U11A sluiten seizoen af met 9de plaats op tornooi Poesele

U11A sluiten seizoen af met 9de plaats op tornooi Poesele

Deinze- KVC: 2-1

Het fluitsignaal galmde nog na in de oren  en we zagen dat Deinze veel gretiger aan de wedstrijd begon. We lieten ze voetballen en stonden een meter van onze man. de passing lukt sporadisch en Deinze zat veel korter op de bal. We waren duidelijk niet wakker. Bij een eerste kans werd de bal  voor doel niet goed gecontroleerd en de gretige Deinze speler kon makkelijk scoren. 1-0.  We herpakten ons langzaam maar toch ontbrak de strijdlust bij ons.  Een mooie vrije trap bracht ons gelijk. 1-1.  Het evenwicht was er nu maar net op dat moment scoorde Deinze de 2-1 na een knappe redding van onze doelman. Opnieuw een tegendoelpunt  ytgv  weinig alertheid bij ons.  Dit tot ergernis van de trainer.

Poesele –KVC: 3-0

Tegen de latere winnaar van het tornooi begonnen we goed. We kregen enkele kansen maar bij de eerste echte tegen aanval werden we koud en mooi uitgespeeld. 1-0.  Verdere verslaggeving is overbodig daar de inzet en spel helemaal te wensen overliet. De kopjes naar beneden en bal gewoon wegtrappen. Tot grote ergernis van trainer en 3-0 eindstand  als resultaat.

Lotenhulle  –KVC: 1-1

Na de bolwassing konden we Lotenhulle  onder druk zetten. Toch kwam Lotenhulle 1-0 voor na te snel vooruit lopen van de verdediging. 1-0. We speelden nu wel met inzet en dat loonde. De bal werd mooi langs de lijn gespeeld, net binnen gehouden. De voorzet werd eerst nog gered maar in 2de instantie werd er in de draai gescoord. 1-1. Het spel bleef op en neer gaan. Jammer dat niet alle supporters het begin van de weder opstanding meemaakten.. Er werd niet meer gescoord.

wedstrijden voor plaats 9-12:

St Amandsberg – KVC: 2-3

Met Amandsberg stond voor een speler van ons de gedroomde wedstrijd op het menu. Hij kon eens tonen wat hij in zijn mars had tegen zijn neefjes. Amandsberg werd naar achteren gedrukt maar bij hun eerste kans was het raak. te snel toehappen centraal en bingo. 1-0. We gingen er vol voor en de inzet was top. Een knappe goal bracht de bordjes gelijk. 1-1. We gingen op ons elan verder en een schot van de vrijstaande man was onhoudbaar voor de doelman. 1-2.  Een mooie actie op links. De bal centraal passen die mooi doorgelaten werd voor de vrijstaande man en 1-3. Amandberg scoorde nog net voor affluiten de 2-3

Waarschoot – KVC: 0-0 p 0-2

Waarschoot kwam er  90 % niet aan te pas. We kregen kans na kans maar scoren lukte niet. Waarschoot kreeg 2 mooie gelegenheden maar ook hen lukte het niet om te scoren. 0-0. Strafschoppen zouden beslissen wie 9de werd. Onze eerste strafschop werd mooi en hard in het hoekje getrapt. Onze doelman redde de eerste van Waarschoot. Onze 2de ook mooi over de grond in het hoekje. De 2de van Waarschoot werd door onze doelman zeer knap uit het hoekje gehaald en de 9de plaats was binnen. Mooi was de groepssfeer bij het strafschop nemen. Arm in arm en luid roepen. Top.

Conclusie: Toch nog tevredenheid na een slechte start. We hebben ons goed herpakt maar toch zag je dat het een slopend seizoen geweest is. Schoenen die versleten zijn, wisselende inzet, supporters die strike gaan, …

Nog een welgemeend dankwoord aan alle spelers, supporters, sponsors, delegue en trainer voor het afgelopen seizoen.!!!

U11A behalen knappe 5de plaats op tornooi Munkzwalm.

U11A behalen knappe 5de plaats op tornooi Munkzwalm.

De trainer trok met een onuitgegeven ploeg richting Zwalm. De versterkingen waren zeker evenwaardig als de afwezigen. Ideaal weer en kunstgras.

Munkzwalm 1 – KVC: 1-5

De trainer verwachtte een sterk Munkzwalm  afgaande op de ploeg die aanwezig was op ons tornooi. De jongens werden op scherp gezet en dat bleek vanaf het eerste fluitsignaal. Munkzwalm kon geen adem happen en kwam niet onder de druk uit. We kregen enkele mogelijkheden en maakten zeer goed gebruik van het kunstgras. Combineren lukte goed mede door heel rustig aan de bal te zijn. Wat we op training leerden. Na  een aantal goede reddingen moest de thuisdoelman zich een eerste keer gewonnen geven na een mooie dribbel waar de bal een aantal keer met de voetzool meegenomen werd.  man in de wind en knap naast de paal binnen. 0-1. Niet veel later een knap schot die gelost werd en de gevolgde man tikte binnen. 0-2. Munkzwalm kwam door slecht positiespel de aansluiting maken 1-2. Enkel technisch goede spelers konden voor Munkzwalm het verschil niet maken. Wij speelden zeer goed en waren super in de combinatie. Echt teamspel. Zeker als je weet dat er 4 nieuwe spelers ingepast werden. Een hoekschop kon in 2 keer op het hoofd geschilderd worden van onze aanvaller die knap binnen kopte. 1-3.De 1-4 en 1-5 waren van bijna een copie pace van elkaar. Centraal mooi bal controle de ruimte inlopen en gepast een tikje op zij en schot tegen de netten. Eerste wedstrijd goed begonnen.

