Verslag U13A : Nokere Kruishoutem- Wortegem

Verslag U13A : Nokere Kruishoutem- Wortegem

 

Spelers: Aisha, Fabian, Gauthier, Amelie, Senne, Rune, Jaron, Lukas, Timon

 

Kapitein: Arne

 

Deze keer speelden we een keertje op woensdagavond , een wedstrijd die op vraag van de trainer verplaatst was. In de kleedkamer zag ik als trainer reeds dat de spelers erop gebrand waren om een sterke prestatie neer te zetten. Ik vroeg aan de spelers om er vanaf de eerste minuut vol tegenaan te gaan.

 

Timon van de andere U13, Jaron en Lukas beide U12 kwamen vandaag onze ploeg versterken. Maité en Kobe zijn nog steeds geblesseerd en zo blijft het puzzelen om aan voldoende spelers te geraken. We beginnen sterk aan de wedstrijd en grijpen de bezoekers bij de keel. Op een moeilijk te bespelen veld proberen we toch verzorgt voetbal te brengen en worden beloond na 9 minuten voetbal met een doelpunt van Senne 1-0. We drukken de bezoekers achteruit en ontwikkelingen constant druk op de tegenstanders. Na 14 minuten komen we op 2-0 voorsprong. Het is Rune die de bal simpel binnenduwde op aangeven van Fabian. Zo staan we verdiend 2-0 voor na een sterk openingskwartier.

 

Tijdens de korte onderbreking vraag ik de ploeg om verder te doen zoals we bezig zijn. Pas terug begonnen en we krijgen een zoveelste corner. Jaron brengt deze goed voor doel en het is Timon die de bal binnenduwde. Zo staan we 3-0 voor. We nemen wat gas terug en de bezoekers hanteren vooral de lange bal naar voor. Bij de bezoekers lopen enkele grote rappe spelers rond en deze zorgen nu voor wat gevaar. Na 20 minuten milderen de bezoekers tot 3-1. Een doelpunt die net te gemakkelijk tot stand komt. Kort na deze tegentreffer behoed Aisha ons voor een tweede tegentreffer, Aisha schud hier een geweldige reflex uit haar mouw!!! We herpakken ons na een mindere 5 minuten. We zetten terug druk naar voor en gaan weer wat harder in duel. We voetballen nog enkele kansen bijeen maar scoren lukt ons niet. Zo gaan we na een halfuur voetballen rusten met een 3-1 tussenstand.

 

Tijdens de pauze vraag ik om terug vol naar vol te gaan en niet te gaan teren op onze voorsprong. Mijn spelers hadden de boodschap goed opgenomen en al in de 33ste minuut scoort Fabian ons 4de doelpunt. Nu is het Rune die Fabian het doelpunt aanbrengt. We zijn veruit de beste ploeg en schuwen de harde duels niet , hard maar steeds op een sportieve manier winnen we de meeste duels. De bezoekers zij van slag en komen slecht sporadisch tot bij onze keeper. Aisha is een betrouwbaar sluitstuk in deze ploeg en groeit elke week naar een hoger niveau. Één keertje gaan de bezoekers over de grens , eerst is er een elleboog en kort hierna deelt de doelman van de bezoekers een rake klap uit aan onze speler. Dit was niet op zijn plaats en verdiende altijd een kaart. Chapeau voor de trainer van de tegenstander die bij deze fase zijn doelman erop wees dat zoiets niet kan. Mijn ploeg is niet uit zijn lood te slaan en blijft gewoon sterk verder voetballen. Met nog 5 minuten te spelen krijgen we een vrije trap na een vuile fout op Senne. Senne neemt plaats achter de bal maar op aanraden van mezelf is het Amelie die plaats neemt achter de bal. Senne legt de bal perfect af voor Amelie die de bal hard in de linkerhoek knalt. Meteen goed voor de eindstand 5-1.

