KVC A – Huise Ouwegem : 2 – 7

KVC A – Huise Ouwegem : 2 – 7

 

Huise Ouwegem wint overtuigend de burenderby.

Vandaag stond de clash van Kruisem op programma tegen de buren van Huise Ouwegem. Onze buren beschikken ook al jaren over een stevige ploeg dus het beloofde zeker geen makkelijke wedstrijd te worden. Bij de opwarming hamerde ik dan ook enorm op concentratie en vooral inzet in de wedstrijd. Wat de week ervoor tegen Gavere Asper aanwezig was en waardoor we aan het langste eind konden trekken.

In de aanvangsminuten kwamen beide ploegen aan kleine kansjes maar de keeper van Huise Ouwegem was duidelijk een betrouwbaar sluitstuk en ook Thibo diende paar keer gepast tussenbeide te komen.

In de 5e minuut sloeg echter de pech toe. Een hoekschop van Ouwegem wou Xenne wegtrappen, maar belandde per ongeluk in eigen doel. Brute pech maar het stond 0-1.

We lieten ons niet uit ons lood slaan en er kwam een kansje voor Flor en een heel goeie kans voor de bedrijvige Andreas maar beide schoten gingen nipt naast.

Huise Ouwegem was een sterk collectief en het samenspel liep ook heel vlot bij momenten. In de 13e minuut stonden we niet scherp genoeg te verdedigen en kon de aanvaller van Huise Ouwegem er 0-2 van maken. Thibo zat er nog met zijn hand tussen, maar kon de harde knal niet tegenhouden en bezeerde zich bovendien spijtig genoeg bij dit doelpunt.

We halen het eerste kwartier bij een 0-2 stand en Flor nam de plaats over van Thibo in doel. Het uitvoetballen verliep heel stroef en moeilijk bij onze ploeg en we vergaten terug om het stapje voor de tegenstander te zetten om de balbezit te kunnen behouden.

De eerste ballen waren dan ook vaak voor Huise Ouwegem, wat zeker de verdienste was van de sterke ploeg. In de 21e minuut werd een voorzet van Huise Ouwegem niet goed weggewerkt en bedankten deze met een mooi vluchtschot en de 0-3 in doel.

Onze spelers waren beetje van slag en leden nog meer balverlies ipv voetballend een oplossing te zoeken om eruit te komen. Het gevolg was in de 26e minuut de 0-4 na heel knap samenspel van Huise Ouwegem.

Dit was ook meteen de ruststand.

Ik probeerde onze spelers beetje op te peppen en vroeg hen om toch iets harder te zijn in de eerste duels, want daar leden wij het meeste balverlies. Bovendien, wanneer we konden voetballen, zochten we ook iets teveel de lange bal, waardoor we zo amper in balbezit kwamen.

We waren echter 30sec ver in de tweede helft of Huise Ouwegem prikte meteen de 0-5 binnen in het doel van Flor.

In de 32e minuut kon Jani een bal veroveren achteraan en speelde deze in op Dilano, deze kapte zijn tegenstander uit en schoot de 1-5 hoog in doel en zelf door het doel.

Ondanks het doelpunt, kwamen we niet echt in ons spel en het was zelf Flor die een 3tal reddingen diende te verrichten om erger te voorkomen.

Desondanks haalden we het laatste kwartier met een 1-5 stand.

Huise Ouwegem was misschien beter dan onze ploeg, maar met inzet en karakter kan je het iedere tegenstander moeilijk maken. Dus ik gaf hen mee om het laatste kwartier het beste van zichzelf te geven en te tonen dat wij ons niet zomaar laten afslachten.

Spijtig genoeg bleef Huise Ouwegem echter in hun spel en konden ze er in de 49e en 53e minuut nog 2 doelpunten bij maken. 1-7.

Thibo had in de 57e minuut al een mooie kans aan de voet maar de keeper van Huise Ouwegem zorgde voor een heel mooie redding. Wat een sterk keepertje heeft Huise Ouwegem in hun ploeg wel.

