U12A ervaart dat 'flipperkastvoetbal' niet werkt.

U12A ervaart dat 'flipperkastvoetbal' niet werkt.

 

Kluisbergen had ons in de heenwedstrijd vernederd met moddervoetbal (7-2).

Het erbarmelijke staat van het veld gaan we nu niet als excuus gebruiken.  Al deed een speler wel de moeite om het veld te rollen (struikelen door de slechte staat van het veld).

Kluisbergen is een collectief goed voetballende ploeg. 

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor het overlijden van een bompa van een van de spelertjes.

De trainer was uit op revanche. 

Het eerste kwart was onmiddellijk duidelijk dat het moeilijk zou zijn om goed voetbal te brengen.  Kluisbergen dreigde een aantal keer met licht doelgevaar.  Wij kregen 2 mooie kansen. Een eerste na een mooie dieptepas die onze aanvaller alleen voor doel bracht maar hij trapte naast.  De tweede kans was na doorzetten en werd de paal geraakt vanuit een zeer scherpe hoek.

Beide ploegen brachten weinig voetbal en een 0-0 tussenstand was op dat moment een juiste weergave. 

Het tweede kwart begonnen we goed en de match was in evenwicht.  Een mooie dieptepas werd foutief gestopt en de vrije trap die we hiervoor kregen werd verzilverd met een doelpunt (1-0).  De wil en drang om de voorsprong uit te bouwen was er, maar de afwerking lukte niet.  Het was Kluisbergen die het overwicht nam.  Onze doelman moest tot 3 keer uitkomen om een doelpunt te voorkomen.  Een reeks hoekschoppen kon Kluisbergen niet op gelijke hoogte brengen. 

In het derde kwart zakten we volledig weg.  We hielden de bal niet meer bij. Het leek alsof de spelers schrik hadden van de bal. Wanneer we in balbezit waren, werd hij al na 1 seconden weer weggetrapt.   Duels werden niet meer aangegaan. We liepen er zelfs van weg !  Dit 'flipperkastvoetbal' werd na een hoekschop dan ook afgestraft met de gelijkmaker (1-1).  Niet veel later stonden de spelers in positie van 'ik stond erbij en keek er naar' en volgde de 1-2.  Onze doelman voorkwam een grotere achterstand door een aantal mooie tussenkomsten.  De trainer sprak hen dan ook aan over deze wanprestatie.

In het vierde kwart hadden enkele spelers de boodschap van de trainer begrepen, anderen niet. Kluisbergen dreigde nog een paar keer en ook wij hadden nog 1 kans op de gelijkmaker.

Na het fluitsignaal trokken de aanwezige supporters dan ook direct richting kantine.

De nabespreking was kort en krachtig.  Het was dan ook stil op weg naar en in de kleedkamer.  Gelukkig dat de trainer op tijd weg moest !

Aan de spelers om het tegendeel volgende week tegen  Oudenaarde te bewijzen. 

 

U9: LATEM A – KVC A

LATEM A – KVC A

Onze A ploeg heeft een sportieve revanche beet tegen een voetballend sterk Latem.

Vandaag stond de eerste terugmatch op het programma tegen Latem. We hadden onze thuiswedstrijd verloren met 4-9 en we moeten eerlijk zeggen dat we voetballes gekregen hadden. Naar aanleiding van de vorige wedstrijd werd al scherp getraind woensdag en voor de wedstrijd werden bij iedereen de taken nog eens ingepeperd.

De voornaamste taak tegen een sterke ploeg, is inzet, dit gedurende de hele wedstrijd. Zelf als we op achterstand zouden komen, blijven inzetten.

De wedstrijd vond plaats op kunstgras dus alles was aanwezig om voetbal te spelen.

De wedstrijd begon in de aanvangsminuten heel evenwichtig. Latem liet de bal goed rond gaan, maar verdedigend stonden we stevig op onze voeten. De vleugels hielden alles goed dicht. Een eerste schot op doel kwam van Latem, maar Thibo kon de bal klemvast nemen.

Tibe kon als piloot al 2 keer met zijn neus aan doel komen, maar kwam net tekort om te kunnen afdrukken of de keeper was snel op de bal.

In de 6e minuut stoorde Nio stevig op de verdediging, waardoor de bal voor de voeten van Dilano kwam. Dilano kapte zijn tegenstander uit en plaatste de bal in de linkerhoek. 0-1.

Een minuut later was er een hoekschop van onze ploeg. Nio geeft de hoekschop en Lucas, Arthur en Dominik vormen het treintje. De bal gaat naar de tweede paal, waar Dominik perfect kwam ingelopen voor de 0-2. Wat blijft het leuk als een tactische wedstrijdfase tot een doelpunt kan leiden.