 

We spelen vandaag een beresterke wedstrijd en zorgen volledig zelf voor deze mooie en deugddoende overwinning. Vandaag was iedere speler top en als ploeg zetten we hier een fantastische prestatie neer. Schitterend om zien dat mijn spelers vandaag vanaf de eerste tot de laatste minuut alles gegeven hebben. Iedereen deed zijn uiterste best en was bereid om voor elkaar te vechten. We scoren vandaag enkel mooie doelpunt en speelden met momenten echt mooi voetbal. Zo behalen we vandaag onze tweede overwinning van dit seizoen en na een aantal gelijkspelen doet deze zege zowel voor de spelers al trainer geweldig veel deugt!!! We moeten verder blijven werken en op deze manier verder doen. Een dikke proficiat aan de ganse ploeg.

Verslag U13A: Poesele- Nokere Kruishoutem

Verslag U13A: Poesele- Nokere Kruishoutem

 

Spelers: Arne, Fabian, Senne, Gauthier, Sem, Rune, Menzo, Tijl

 

Kapitein: Amelie

 

Op deze winderige zondagochtend mochten we op bezoek bij Poesele. Sedert enkele seizoenen wordt er in Poesele op kunstgras gevoetbald. Een slechte grasmat moeten we dus niet vrezen vandaag😉. Van onze eigen kern schieten maar 7 spelers meer over (Kobe en Maite zijn nog steeds geblesseerd) en ook Aisha diende forfait te geven voor deze wedstrijd. Zo kwamen Sem, Menzo, Tijl en Rune Vandaele onze ploeg vervolledigen. Al reeds tijdens de opwarming zag ik als trainer dat mijn spelers niet geconcentreerd waren.

 

Het eerste kwartier is zeer zwak van onze kant, niets lukte en de inzet was zeer matig. Zonder ons echt te overklassen staat de thuisploeg verdiend op 1-0. Een doelpunt dat veel te gemakkelijk tot stand kwam, de speler van Poesele mocht veel te ver en veel te gemakkelijk oprukken en kan met een afstandsschot tussen een bos van benen onze keeper verrassen. Meteen ook de ruststand.

 

Het tweede kwartier brengt weinig beterschap en is zowaar nog zwakker dan ons eerste kwartier en het lukt ons niet om tot een treffelijke aanval te komen. Enkele hoekschoppen is het enige gevaar dat we kunnen brengen. De thuisploeg is niet veel beter dan wij maar bij de thuisploeg is er wel een massa inzet, iets wat bij het merendeel van onze spelers ver te zoeken is. Zo gaan we na een half uur met een 1-0 achterstand de kleedkamers even opzoeken.

 

In de kleedkamer gaat het er luid aan toe, als trainer was ik echt ontgoocheld in wat mijn spelers het eerste halfuur getoond hadden. De spelers beseften zelf maar al te goed dat we ons moesten herpakken want tenslotte staan we maar een doelpuntje achter. Als trainer hoopte ik dat de donderpreek effect zou hebben ….

Het derde kwartier brengt toch wat beterschap en we kamperen op de helft van de thuisploeg zonder voor echt doelgevaar te zorgen. Toch is het de thuisploeg die na een knap opgezette counter onze verdediging aan flarden speelt en eerder simpel weet te scoren. 2-0 na bijna 45 minuten voetbal. Eindelijk zie ik een reactie van mijn spelers, we drukkken de thuisploeg achteruit maar de doelman van de thuisploeg staat enkele keren goed opgesteld op onze doelpogingen. Zo staan we na 45 minuten 2-0 achter.

 

Tijdens de laatste pauze vertel ik mijn spelers verder te doen zoals onze derde kwartier en nog iets meer druk naar voor te zetten. We beginnen nu beter en beter te voetballen en tonen eindelijk dat we wel degelijk kunnen voetballen. In de 51ste minuut komen we via Rune op 2-1. Een doelpunt die ons terug in de wedstrijd brengt. We hebben ons als team herpakt en je ziet dat de thuisploeg begint te panikeren. Ondanks het feit dat we nog enkel mooie kansen krijgen lukt het ons niet om te scoren. We krijgen terug enkele corners die telkens voor gevaar zorgen maar iedere keer valt de bal net niet goed genoeg. In de laatste minuut komen we dan toch nog tot scoren nadat Tijl met een afstandsschot de 2-2 op het scorebord zet. Na deze gelijkmaker zijn we zelfs nog twee keer dicht bij de winnende treffer maar zover komt het uiteindelijk niet. Zo spelen we een tweede week op rij gelijk.

