KVC A – Rac Waregem 14 - 6

KVC A – Rac Waregem   14 - 6

Nokere Kruishoutem haalt het gemakkelijk in de oefenpartij tegen Rac Waregem

Voor de laatste wedstrijd van de competitie waren wij vrij maar wouden gelukkig de buren van Racing Waregem opnieuw een oefenpartij met ons aangaan.

Naar aanleiding van de heenwedstrijd 6-13, wou Waregem beetje sterker voor de dag komen en deden er een 2tal provinciale mee met hun ploeg.

De wedstrijd was amper begonnen, mijn chrono net aan ’t werk gezet of Dominik kon de bal veroveren na de aftrap en na nog geen 15 seconden de 1-0 onhoudbaar binnen trappen.

Waregem was nog niet helemaal wakker in de beginfase want deze kwamen er in de aanvangsminuten niet aan te pas. Na 4 minuten kon Dilano als staart de bal veroveren, zijn tegenstander uitschakelen en van ver de 2-0 binnentrappen.

In de 6e minuut stond onze pocketspits Andreas op de juiste plaats om slecht uitverdedigen af te straffen en de 3-0 voorbij hun keeper te trappen.

We waren misschien iets te goed begonnen want dan begon onze concentratie beetje te verslappen. In de 7e minuut werd de bal in de diepte gestuurd en stonden er plots 2 jongens van Racing Waregem alleen voor keeper Thibo, deze had geen schijn van kans en het stond 3-1.

In de 9e minuut twijfelde Robbe iets te lang van op zijn vleugel bij het inkomen aan de zijlijn, en profiteerde Waregem om zijn bal af te snoepen en alleen op ons doel af te gaan. 3-2.

Gelukkig had Robbe in de 10e minuut een goeie pas in de voeten om Tibe te bedienen, deze draaide heel kort weg van zijn tegenstander en schoot de 4-2 binnen. Dit was ook meteen de stand na 15 minuten.

Ik vroeg onze jongens om toch iets meer voetbal op de mat te leggen. Ik vond ze bijna allemaal te overhaast spelen met als gevolg slordig heel veel slordigheden. Balletje controleren, naast zich kijken en pas geven zat er bijna niet in, maar wel bal beetje wild wegtrappen.

In de 16e minuut was het terug “Lewandowski” Dominik die slordig uitverdedigen kon afstraffen met een harde pegel. 5-2.

In de 17e minuut was Thibo te snel voor zijn tegenstander en hield deze het overzicht om de vrijstaande Dominik te bedienen. Dominik schoot de 6-2 naast de keeper binnen. Er kwamen nog enkele kleine kansjes maar Dominik, Robbe en Andreas zagen hun doelpogingen naast of over het doel gaan. Wanneer je zelf kansen mist, krijg je meestal het deksel op de neus en bij een uitbraak van Waregem werd de bal voorbij Keeper Tibe getrapt. 6-3.

In de 25e minuut was er een nieuwe flits van Dominik en deze konden ze bij Waregem toch niet stoppen. 7-3.

In de 27e minuut zag Keeper Tibe rustig een gaatje in de verdediging van Waregem, deze verstuurde de perfect getimede pas en Dominik kon de bal meenemen in zijn loop om er 8-3 van te maken.

Het laatste wapenfeit voor de rust kwam er van Waregem die de ruststand op

8-4 brachten.

Ik bleef ergens als trainer op mijn honger zitten want ik zag te weinig voetbal en teveel slordigheden. Geen controles, bal blind vooruit trappen..

In de eerste minuten van de tweede helft bleef het beetje zoeken, maar Robbe had amper werk in zijn doel toen.  Xenne had ondertussen plaats genomen op de staart-positie en daar kon Waregem ook geen weg mee. Xenne liep alle gaatjes dicht en liet zich niet passeren door de aanvallers van Waregem.

In de 40e minuut was onze ploeg nog een door elkaar geschud en kon Waregem wel een gaatje vinden om de 8-5 voorbij Robbe te trappen.

In de 41e minuut had onze ploeg al een antwoord klaar, Tibe zette een goeie aanval op met Andreas, deze zag Thibo voor doel staan, en Thibo schoot de 9-5 in doel.

In de 43e minuut was Dominik weer niet te stoppen voor Waregem en schoot hij zijn inmiddels 6e treffer al in doel. 10-5.

Dit was de stand voor het laatste kwartier aan te vatten. Voor dit kwartier nam Xenne plaats in doel. Xenne is gelukkig een polyvalente speler die overal wil en kan staan in belang van de ploeg.