Het spel ging op en neer en Latem liet zich niet uit zijn lood slaan. Thibo diende een aantal knappe saves te verrichten en Arthur hield de vleugels heel scherp bij de les.

In de 14e minuut kwam er een aanval van Latem waar we iets te soft op verdedigden waardoor deze de 1-2 scoorden. Bij het opgaan na dit doelpunt waren we nog niet aandachtig genoeg en intercepteerde Latem de bal om de 2-2 gelijkmaker te scoren.

Een minuut voor de eerste rust 2 doelpunten slikken was wel zuur, zeker de laatste was vermijdbaar.

We hadden echter al goed gevochten in de rechtstreekse duels dus bleef ik onze ploeg aanmoedigen om op dezelfde manier verder te doen.

We waren net begonnen of Latem kwam terug het snelst uit de startblokken en scoorden in de eerste minuut al de 3-2.

In de 16e minuut kon Dilano een lange bal versturen richting Tibe, deze stoorde heel dicht op de staart welke de bal opzij legde en Lucas er als de kippen bij was om met een harde knal met zijn gouden linker de 3-3 hoog in doel te trappen.

De duels werden iets harder maar bleven heel fair. Latem was een heel sportieve ploeg. In de 18e minuut was er een mooie aanval van Latem en scoorden deze de 4-3.

Opnieuw waren we niet uit ons lood geslagen en in de 20e minuut vond Tibe de vrijstaande Lucas die opnieuw de bal voorbij de keeper in het hoekje schoot. 4-4.

In de 25e minuut kon Arthur zich doorzetten op de linkervleugel en de 4-5 binnentrappen.

Latem was beetje van slag want een minuut later gebeurde hetzelfde aan de overzijde. “Lewandowski” Dominik was zijn tegenstander te snel af en scoorde de 4-6.

Een collectieve aanval waarbij Dominik de bal achteruit gaf aan Dilano, die op zijn beurt de bal naar de andere vleugel speelde en Arthur de bal voor doel bracht, zorgde voor de knappe 4-7 van Nio.

In de 29e minuut veroverde Dominik de bal en bracht deze voor doel, waar Nio er 4-8 van maakte. Dit was ook meteen de ruststand.

De tweede helft ging van start en Thibo bleef nog iets langer in doel staan. Latem was het felst gestart in de tweede helft maar Thibo stond nog steeds paraat om de ballen uit zijn doel te houden. In de 32e minuut had ons treintje terug zijn werking bij een hoekschop van Dilano, deze werd weggewerkt waar Arthur als staart hard kon uithalen. 4-9. Bij het opgaan was er beetje concentratieverlies bij onze ploeg, en kwam een speler helemaal alleen voor Thibo die knap de 5-9 binnenschoot.

In de 36e minuut kon een harde vlam van Dilano op afstand door de keeper van Latem uit zijn doel gehouden, maar de hoge bal werd in één tijd knap door Tibe in de volley genomen en stond het 5-10. Mooi doelpunt Tibe.

Latem bleef wel voetballen en liet de bal van voet tot voet rondgaan. Een counter werd afgewerkt met de 6-10.

Latem kwam terug meer in de match en zelfs Lucas moest als piloot een aanval van Latem afstoppen door helemaal naar ons doel te lopen en de bal uit de voeten van de aanvaller te halen. Heel goeie inzet van Lucas.

Dat bedoelde ik voor de wedstrijd met inzet. Blijven lopen en vechten voor elkaar.

In de 39e minuut kon Nio een bal opzij leggen voor Arthur die de 6-11 onhoudbaar binnenschoot.

Nog was Latem niet van slag en bleven zij voetballen. In de 44e minuut scoorden zij de 7-11. Voor het laatste kwartier kwam Tibe in doel te staan. Het verschil was maar 4 goals dus ik bleef onze ploeg scherp houden. De eerste taak bleef verdedigen!

In de 46e minuut was er een mooie doorsteekbal van Latem en konden deze de 8-11 voorbij Tibe plaatsen. In de 50e minuut was er een aanval langs de linkervleugel en kwam de bal voor doel waar terug een speler van Latem op de juiste plaatse stond om binnen te trappen. 9-11. Met nog 10 minuten te spelen.

In de 52e minuut was Arthur zijn tegenstander te snel af en scoorde deze met zijn de 9-12. Arthur kon rusten en Thibo kon als kapitein de laatste 7,5 minuten als veldspeler aanvatten.

Latem poogde nog 2 tal keer door te komen maar Tibe stond op de juiste plek om de ballen uit zijn doel te houden. In de 56e minuut werd een aanval afgestopt door Dilano en de bal meegegeven met Thibo, die helemaal van langs de linkervleugel zijn doelpuntje kon meepikken met zijn ‘mindere’ linkervoet. 9-13. Dit was ook meteen de eindstand.