 

Al bij al moeten we tevreden zijn met dit onverhoopt gelijkspel. Dit gelijkspel hebben we vooral te danken aan een degelijke laatste 20 minuten. Als trainer probeer ik te verklaren hoe het komt dat we het eerste halfuur zo zwak voor de dag komen maar een duidelijke reden kan ik moeilijk vinden. Laat het ons houden dat we vandaag een halve offday hadden😉. Als trainer ben ik wel content dat de totale spelersgroep goed reageerde op de donderpreek tijdens de rust. We mogen ook niet vergeten dat we de laatste weken steeds andere spelers moeten inpassen. Vandaag zijn we met 10 spelers uit 4 verschilllende ploegen en kan je moeilijk verwachten dat er veel automatismen in deze ploeg zit. Laat ons vooral het positieve onthouden en de nadruk leggen op ons goeie reactie na een zwakke start.

Woensdag staat er een inhaalwedstrijd gepland thuis tegen Wortegem. Een nieuwe kans om te tonen dat we tot beter in staat zijn dan vandaag. Kop op en verder hard blijven werken als ploeg!!!!!

U11A Geven niet thuis in 3de kwart

U11A Geven niet thuis in 3de kwart

Na de mindere prestaties van vorige week moest Machelen deze week angst hebben. Althans dat hoopte iedereen. Machelen begon heel sterk aan de wedstrijd en drukte ons tegen ons doel.  We konden sporadisch tegenprikken en een doelpunt behoorde tot de mogelijkheden. Toch was het Machelen die kans na kans kreeg. Onze doelman stond sterk te keepen en als hij verslagen was stond de paal in de weg of kon een ploegmaat redden. Het wad bijna niet te geloven dat het 0-0 was na het eerste kwart.

In het 2de kwart herstelden we het evenwicht en konden we dreigen en kansen op de counter creëren.  Er was grote inzet bij iedere speler. Het teveel aan inzet deed de efficiëntie zakken. Dit uitte zich in niet vrijlopen, verkeerde beslissingen nemen en traag passen. Het was Machelen die verdiend 0-1 voor kwam na een mooi afstandsschot.

Het 3de kwart was er eentje om snel te vergeten. We werden van het kastje naar de muur gespeeld. Machelen had de muis vast  en deed wat ze wilden. Ze scoorden dan ook mooie doelpunten. Ook omdat wij het toelieten. Het ging van 0-1 naar 0-5.

Een zeer ontevreden trainer had een serieuze bolwassing klaar. Hij wees de spelers er op om het simpel te houden.  De preek was blijkbaar aangekomen. Zonder echt schitterend te voetballen konden we toch een combinatie neerzetten. Van links naar rechts en mooi afgewerkt. 1-5. Een mooie trap liet de doelman kansloos en het stond 2-5. Machelen aarzelde en voelde ons komen. Een mooie hoge trap belandde tegen de paal en onze man die goed gevolgd was kopte binnen. 3-5.

We kregen nog kansen maar uiteindelijk scoorde Machelen nog 2 keer. Eindstand 3-7.

Een verdiende overwinning van Machelen. We konden op geen enkel ogenblik onze voet naast Machelen zetten. Er zat te veel afval in ons spel. Om de woorden van een supporter te gebruiken “Ze zitten in vakantiemodus”

Werk aan de winkel voor de trainer!!

U11A nemen na goede prestatie de buit mee naar huis

U11A nemen na goede prestatie de buit mee naar huis

Het slechte weer had de trouwe supporters niet afgeschrikt. De regen viel  talrijk naar benden. Het veld was glibberig en bij momenten een schaatsbaan.  De trainer moest door talrijke afzeggingen puzzelen aan zijn team. Hij kon rekenen op 2 stand in mannen die het zeer goed gedaan hebben.