In de 58e minuut lukte het Thibo dan toch om in 3 keren de keeper te verslaan. De keeper redde 2 schoten van Thibo, maar bij de derde herkansing schoot hij de bal voorbij de keeper. 2-7.

Dit was ook meteen de eindstand.

Over de hele wedstrijd bekeken, was het een ruim verdiende overwinning van Huise Ouwegem. En misschien was vandaag niet iedere speler van ons 100% wat ook een voordeel is voor de tegenstander.

Na de wedstrijd vernomen dat deze ploeg Jong Zulte B verslagen had met 20-1, waar wij nipt 8-7 tegen wonnen, dus Huise Ouwegem zal ook zeker over een sterk voetballende ploeg beschikken en dan is de 2-7 ook geen dramatische uitslag.

We blijven bijleren week na week en in voetbal moet je u ook kunnen bij neerleggen als de tegenstander sterker is.

 

De ploeg : FLOR – THIBO – ANDREAS – JULIEN – DILANO – JANI – XENNE – NIO

 

Doelpunten : Thibo : 1 – Dilano : 1

U12A eren overleden supporter met sterke wedstrijd.

U12A eren overleden supporter met sterke wedstrijd.

Voor velen begon de dag goed tot  het droevig nieuws ons bereikte van het overlijden van trouwe supporter, opa, schoonpa, pa, en vriend … Gilbert.

Er werd  voor de aanvang van de wedstrijd 1 minuut stilte gehouden.  Het is hard maar het leven gaat verder en zo ook onze wedstrijd tegen Machelen. De jongens kregen geen tactische uitleg of opdrachten mee. Er werd hen enkel gevraagd hun uiterste best te doen.

Machelen begon sterk aan de wedstrijd. Machelen kon de eerste minuten het overwicht op hun rekening zetten. Ze waren nauwelijks gevaarlijk. We speelden met de wind in de rug. De eerste waarschuwing voor Machelen kwam er na snel uittrappen van onze doelman. Onze spits kwam net te laat om zijn voet tegen de bal te zetten. De supporters zagen een fel Machelen met trek en duw werk. Wij daarentegen speelden frivool. De bal werd in de ploeg gehouden. We zochten de medespeler en dat leidde tot mooie combinaties. Een mooie steel en 1-2. Druk en trap op doel. Rustig het spel verleggen. Het was allemaal aanwezig. Alleen scoren lukte niet. De laatste minuut kon onze laatste man voorkomen dat er gescoord werd. Hij werkte vakkundig de doorgebroken man tegen de grond.  Hier was een kaart met rood kleurtje op zijn plaats geweest.  Subtiele professionele fout zonder erg en geen reden voor de trainer om hem eventjes van het veld te halen. Al kan je hier over discussiëren. 0-0

Het 2de kwart hadden we duidelijk veldoverwicht. We speelden mooi en verzorgd voetbal. Een mooie strakke dieptepas en onze aanvaller werd bruut tegen de grond gewerkt. Hier was de intentie echt wel eerst de man dan de bal. Uit de vrije trap  kwam de bal voor onze vrijstaande man die aarzelde niet en 0-1. . Machelen kon kleine kansjes verzilveren maar onze zeer sterk spelende verdediging  deden hun job . Een strakke bal  langs de lijn was het begin van veel commotie en was het item in de kantine. De Machelse speler had geen oog voor de bal, enkel voor de aankomende KVC’er . Hij liep er naartoe en je zag duidelijk wat er stond te gebeuren. Eventjes er naast lopen om hem dan onderuit te trappen. Hij wou dan ook nog eens  zijn boks kunsten tonen. Gelukkig bezit onze ad interim delegue over een pijlsnelle reactie om de kemphaan te verwijderen. Hij zou niet misstaan in een boksring als arbiter. We kregen nog kansen maar ons vizier was niet sterk genoeg .

Het 3de kwart kon Machelen iets meer weerwerk bieden. Toch was dit zeer miniem want onze doelman moest zijn wintermuts hebben😊. Wij speelden goed en wonnen veel duels. We kregen ruimte maar konden die niet optimaal benutten. Tot b3 keer toe stonde een sterke doelman in de weg . Bij een counter liepen we tegen de gelijkmaker aan. Geen nood we waren de betere ploeg.