Als je weet dat Latem een sterke ploeg is, dan doet een overwinning dubbel zo deugd. De inzet was top en wat bijkomstig is, maar ook leuk voor de ploeg is dat iedereen zijn doelpuntje kon meepikken. Iedere speler had zijn aandeel in deze overwinning !

Een dikke proficiat voor het hele team!

 

 

 

De ploeg : THIBO – LUCAS – DOMINIK – DILANO – TIBE – ARTHUR – NIO

 

Doelpunten : Arthur : 4 – Nio : 2 – Dominik : 2 – Lucas : 2 – Dilano : 1 – Tibe : 1 – Thibo : 1

Verslag U13: Nokere Kruishoutem- Kluisbergen Sportief

Verslag U13: Nokere Kruishoutem- Kluisbergen Sportief

Spelers: Jardy, Jarne, Joppe, Xander, Pedro, Menzo, Lukas, Preben, Sem, Jaron, Baptiste

Kapitein: Ymbert

Vandaag stond de eerste wedstrijd van de terugronde op de kalender. De heenronde was heel goed van mijn ploeg, slechts één keer werd gelijk gespeeld en alle andere wedstrijden werden gewonnen. Onze bedoeling is om steeds beter te doen dan in de heenronde. Dus ook vandaag verwachte ik van mijn spelers dat ze opnieuw het beste van zichzelf zouden geven. Voor het eerst dit seizoen konden we beroep doen op onze volledige spelerskern.

We beginnen sterk aan de partij en na 3 minuten staan we al op voorsprong. Preben staat op de juiste plaats en duwt de 1-0 binnen. In de 5de minuut nemen we een hoekschop snel en spelen we Jarne aan,  deze kapt zich mooi vrij en trapt van op verre afstand de 2-0 binnen. We spelen mooi en verzorgd voetbal op een zo goed als onbespeelbaar veld en blijven constant voor gevaar zorgen. Een zoveelste aanval over rechts wordt door Joppe voorgebracht en door een speler van de bezoekers in eigen doel verwerkt, dit doelpunt komt op naam van Joppe. Een minuutje later staat Sem op de juiste plaats om een schitterende pass van Baptiste in doel te verwerken. Zo staan we 4-0 voor na een kwartiertje spelen.

Het tweede kwartier is een weerspiegeling van het eerste alleen is onze efficiëntie nu een stuk lager, we missen koelbloedigheid voor doel en soms gaan we te veel op zoek naar eigen succes. Toch spelen we best wel goed enkel de score uitbouwen lukt ons niet. De bezoekers kunnen Jardy niet bedreigen in het eerste halfuur mede door de sterkte van onze verdediging. In de 28ste minuut zorgt Ymbert nog voor de 5-0 meteen de ruststand.

Het derde kwartier vatten we aan met de bedoeling om de score verder uit te diepen en ook de cleansheet voor Jardy is één van onze doelstellingen. We blijven proberen om mooi voetbal te brengen maar dit is steeds moeilijker op dit veld die feitelijk geen veld mee genoemd kan worden. De bezoekers  krijgen geen kans om gevaarlijk te worden en wijzelf blijven continu voor gevaar zorgen. Jaron zorgt met twee doelpunten voor het vergroten van onze voorsprong en brengt ons zo op 7-0 voorsprong. We krijgen nog een handvol kansen in dit derde kwartier maar scoren lukt ons niet meer. Zo gaan we een laatste keer rusten met een 7-0 voorsprong.

Het laatste kwartier gaan we op zoek naar meer doelpunten en in de 52ste minuut scoort Sem de 8-0. Een minuutje later krijgen we dan toch een doelpunt binnen nadat een bal onnodig achteruit gespeeld werd en in de modder bleef steken, de bezoekers konden zo simpel de 1-8 scoren. Als trainer sprong ik bijna uit mijn vel bij dit tegendoelpunt want voor de wedstrijd en tijdens de pauze’s werd zo hard aangedrongen om steeds vooruit te voetballen. Soit,  de spelers zullen na mijn woede-uitbarsting niet rap meer een bal achteruit spelen denk ik ??. Dat is het nadeel van een trainer die veel eist van zijn spelersgroep. In de voorlaatste minuut scoort Xander nog de 9-1 die meteen goed was voor de eindstand.

Een beresterke prestatie in heel moeilijke omstandigheden van mijn ploeg. Vanaf de eerste minuut zag ik heel veel goesting bij mijn spelers. Op het tegendoelpunt na een bijna perfecte wedstrijd van mijn jongens. Opnieuw scoren we veel goals en opnieuw hebben we 7 verschillende doelpuntenmakers wat erop wijst dat het gevaar van alle kant komt bij deze ploeg. Woensdag krijgen we een inhaalwedstrijd voorgeschoteld tegen Petegem Schelde. We gaan proberen om onze zege reeks verder te zetten, we moeten hard verder blijven werken en zeker niet gaan zweven. Een dikke proficiat aan de ganse ploeg. Het extra bonnetje van de trainer hebben jullie dubbel en dik verdiend!!!