In de 47e minuut was er een actie van Andreas die als een pijl uit een boog zijn verdediger omspeelde en de 11-5 binnenschoot. Een minuutje later was het opnieuw Andreas die zijn verdediger te snel af was en schoot hij de 12-5 en zijn hattrick voor deze wedstrijd in doel.

Waregem wou zich niet laten afslachten en toen mama Vanessa het aan het uitleggen was langs de kant, ranselde Xenne een 2tal ballen uit zijn doel. Knappe saves Xenne! Ook kwam er nog bij dat Xenne bij het uitverdedigen zijn tijd nam, maar ook dit verliep foutloos.

52e minuut kon Dilano mooi naar binnentrekken van op zijn vleugel en zag hij een gaatje om er 13-5 van te maken.

Wij waren nog in euforie van dit doelpunt of bij het aftrappen wandelde Waregem alleen op Xenne af en kreeg hij toch nog een doelpuntje om de oren waar hij niets kon aan doen. 13-6.

In de 55e minuut toonde Robbe zijn technische vaardigheden door de bal met zijn rechter voet naar de linker voet te slepen en hard de 14-6 in doel te trappen.

Dit was ook meteen de eindstand. Inzet was aanwezig bij de boys. Misschien ben ik als coach iets te kritisch, maar voetballend was ik wel wat teleurgesteld.

Het rustig opbouwen, actie opzetten langs de vleugel, waar we op getraind hebben, heb ik te weinig gezien. Nu nog enkele trainingen en tweetal tornooien voor sommigen, om dan een welverdiende winterstop in te gaan.

Proficiat voor de overwinning!

 

De ploeg : THIBO – DILANO – XENNE – DOMINIK – ROBBE – ANDREAS – TIBE

 

Doelpunten : Dominik: 6 – Andreas : 3 – Dilano : 2 – Tibe : 1 – Robbe : 1 – Thibo : 1

Verslag U13: Munkzwalm B – Nokere Kruishoutem

Verslag U13: Munkzwalm B – Nokere Kruishoutem 

 

Spelers: Jardy, Joppe, Menzo, Ymbert, Lukas, Baptiste, Pedro, Jarne

 

Kapitein: Sem

 

De laatste wedstrijd voor de winterstop was er eentje op bezoek bij Munkzwalm B. De heenwedstrijd was er eentje op het scherp van de snee die we nipt verloren met 1-2. In de kleedkamer vroeg ik mijn spelers om er nog één keer vol voor te gaan in deze laatste competitiewedstrijd. Ik vraag om te proberen verzorgd voetbal te brengen op het kunstgras van Munkzwalm en te proberen om uit het duel te voetballen.

 

We vatten de wedstrijd aan met de bedoeling er een leuke pot voetbal van te maken en te tonen dat we voetballend van niemand bang moeten zijn. We beginnen goed aan de wedstrijd en krijgen de eerste kans van de partij maar komen niet tot scoren. De thuisploeg moet het hebben van hun duelkracht en wij zijn te braaf in de duels. Na 9 minuten komt de thuisploeg met een gelukje op 1-0 maar vooral het te braaf verdedigen ligt aan de basis van deze tegentreffer. We zijn wat van slag maar proberen de rug te rechten, Joppe zet zich goed door maar wordt langs achteren onderste boven getrapt. Hiervoor mag je gerust een gele kaart trekken, maar zelfs een vrije trap kregen we niet. Joppe moest het veld even verlaten maar kon later gelukkig terug meespelen. We gaan rusten met een 1-0 achterstand.

 

Tijdens de korte break vraag ik mijn spelers om rustig te blijven en te proberen om ons beste voetbal te spelen. Zo gezegd zo gedaan, we hebben het meeste balbezit en brengen met momenten mooi voetbal. De bal gaat goed rond en dat zorgt voor frustratie bij de thuisploeg. Na een goede actie van Jarne en terwijl de bal al lang weg is wordt diezelfde Jarne van het veld getrapt. De scheidsrechter neemt de juiste beslissing vrije trap en geel voor de verdediger. Jarne komt in het tweede kwartier niet meer in actie en zo moeten we schuiven in onze verdediging. Mijn ploeg is onder de indruk en komt niet meer tot voetballen in het tweede kwartier. Zo gaan we rusten met een 1-0 achterstand. 