Het 4de kwart was het KVC die op zoek ging naar de winning goal. Schietkansen, frommelen voor de goal, brachten geen soelaas. De laatste minuut kregen we nog een dot van een kans maar de bal ging nipt naast. 1-1. Maar een duidelijke overwinning op basis van het spel en kansen.

Gilbert zou tevreden geweest zijn R.I.P.

Verslag U13: VKJ Geraardsbergen – Nokere Kruishoutem

Verslag U13: VKJ Geraardsbergen – Nokere Kruishoutem 

 

Spelers: Jardy, Ymbert, Sem, Xander, Menzo, Jarne, Baptiste, Preben 

 

Kapitein: Jaron

 

Nadat er vorige week een forfait was van De Pinte stond vandaag een verre verplaatsing naar Geraardsbergen op de kalender. We zijn nog steeds ongeslagen in 2020 en willen dit graag zolang mogelijk zo houden. Lukas , Joppe en Pedro waren er niet bij vandaag. Zo moest ik als trainer ook schuiven in de opstelling en was ik nieuwsgierig hoe sommige spelers zich uit de slag zouden trekken op hun nieuwe positie. Duidelijke afspraken werden gemaakt in de kleedkamer en iedereen had er duidelijk veel zin in.

 

We komen op het veld en enkele molshopen dienden eerst platgetrapt te worden voor we aan de wedstrijd konden beginnen.  Op een slechte grasmat was al snel duidelijk dat het niet evident zou zijn om verzorgd voetbal te spelen. Het eerste kwartier was het bij vooral onze verdediging die in actie kwam. De thuisploeg was de betere ploeg en kregen ook de beste kansen. Voor ons is het vooral overleven de eerste tien minuten. Pas na 10 min komen we beter in de wedstrijd en kunnen we een eerste keer dreigen. Na 14 minuten komen we een beetje tegen de gang van het spel in op voorsprong na een knappe goal van Menzo. Meteen ook de 0 - 1 tussenstand na een kwartier spelen.

 

Het tweede kwartier is meer in evenwicht dan het eerste, we proberen te combineren maar op dit veld is dit bijna onmogelijk. Onze verdediging met Jarne, Menzo en Xander staan hun mannetje en zorgen ervoor dat Jardy al bij al niet veel werk moet opknappen. Na 19 minuten komen we op 0 - 2 via Ymbert die zijn eerste goal van het seizoen wist te scoren. Veel strijd op het middenveld en heel veel inzet bij beide ploegen in dit tweede kwartier. Mooi om zien hoe iedereen zijn truitje nat en vuil😉wou maken voor de ploeg. Enkele goede kansen lieten we nog onbenut maar de thuisploeg kreeg ook enkele kansjes en raken tot tweemaal toe het doelhout in het tweede kwart van de match. 

 

Verder doen en proberen om op zoek te gaan naar een derde doelpunt is de richtlijn die ik de spelers meegaf. Opnieuw is de inzet enorm bij mijn spelers, niet altijd het beste voetbal maar bewonderenswaardig hoe deze ploeg toont wat een hecht team dit is. Vechten voor elkaar is van groot belang als het voetballend iets moeizamer gaat. Na 38 minuten komen we op 0 - 3 na een doelpunt van Sem. Vanaf de 0 – 3 zie je de kopjes naar beneden gaan bij de thuisploeg , het sein voor ons om een versnelling hoger te schakelen en kansen te creëren. We krijgen enkele mogelijkheden maar het vizier van Sem staat niet goed afgesteld. Zo blijft het 0 – 3  met nog een kwartier te spelen.

 

Er heerst euforie bij mijn spelers maar al snel zet ik ze met de voetjes op de modderige grond. Voortdoen, de  voorsprong uitdiepen en niet gaan terugzakken voor eigen doel. Blijven aanvallen en de voorsprong vergroten is de opdracht voor mijn ploeg. Dat ze meestal goed luisteren is algemeen geweten 😉. In de 50ste minuut scoort Sem zijn tweede van de middag en brengt de score op 0 - 4. Nu gaat het plots heel snel, zo snel dat onze delege zelfs 2 goals niet zag.😉 In de 52ste minuut scoort Jaron met het hoofd en een minuutje later scoort Sem zijn derde van de middag . Zo staat het 0 - 6 na 53 minuten voetbal. In de 54ste minuut scoort Jarne net niet na een fantastische actie door het centrum van het veld. Uitstel maar geen afstel want in de 55ste minuut scoort Baptiste de 0 - 7  met een rake kopslag op een perfect getrapte corner van Menzo.