KVC - kluisbergen sportief

KVC - kluisbergen sportief 

We hadden dit seizoen al spannende wedstrijden gehad tegen kluisbergen sportief en we verwachte helemaal het zelfde als de vorige keren maar we waren klaar voor deze wedstrijd! 

We begonnen sterk aan de wedstrijd en konden al snel voorkomen. (wat niet zo gewoon is voor ons) ik als trainer was dus al super blij dat we konden voorkomen en deze voorsprong het eerste kwartier nog uitbreiden. Hierbij hadden we een mooie voorsprong van 4-0. Maar kluisbergen kwam het 3 kwartier erg dreigen waardoor ze konden terug komen tot een 4-3 stand, het begon terug spannend te worden maar het hele team bleef knokken! We zijn het laatste kwartier ingegaan met een stand van 4-3 dus alles kon nog gebeuren. Uiteindelijk konden we nog het verlossende doelpunt maken na enkele mooie kansen en waren we zeker van de overwinning! 

Sterke prestatie van het hele team! Proficiat aan de spelers!!??

U12A weggeblazen… maar niet door Dikkelvenne.

U12A weggeblazen… maar niet door Dikkelvenne.

Met Dikkelvenne stond een sterke tegenstander op het programma. Een sterke wind en een helft  van het veld die in het water lag beloofde niet veel mooi voetbal. De kenners hadden het mis. 

Het 1ste kwart speelden we letterlijk en figuurlijk met de wind in de rug. We voetbalden ondanks de wind en combineerden goed.  Een eerste doelpoging bleef  in de modder steken. Dikkelvenne had het moeilijk. Op een counter moest de doelman zijn reflexen boven halen om de 1-0 te voorkomen. De hoekschop leverde niets op. Goed druk zetten leverde een kans op maar opnieuw voorkwam de modder een doelpunt.  Tot 2 maal toe konden we met een gemeten diepte pas richting doel gaan. Inderdaad telkens  bleef de bal in de modder steken. 0-0 na een zeer sterk voetballende 15 minuten.

Het 2 de kwart waren de supporters eindelijk langs de stewards geraakt en konden ze mee genieten van een goed draaiend 8 tal. Geen gebrek aan inzet vandaag. Iedereen was top. Dikkelvenne begon iets agressiever aan het 2de kwart maar doelman en verdediging plooiden niet. Een sterk draaiend middenveld  en aanval bezorgde Dikkelvenne hoofdpijn. Een dribbel leverde ons een hoekschop op. Deze werd strak voor doel gebracht en bleef in de modder steken. Onze man ter plekken had maar binnen te tikken.1-0.  We hadden op alle vlak overwicht. De gelijkmaker kwam er toch na een knappe redding die net iets te ver gelost werd en de ter hulp gesnelde verdediger trapte de bal te de aanvaller en 1-1.  We combineerden en zochten voetballend de oplossingen. Een streling voor het oog van de talrijke papa’s en mama’s.

Het 3de kwart tegen de wind beloofde moeilijk te worden. Integendeel wij kregen keer op keer een mogelijkheid om op voorsprong te komen.  Jammer genoeg stond ons vizier niet scherp afgesteld.  We zochten de flanken op speelden goed diep , knappe dribbels, verloren weinig duels en zetten goed druk. Bijna de perfectie enkel de afwerking ontbrak. Een knappe diepte pas werd in 1 tijd genomen en spatte op de paal uiteen. We werden echter koud gepakt op een counter  en Dikkelvenne kon de 1-2 maken.

Het 4de kwart was van hetzelfde niveau.   Diepe passen brachten ons voor de doelman maar deze en de verdediger liet scoren niet toe. Een knappe pas naar de flank werd mooi breed gelegd en verdiende beter. Drie zuivere schietkansen strandden op, de doelman of net naast. Het was pompen of verzuipen voor Dikkelvenne. De uitegelezen kans kwam er toen onze aanvaller diep gestuurd werd. Hij omspeelde perfect de doelman maar  scoren in een leeg doel lukte niet. Vermoied, de wind wie zal het zeggen? We onthouden de fantastische actie. Het eindsignaal kwam net te vroeg waardoor we onverdiend verliezen. Iedereen ook tegenstanders erkennen dit. Vermeldenswaardig is  zeker de twijfel die er heerst bij de delegue. Zijn fysieke toestand kan zeker beter, met zijn spreidstand mag hij naast Kim Clijsters staan en zijn contract als ballen jongen ligt klaar.

Een top prestatie waar trainer en delegue ondanks het verlies zeer trots op zijn.