 

Het derde kwartier is de thuisploeg de betere ploeg en treffen ze tot tweemaal toe de paal. Jardy heeft enkele goede reddingen in huis en zorgt ervoor dat we in de wedstrijd blijven. De thuisploeg blijft bij de minste dreiging van ons fouten maken en het spel ligt veel te veel stil om er een mooie wedstrijd van te maken. In de 39ste minuut is Joppe opnieuw het slachtoffer, de verdediger trapt na en raakt Joppe vol op de heup. Joppe moet van het veld en Sem die ook al de nodige tikken incasseerde probeerde nog maar moest de wedstrijd staken met kniepijn. We houden stand en weten de bezoekers van ons doel weg te houden. Zo gaan we na 45 minuten voetbal rusten met een 1-0 tussenstand.

 

De laatste vijftien minuten komt Joppe opnieuw meespelen en vraag ik aan de spelers om te proberen om alsnog een goed resultaat te behalen. We hebben ook nu het meeste balbezit maar het is de thuisploeg die op 2-0 komt in de 49ste minuut. De kopjes gaan niet naar beneden integendeel, dit was blijkbaar het sein voor een zotte laatste 10 minuten. In de 53steminuut zorgt Lukas voor de aansluitingstreffer 2-1 met nog een zevental minuten op de klok. De thuisploeg is wat van slag maar zorgt wal snel opnieuw voor gevaar. Eerst raken ze een derde keer de paal en een minuutje later pakt Jardy uit met een wereldsave. Na een goed onderscheppen van Menzo komt de bal hoog voor doel op aangeven van …..( sorry maar in het heetst van de strijd heb ik niet gezien wie deze bal trapte). Deze hoge bal zorgt voor een geharrewar voor doel en het is Joppe die met het hoofd de 2-2 scoort in de 58ste minuut. We overleven de laatste twee minuten en zo slepen we alsnog een gelijkspel uit de brand.

 

Na een intense wedstrijd halen we op basis van de inzet en weerbaarheid van mijn ploeg een verdiend gelijkspel. De laatste tien minuten kon iedereen zien dat dit een ploeg is , een hechte ploeg die dit zowel op als naast het veld tonen. Ook Jaron die al lang geblesseerd is kwam zijn kameraden opnieuw aanmoedigen, wat toch aantoont dat dit niet alleen teamgenoten zijn maar ook beste kameraden. Dit gelijkspel is er eentje die bij mezelf als trainer aanvoelt al een overwinning. In de kleedkamer was er een klein feestje en werd er door de spelers spontaan’ Merci trainer’ gezongen en dit deed me oprecht veel plezier. Dikke bravo 👏🏻 voor dit team!!!⚽️🤜🏻🤛🏻💪🏻👍🏻

U12A knokken zich als leeuwen naar de 2de ronde in de cup

U12A  knokken zich als leeuwen naar de 2de ronde in de cup

De heenwedstrijd in de cup werd  met 5-7 verloren. Zo stonden we voor een loodzware opdracht tegen een sterk Kluisbergen. We moesten met 3 doelpunten verschil winnen om door te gaan.

We speelden op een zeer slecht verlicht veld. Sabine Haagedoren had veel wind en regen voorspelt. Gelukkig bleef de regen uit maar de wind was er wel. We konden opwarmen tegen de wind in. Kluisbergen dacht ons te slim af te zijn en net voor de start  stond hun doelman in de goal om wind mee te starten. Later zou blijken dat dit geen goede zet was.

Het 1ste kwart deden de Kruisemse jongens het zeer goed. Ze behielden het overzicht en voetbalden tegen de wind in en bergop zoals gevraagd. Inzet en combinerend over de grond. De eerste kans was dan ook voor ons. Jammer van de goede doelman.  Kluisbergen kreeg geen kans om te voetballen. Eindelijk zag de traineer de drang om de bal te hebben. Hierbij dient wel vermeld te worden dat een aantal basis spelers door ziekte en kwetsuur er niet bij waren. De trainer had dan ook  met de delegue  overleg gepleegd ivm met de opstelling. Heel mooi was de aanwezigheid  van hen die niet konden spelen om hun ploeg aan te moedigen. De eerste hoekschop van Kluisbergen was meteen raak. Hij ging rechtstreeks binnen. De duisternis was hier duidelijk de oorzaak. 1-0.  de peptalk van de trainer voor de start  en tijdens de match zorgde dat de kopjes niet gingen hangen. We speelden op ons elan verder. We kregen kansen.  Een goed doorzetten na mistasten van de doelman kon onze aanvaller de bal terugleggen naar de vrije man centraal die de gelijkmaker maakte. 1-1. Een sterk  1ste kwart werd niet beloond met een voorsprong. Een knap schot landde op de deklat.