Zowel supporters als spelers trotseerden de regen. De trainer had de mannen gewaarschuwd voor de snelle bal. We begonnen goed aan de match. Kluisbergen maakte een eerste keer gebruik van het veld maw trap en doorschieten van de bal verraste onze doelman. 1-0. Kluisbergen had zich net iets sneller aangepast aan het veld en kreeg dan ook enkele mooie kansen. Gelukkig stond er een sterk keepende doelman in de goal en hielp de paal als het moest. He goed druk zetten loonde. Kluisbergen speelde verkeerd in en onze man aarzelde niet en deed het water van de netten spatten. 1-1. Dat trainen loont bewijst onze 2de goal. Een hoekschop werd zoals op training genomen en onze man had maar binnen te tikken. 1-2. We speelden goed en waren rustig aan de bal. We konden vanuit de verdediging mooie combinaties opzetten. Deze mondden vaak uit in een kans. Kluisbergen schoot van ver de 2-2 binnen. Onhoudbaar voor onze doelman die met een super save ons al behouden voor de gelijkmaker. 2-2.

Het 2de kwart waren we sterker in de combinatie. Na een mooie trap werd de bal gelost en gelukkig was onze man goed gevolgd waardoor hij enkel de bal over de lijn moest tikken. 2-3. Een goed blok tot 3 keer toe op rechts maakte dat de bal via centrum naar links gespeeld werd en de bal werd mooi naast de paal binnengetrapt. 2-4. Over en out denk je dan. Kluisbergen trapte van heel ver onhoudbaar (mede door gladheid van het veld) binnen 3-4. Kluisbergen kwam terug gelijk  in het laatste kwart. We voelden de overwinning binnen bereik. de supporters lieten zich horen omdat de spanning te snijden was. Een knappe actie op rechts. Onze man kapte zich vrij en schoot overhoeks tussen een bos van benen de 4-5 binnen. Een vrij trap werd met succes uitgevoerd zoals op training  4-6.De spanning bleef omdat Kluisbergen zich niet gewonnen gaf. Het verlossende fluitsignaal kwam er uiteindelijk. Een knappe prestatie met opnieuw inzet en voetbal zoals het aangeleerd wordt. Iedereen was top. Een dikke welverdiende proficiat !!!!!

U11A missen scherpte om aanspraak te maken op overwinning.

U11A missen scherpte om aanspraak te maken op overwinning.

 

Na een reeks goede wedstrijden verwachtte de trainer vandaag opnieuw een glansprestatie. Het nipte thuisverlies lag nog zwaar op de maag.

We begonnen goed aan de wedstrijd met licht veld overwicht. Kluisbergen wachtte af en liet ons het spel maken. We kregen enkele kansen om de score te openen maar een goede doelman voorkwam dit.  Bij de eerste echte tegen aanval was het meteen raak centraal mocht Kluisbergen doorgaan en scoren. 1-0  De voetbalwet werd in zijn eer bevestigd. We speelden  redelijk goed met af en toe een goede combinatie. De scherpte ontbrak bij een groot deel van de spelers. Maar niet getreurd na het eerste kwart was er nog hoop.

Al vrij vlug kwamen we 2-0 achter na een mooie combinatie. We kwamen in elk duel te kort of stonden achter onze man. Namen de verkeerde beslissing en de inzet was niet optimaal. Slechts enkele speelden op niveau maar dit was te weinig om de ploeg te doen draaien. We konden de aansluiting maken na een mooie pas centraal die goed gecontroleerd werd en met een geplaatste bal naast de doelman de netten deed trillen. 2-1. De vreugde was van korte duur bij de 3de tegenaanval was het 3-1. Van efficiëntie gesproken.

Het 3de kwart waren we nergens. Zwak uit voetballen. Geen lopende jongens. Stilstaan. Bij bal verlies blijven staan en kijken wat de tegenstander zal doen. Bal van de lijn gered. We kregen dan ook maar 2 tegen goals. 5-1. 

De trainer pepte de jongens nog op en dat had effect. Het 4de kwart kregen we nog de 6-1 om de oren en een afstraffing leek in de maak. We scoorden de 6-2 na centraal vrij te kappen en te schieten.  Bij geharrewar voor doel kon onze man zijn tip tegen de bal plaatsen en de 6-3 scoren. Voordien hadden we nog de paal en daklat geraakt.  Mits grotere inzet zat er zeker meer in.

Allerlei redenen zoals het vroege uur, verre verplaatsing, de regen, de koude, laat in bed, geen opwarming door délègué kunnen aangehaald worden maar aanspraak op een overwinning kunnen we zeker niet doen. Volgende week beter jongens.