Hij verwachtte strijd en inzet . 

Eine begon goed aan de wedstrijd en benutte de vrije ruimte goed. Met een paar goede passes dreigeden ze en zetten ze onze doelman aan het werk.  Onze doelman was een beetje van slag na mistasten op een schot  waardoor we 0-1 achter kwamen. hij toonde echter zijn talent en kwaliteit door zich goed te herpakken en een fantastische wedstrijd te spelen. Eine bleef het overwicht hebben.  We voetbalden goed uit en konden lichtjes dreigen. Een sublieme pas in de loop van de centrale man bracht hem alleen voor de doelman en de gelijkmaker stond op het bord. Fantastisch want dat hadden we afgelopen week geoefend. We brachten snelheid in ons spel en meer durf. de bal werd niet zomaar weggetrapt. We probeerden de pas en combinatie te zoeken.  We gebruikten goed de ruimte en dat loonde. Pass van de flank naar kon onze centrale man, die kon de ruimte in lopen en hij nam de bal mooi op zijn sloef. De doelman  was kansloos. 2-1. Eine voetbalde goed mee. Een hoge voorzet werd niet goed weggewerkt en Eine maakte gelijk.2-2.

Het tweede kwart was een mooie spannende strijd. Eine kwam op voorsprong na een mooie terug legger die hoog in doel belandde. 2-3. We kregen enkel open kansen . Een kleine duw bracht onze man uit evenwicht waardoor de kans verloren ging. Enkele knappe acties verdienden beter. Zo werd tot 2 keer toe na een mooie  voorzet  een kans gemist.

Het derde kwart speelden we top. Eine zag  de sterrenhemel van heel dichtbij. Een hoekschop werd kort genomen en de verdediger werd mooi uitgespeeld. Een knappe voorzet werd in de verste hoek binnengekopt. 3-3. Zelfs Courtois zou kansloos zijn geweest. We konden een 3 tal keer op doel afstormen maar het was telkens net iets te  ver waardoor de verdediging kon terug komen.

Eine kwam er nog eens uit. De snelle reactie van de doelman luidde de 4-3 in. Goed in de loop van de verdediger die mooi langs de flank paste. De flankspeler liep diep en de spits kwam de bal vragen. Een mooie driehoek. De centrale middenvelder kwam de bal vragen en de ruimte was voldoende om het genadeschot toe te dienen. 4-3. Door goed druk te zetten veroverden we de bal deze werd zijwaarts gepast in de loop en de doelman was kansloos.5-3.  Eine  scoorde nog tegen 5-4. De spanning was te snijden. De talrijke supporters zorgden voor een echte cup sfeer.

Het 4de kwart speelden we goed mee . Het was Eine werd doelgerichter. Gelukkig kwam onze doelman een aantal keer goed uit. We voetbalden goed uit vanachteren. Een kleine tegenprik gaf ons moed. We kregen een hoekschop die slecht weggewerkt werd en onze man aarzelde niet om te scoren.6-4. De 7-4 was er eentje van een topploeg. Via druk kwamen we in balbezit. Mooi terugleggen en door lopen. Onze man had tijd en schilderde de bal op het hoofd van de aanvaller die bal  zwevend binnen kopte.

De eerste ronde zit erop met wisselend succes. Wel  een dikke proficiat voor de groei en inzet van de jongens. Vandaag hebben jullie getoond een topteam te zijn. Iedereen was lovend. Ook de tegenstander feliciteerde ons.  We mogen zeker de  prestatie van de délègue niet onderschatten bij dit warme weer. Hij zorgde dat onze jongens topfit en uitgerust aan de match kwamen.

 

U10: petegem s. 2-4 kvc nokere-kruishoutem.

U10: petegem s. 2-4 kvc nokere-kruishoutem.

6de wedstrijd, 6de overwinning!!

Onze derde uitwedstrijd dit seizoen, 

in het begin van de wedstrijd waren we nog niet goed wakker, maar na enkele aanvallen van petegem werden de jongens toch iets wakkerder. 

Het eerste halfuur is er geen enkel doelpunt gevallen, na de rust zijn we er terug in gevlogen en hebben we een paar mooie aanvallen kunnen opbouwen waardoor het eerste doelpunt een feit was, daarna volgde al snel een 2de doelpunt en waren we vertrokken waardoor we zijn uitgelopen tot 0-4, iedereen dacht dat we gewonnen waren waardoor we nog 2 doelpunten tegen krijgen.

Uiteindelijk kunnen we de wedstrijd goed afmaken en winnen we met 2-4.