Het 2dfe kwart lieten we vlot voetbal zien en kregen we opnieuw mogelijkheden. De sterke thuisdoelman pareerde 3 knappe doelschoten en dwong bij een 1 op 1 onze aanvaller tot missen. Kluisbergen kon hun spel niet spelen door de positieve agressie van onze ploeg. Kluisbergen trof na een vrije trap de deklat. Onze doelman leert bij want de muur stond perfect. Bij een volgende aanvalsgolf kon onze aanvaller de doellijn bereiken en achter uit leggen waar de in lopende man knap binnen tikte. 1-2.  Een ideale uitslag om het 3de kwart wind mee aan te vangen.

Het 3de kwart voerden de jongens perfect uit wat de trainer vroeg. Een vrij trap spatte eerst nog op de kruising uiteen en een open kans werd nog de nek omgedraaid.  Maar dan… kwam ons moment de gloire. Een van de veel goed getrapte hoekschoppen werd in 1 tijd op de slof genomen en loei hard tegen de netten getrap. Een Zidanneke. 1-3. De hoop op een stunt groeide. Kluisbergen ondervond ook dat we een goede verdediging en doelman hadden. Deze laatste redde ons tot 2maal toe met een Courtois redding aan de eerste paal. Een uittrap belandde bij onze laatste man. Deze aarzelde niet. Hij nam de bal van op zijn eigen helft op de sloef en lobte de te ver uit doel staande doelman a la Ludo Couck 1-4. Kluisbergen was van slag. Een knappe dribbel en schot op doel  verraste de doelman. Deze grabbelde naar de bal en dankzij dreiging van onze man ging de bal over de lijn. 1-5.

Het 4de kwart kregen we nog mogelijkheden om uit lopen. Spijtig dat het energie level bij sommigen al bijna op nul stond. Toch bleven we inzet tonen en het duel aangaan. Kluisbergen kwam opzetten en dreigde maar wij speelden ineen zetel. Tot een vrije trap de spanning terug bracht. Een goede opgestelde muur bleef niet staan en de 2-5 was een feit. We speelden iets nerveuzer waardoor Kluisbergen voor gevaar kon zorgen. Een goed team met een goed slot (doelman) voorkwam een doelpunt.

De spanning bij staf en supporters was niet te houden. Sommige supporters kregen het warm en hielden het niet meer. De trainer gedroeg zich als Diego Simeone door heen en weer te lopen en luid coachend. Hij bespeelde de scheids en sprong net als alle Kruishoutems gezinde supporters  3 meter in de lucht bij het horen van het laatste fluitsignaal. Een vulkaanuitbarsting was er niets tegen. Een verdiende overwinning met een ticket naar de volgende ronde. Wie zegt dat winnen niet belangrijk is moet maar eens de vreugde beelden bekijken. Een tip om te motiveren kan een beloofde maaltijd bij de Mac Donalds zijn. De sturm und drang werd beloond. Bewijs waren de vreugde zangen die in de kleedkamer weerklonken. Het feestje werd  bij een etentje in de Mac Donalds afgesloten. Deze match deed denken aan de match Liverpool Barcelona en het bewijs dat de match nog altijd moet gespeeld worden. Iedereen steeg boven zichzelf uit en leverde een glans prestatie. Een dikke vette proficiat !!!!!! Goal en speler van de match??? I DO’NT  KNOW. IEDEREEN!!!

Ter info: Loting op 10 januari. Wedstrijden op 22 en 29 jan 2020.

 

U12A verlamd door midweek voetbal en eerste vrieskou!

U12A verlamd door midweek voetbal en eerste vrieskou!

De laatste match voor de winterstop tegen Gavere moest een mooie afsluiter worden. De trainer legde de nadruk op de goede prestaties van de afgelopen week en vroeg deze verder te zetten. Niets was minder waar. Al van bij de opwarming voelde de trainer een gelatenheid. De trainer probeerde om de mannen op scherp te zetten.

Het 1ste kwart  kregen we een mogelijkheid maar die werd knap gered door de doelman. Achteraan deden we het goed. Er werd mooi uitverdedigd via een 3 hoek en het spel werd mooi naar de andere zijde verlegd. Bij de eerste verwittiging werden we door de scheids gered. Bal na een schot tegen deklat en al dan niet over de lijn. Indien er VAR zou geweest zijn dan was een achterstand een feit geweest.

Ons spel was ondermaats en we lieten Gavere de bal rond tikken.