De thuisploeg scoort een eerredder in de 57ste minuut na een knappe aanval, tussenstand 1 - 7 maar nog is het niet gedaan. Sem scoort zijn vierde doelpunt nog en ook Preben pikt zijn goaltje mee. Zo winnen we met duidelijke  1 - 9 cijfers.

 

Een sterke wedstrijd van mij ploeg,  heel veel inzet en goesting bij mijn spelers  in zeer moeilijke omstandigheden, een  erbarmelijk slecht veld waarop goed voetbal onmogelijk was. Als je dan als team voor elkaar door het vuur wil gaan ben je al een hele stap vooruit en moet je hier als trainer respect voor hebben. De manier waarop mijn ploeg  zich hier na een moeilijke start presenteerde was fantastisch om te zien. Ook de supporters die dit slechte weer trotseerden dienen een bedankje te krijgen. De supporters waren dan ook zeer tevreden met wat de spelers vandaag toonden.

Verslag U13: Windeke – Nokere Kruishoutem

Verslag U13: Windeke – Nokere Kruishoutem 

Spelers: Ymbert, Jardy, Jaron, Jarne, Menzo, Fabian, Rune, Baptiste 

Kapitein: Joppe

Dit weekend stond er een verplaatsing bij Windeke op het programma. Pedro, Lukas, Preben en Xander dienden om verschillende redenen te passen voor deze wedstrijd. Zo ging ik als trainer op zoek naar nog twee extra speler en we kregen Rune en Fabian van de U15 ter beschikking, na overleg tussen de trainers bleek dit geen probleem. Een hartelijke ontvangst daar in Windeke dat mag ook eens gezegd zijn.

We beginnen wat te laks aan de wedstrijd, we zijn te braaf in de duels en hebben geen rust aan de bal. De beginfase is slordig aan beide kanten en de doelmannen van beide teams hebben maar weinig werk. Enkel op corner kunnen we af en toe eens gevaar creëren. Na een flauwe eerste 10 minuten komen we langzaam beter in de match en na 10 minuten komen we 0-1 voor via Baptiste.

Voor de rest valt niet zo veel te beleven in het openingskwartier en zo gaan we de rust in met 0-1.

Het tweede kwartier is zoveel beter dan het eerste kwartier, meer snelheid en vooral meer beweging binnen onze ploeg. We proberen verzorgd voetbal te brengen en kamperen nu continu op de helft van de thuisploeg. In de 20steminuut scoort Baptiste zijn tweede van de dag na knap voorbereidend werk van Joppe en komen we zo op 0-2. Iets later neemt Menzo een hoekschop die in eigen doel verwerkt wordt maar toch krijgt Menzo dit doelpunt op zijn naam 😉 0-3. Wanneer Rune tijdens een knappe aanval de bal aangespeeld krijgt twijfelt hij niet en duwt de bal naast de keeper binnen 0-4 na dertig minuten voetbal. 

Het derde kwartier brengt hetzelfde spelbeeld als het tweede kwartier. We blijven de beste ploeg en achteraan is Jarne heer en meester in onze verdediging. In de 36 ste minuut brengt Joppe de forfaitscore 0-5 op het scorebord. In onze aanval zijn zowel Ymbert als Sem te overhaast en niet koelbloedig genoeg om er nog een paar extra doelpunten bij te prikken. Uit deze vele mogelijkheden moeten er in principe toch steeds een drietal binnen zijn. We blijven te veel kansen verkwanselen dus daar zal op getraind worden. Nog één keertje zijn we er dicht bij via een kopbal van Baptiste maar ook deze bal gaat niet tegen de netten. Zo blijft het bij 0-5 na 45 minuten voetbal. 

Het laatste kwartier gaan we het veld op met de bedoeling om er nog eentje bij te scoren maar vooral de nul houden moest een doelstelling zijn. Al snel kan Jardy de cleansheet vergeten want na 47 minuten weet de thuisploeg alsnog te scoren al kon deze zeker afgekeurd worden want de bal werd uit de handen van Jardy getrapt. Zo staat het 1-5. Jammer voor Jardy maar meteen het sein voor de ploegmaats om nog eens gas te geven en vol in de aanvatte gaan. Eerst gaat een afgeweken schot van Sem tegen de netten en daarna pakt Jaron uit met een harde knal en ook deze fantastische trap was bingo . Zo staan we met 1-7 voor met nog 3 minuten te spelen. De scheidsrechter zijn horloge liep wat achter en zo speelden we bijna 20 minuten ipv van één kwartier,  Jaron wist er in de 64 ste minuut nog eentje bij te scoren en bracht zo de eindstand op 1-8. 

Opnieuw een overtuigende zege vandaag na opnieuw een mindere start van ons. Maar net zoals vorige week  speelden we een sterke partij, veel drang naar voor en goesting om er een leuke pot voetbal van te maken. Ik zie als trainer dat mijn spelers week na week progressie blijven maken en het feit dat we niet afhankelijk zijn van één of twee spelers om te scoren is van groot belang voor het vertrouwen binnen de ploeg. Acht doelpunten verdeeld tussen 6 verschillende spelers tonen duidelijk aan dat het gevaar van alle kant komt binnen onze ploeg . Ook vandaag scoorden we enkele mooie doelpunten maar werden ook vele kansen gemist. Opnieuw een dikke proficiat voor het ganse team!  ⚽️👏🏻💪🏻👍🏻

KVC U9A – Gav Asper A : 8 - 6

KVC A – Gav Asper A : 8 - 6 

KVC A zet de mindere prestatie van vorige week recht met een verdiende overwinning

Vandaag stond de thuismatch tegen Gavere Asper op het programma. Gavere Asper beschikt over 2 ploegen in hetzelfde niveau dus is het ook afwachten wat voor spelers er vandaag op het veld worden gebracht bij onze tegenstander. Startende doelman Flor stond al van voor de match met zenuwen op het veld, want zijn lief ging naar zijn match komen kijken. :-/

De nederlaag van vorige week lag nog steeds op de maag van de trainer dus spelde ik de jongens toch wel nog eens goed de les voor de wedstrijd en wees hen op hun taken, met als hoofdtaak : inzet!

De wedstrijd was goed begonnen met een kansje na 1 minuut voor Nio, meer de keeper van Gavere Asper redde de doelpoging.

In de 5e minuut kwam er een counter van Gavere Asper met een diepe bal, heel even was er een seconde van twijfel bij Flor in doel om naar de bal toe te komen of niet en daarvan profiteerde de aanvaller om toch als eerste op de bal te zijn en de 0-1 binnen te trappen. Niets aan te doen en zo ballen zijn altijd moeilijk voor keepers om in te schatten.

In de 9e minuut zetten Arthur op de rechterflank een één/tweetje op met Nio, welke keurig werd afgewerkt door Arthur. 1-1.

In de 10e minuut was het Nio zelf die zich kon vrijkappen en in de korte hoek de 2-1 binnenschoot.

Nog geen minuut later was Gavere Asper daar met een antwoord en werd een scherpe voorzet binnengetrapt. 2-2.

Er kwamen nog goeie kansen voor Nio en voor Arthur, maar wat een keeper had Gavere Asper in doel staan. Schoten die van waar ik stond, al binnen leken te gaan, kon die keeper nog uit zijn doel ranselen. Ook Jani probeerde het in de 14e minuut dan maar van ver, maar zijn bal ging hoog over doel. (waarop Jani direct als uitleg gaf dat het zijn mama haar schuld is door te grote kousen :-/ )

Na het eerste kwartier stond het dus 2-2. Als je rekening houdt maar de mooie reddingen van de keeper en vooral ook het vrijlopen en de passen waar we deze week op getraind hadden, dat heel goed verliep bij onze ploeg, was ik heel tevreden over mijn ploeg. Ik vroeg dan ook om op hetzelfde elan verder te gaan en dat doelpunten wel zouden volgen.  In de 17e minuut speelde Jani een bal naar Julien die op zijn beurt Dilano voor doel kon aanspelen, maar opnieuw stond de keeper van Gavere Asper op de juiste plaats. Echt een goed keeper die daar in doel staat.