We begonnen het 2de kwart met een 0-0. De spits werd met een diepe bal aangespeeld en deze trapte net naast. Ons spel niveau zakte steeds verder weg en raakte het vriespunt. Gavere kon zonder veel moeite 0-2 uitlopen. Wij probeerden te voetballen maar kregen de motor niet in gang. Het leek of we al onze energie in de cup gestoken hadden. Na affluiten van het 2de kwart was het beeld sprekend. Iedereen kwam als slakjes en ongeïnteresseerd naar de bank. De wil om te winnen was ver te zoeken.

Het 3de kwart konden we voor de eerste dreiging zorgen. We duelleerden op de doellijn en slaagden tot 3 keer toe om de kans te verprutsen. We kregen nog enkele kansen maar afwerken zat er niet in. De kleine opflakkering in dit kwart gaf de supporters moed.

Helaas slikten we een 3de  doelpunt 0-3. De wil om te winnen was aanwezig maar daarvoor moet je inzet en duelkracht tonen. Dit kwam zelden in ons spel voor. Al te vaak waren we aan het wandelen of bleven we staan wat natuurlijk in de kaart van Gavere speelde. Zij tikten dartel de bal rond en wonnen tijd. Toch konden we de eer redden na een knappe centrale run en mooi schot in de hoek. Gavere had enkele kansen maar het geloof dat we deze wedstrijd hadden kunnen winnen blijft nazinderen. Het kan gebeuren en iedere topploeg heeft zo wel eens een dag. In het vakjargon noemen we dit een off day.  We zullen nu naar de tornooien toe werken en aan de supporters tonen dat deze wedstrijd een uitzondering in mineur was.

U12A tonen voetbalkwaliteiten op kunstgras

U12A tonen voetbalkwaliteiten op kunstgras

De pandoering in de thuismatch zat nog in het geheugen.  Dit vernoemen was meer dan voldoende  om zijn spelers te motiveren om beter te doen. Ook met de sterke midweek match van afgelopen woensdag kon hij het vertrouwen bij de mannen op punt brengen.

Ideaal weer en veld nl kunstgras. 

Het eerste kwart waren we direct bij de les. We versmachtten Sint Denijs. We waren dominant en lieten Sint Denijs geen baltoets toe. De eerste kans  kwam er na een mooie aanval op rechts en het schot ging nipt voorlangs. Onze verdedigers speelden alert en lieten geen voetbal toe. Er moet hen iets beloofd zijn. Na de match kwam de beloofde  big bacon uit de mouw. Een mooie actie op links waar de man uitgespeeld werd, tikje opzij en meegegeven in de loop van de aanvaller en alleen op de doelman af. geen medelijden 0-1. Een vrije trap werd in de voeten van onze man gelegd die aarzelde niet en trof net naast de paal de doelnetten. 0-2. We wonnen bijna iedere duel en de teamgeest zorgde voor goed voetbal.

Het 2de kwart kwam Sint Denijs meer opzetten. We vonden niet direct ons goede spel van het eerste kwart en  dat zorgde ook dat we een tegengoal kregen 1-2. Het evenwicht was min of meer hersteld en de kansen waren er voor beide ploegen. Al waren wij net iets dreigender. Een prefect getrapte hoekschop werd knap met de knie binnengetikt aan de eerste paal. 1-3.Een mooie vrije trap werd nog door de thuisdoelman uit zijn netten geranseld.

De trainer wilde nog meer  de rust in het spel. Hij vroeg om de bal te laten werken. In het 3de kwart voerden de mannen die buitengewoon goed uit. Een aantal combinaties liet bij  de supporters en trainer de mond openvallen. Tot 2 keer toe werd 2 keer een 1-2  met 3 man opgezet net als op training. Jammer dat de afwerking niet lukte. Wat op links kan moet ook op de rechterflank kunnen. Een mooie diepte pas. terugleggen en opnieuw diep. Een knappe dribbel op de doellijn. Overzicht bewaren en perfect terugleggen en staalhard binnen.1-4. We kregen nog kansen maar schoten net iets te snel op doel of ernaast.

Het 4de kwart was opnieuw van een hoog niveau. Mooie duels die vaak door ons gewonnen werden. Een mooie actie en knap terug gelegd werd in eerste instantie nog gered maar de goed gevolgde man maakte er 1-5 van. We kregen enkel mogelijkheden om verder uit te lopen maar een goede doelman verhinderde dat. We speelden rustig de match uit. Sint Denijs kon nog tegenscoren en de 2-5 eindstand vastleggen. Een revanche die kan tellen.  Dat we een hechte ploeg zijn bewijzen de steunberichtjes van de gekwetste speler. We hebben van iedereen minstens 1 keer gewonnen enkel  tegen Kluisbergen speelden we 2 keer gelijk.Een dikke proficiat!!!