In de 22e minuut werd een voorzet van de linkerflank afgewerkt door een speler die alleen voor doel werd gelaten van Gavere Asper en stond het 2-3.

Onze hoekschoppen blijven toch aartsgevaarlijk en bij de hoekschop van Dilano in de 27e minuut werd door druk van ons treintje een ongelukkige own goal gemaakt. 3-3.

Dit was ook meteen de ruststand. De inzet bleef aanwezig en vooral het vrijlopen en samenspel kwam er vandaag wel uit bij onze ploeg.

In doel wisselden Nio en Flor van positie en in de 31e minuut werd een mooie collectieve aanval afgerond met de 3-4 door Gavere Asper.

Arthurke had er stilaan genoeg van dat de keeper van Gavere Asper heel veel doelpogingen uit zijn doel hield en in de 34e en 36e minuut kon hij met 2 individuele acties onze ploeg op 5-4 voorsprong brengen.

In de 37e minuut speelde Dilano de bal diep naar Arthur en kon hij zelf op amper 3 minuten tijd zijn hattrick rond maken. 6-4.

Het laatste wapenfeit voor de laatste pauze was voor Gavere Asper welke in de 45e minuut onoplettendheid van onze ploeg afstrafte met de 6-5.

In de laatste pauze wisselden Nio en Jani nog eens van positie in doel.

Onze spelers hadden al 45 minuten mooi voetbal gebracht, lieten de bal goed van voet naar voet gaan en vooral het vrijlopen was prachtig om te zien. Het stond 6-5 en ik vertelde hen ook dat ze zo moesten blijven spelen, want de overwinning ging dan zeker bij onze ploeg blijven.

De eerste kansjes kwamen er voor Flor maar opnieuw stond de keeper van Gavere Asper in de weg of was de bal net iets te ver van zijn voet nadat hij wel knap zijn tegenspeler uitspeelde. De inzet en overgave van Flor was top om aan te zien voor de ploeg.

In de 51e minuut werd een bal voor doel slecht weggewerkt door Gavere Asper, Dilano kon de bal aannemen en zijn tegenspeler omspelen om van ver de 7-5 binnen te trappen.

In de 55e minuut was Gavere Asper er terug die zich niet bij een nederlaag wou neerleggen met de 7-6.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam in de 57e minuut. Arthur dribbelde zijn tegenstander en zag voor doel Nio staan die de voorzet van Arthur met zijn tip van de schoen nog net in doel kon werken. 8-6.

Dit was ook meteen de eindstand.

In vergelijking met vorige week, zou ik mij nu meer kunnen vinden hebben in een gelijkspel of zelf nederlaag, want onze jongens hadden echt alles gegeven. Inzet was top en de oefeningen van deze week op training hadden zijn vruchten afgeworpen. De keeper van Gavere Asper was van heel hoog niveau en redde heel veel doelpogingen uit zijn doel.

Julien en Xenne werden misschien niet vernoemd in het verslag, maar hun posities en hun stoorwerk was top op het veld. Xenne liep zijn ziel uit zijn lijf en kwam steeds voor de staart de bal opeisen. Julien toonde zijn technische vaardigheden dan alweer, met zijn tegenspeler op de vleugel gedurfd te omspelen of uit te tikken.

En achteraan was Jani een sluitstuk waar je op kon vertrouwen!

Het deed mij persoonlijk zeker deugd na de match op Machelen om met zo een overwinning te reageren.

De ploeg : JANI – NIO – FLOR – XENNE – JULIEN – ARTHUR – DILANO

 

Doelpunten : Arthur : 4 – Nio : 2 – Dilano : 1 – Owngoal : 1