Drongen  – KVC: 2-0

Het warme weer en de lange tussentijd kunnen als excuus gebruikt worden. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat we tegen Drongen niet alert genoeg waren en de inzet iets minder was. We kwamen snel achter en de kopjes gingen naar beneden. We konden ons niet direct herpakken en liepen dan ook tegen de 2-0 aan. Enkele mogelijkheden werden knap gered.  Toch vonden we het betere spel maar niet dat van de eerste match. Drongen was in deze wedstrijd sterker.

Melle  – KVC: 3-0

Melle was ook een goed voetballende ploeg en hier konden we in het begin het evenwicht houden. De inzet was er maar het te haastig en slordig inspelen brak ons zuur op. Melle kwam na een mooie combinatie 1-0 voor. We dreigden maar niet echt met groot gevaar. Nu bleven we er wel echter in geloven . Het warme weer en zeker de warme grasmat deed ons veel meer energie verbruiken dan we wilden. Van 1-0 werd het 2-0 en 3-0. Toch hadden we beter gespeeld dan tegen Drongen. Je zag dat de tank bij sommige aan het leeglopen was. Wat te begrijpen is na een zwaar seizoen.

Munkzwalm 2  – KVC: 3-3 P2-3

De wedstrijd voor de 5de plaats bood de trainer de mogelijkheid om te experimenteren met het oog op volgend seizoen. De doelman werd spits en een andere speler werd doelman. Een kennersoog want beiden deden het uitstekend. Knappe reddingen en bij gescoord. Het beste was er af. De partij ging mooi op en neer. Munkzwalm kwam na mistasten  van de doelman 1-0 voor. Wij hadden de betere kansen. Onze aanvaller had zich mooi vrijgelopen en spurtte de zijlijn af en trape mooi buitenkant voet binnen.1-1. Een rappe uitgooi naar de centrale man die in 1 tijd de bal doorspeelde naar de aanvaller en 1-2.  Precies nog zon goal op de wereldbeker gezien tegen Japan. De vermoeidheid sloeg toe en een aantal spelers sleepten zich verder. Een knappe voorzet werd heel simpel met een tikje binnengetikt. 1-3. Munkzwalm gaf niet af en kon nog net voor affluiten gelijk maken ondanks goede reddingen van onze neo doelman. 3-3 en  strafschoppen.

 3 mannen werden aangeduid.  Dat strafschoppen stress bezorgen bewijst de ontlading na het nemen ervan.Ook de non verbale zucht zegt genoeg. Onze 3 nemers faalden niet en de 3de van Munkzwalm spatte op de paal uiteen.  De 5de plaats binnen en opnieuw een beker.. Top gedaan mannen.

We willen ook de spelers danken die ons versterkt hebben. Een dikke merci mannen.

U11A behalen zeer mooie 8ste plek op sterk tornooi in Harelbeke

U11A behalen zeer mooie 8ste plek op sterk tornooi in Harelbeke

4 poules van 5 ploegen. Poule winnaars tegen elkaar.

RC Gent KVC: 5-0

Dat we aan een zware opgave begonnen op dit  tornooi  met interprovinciale ploegen wisten we. RC Gent Zette al direct de toon. Druk, techniek en snelheid van uitvoeren deed on lopen. We kwamen 1-0 achter  en kregen een mogelijkheid op 1-1 maar de efficiëntie ontbrak. RC Gent speelde als golith tegen David. We konden  nog een kans verzilveren maar scoren lukte niet. Ondanks de 5-0 was er toch positivisme. We hadden inzet en goed weerstand geboden. Maar in alle eerlijkheid was RC Gent een maatje te sterk.

Coudekerque -  KVC: 1-1

Coudekerque was een totale onbekende. Ze lieten ons wat komen en we kregen enkele mogelijkheden. Geleidelijk aan vond de tegenstander hun niveau. Het was een gelijk opgaande wedstrijd. Coudekerque kwam 1-0 voor. We  maakten een tactische wissel met succes. In de rebound konden we gelijk maken 1-1. We kregen nog een zeer mooie gelegenheid op de overwinning maar de kans werd over doel besloten. Een terecht gelijkspel.

Kuurne -  KVC: 2-3

Dat er talenten rondlopen is geen nieuws. Dat 1 speler bij de U11 een ploeg op til neemt is een uitzondering. Moet nu wel lukken dat er zo iemand bij Kuurne speelt. Hij dweilde de flank af alsof het niets was. Onze verdediging bood zeer goed weerstand  en we konden voetballend wedijveren. Kuurne kwam na een mooie actie voor 1-0. We bleven voetballende oplossingen zoeken. Een hoge pas bal werd in 1 tijd over de doelman gelobt en 1-1. We kregen een open kans maar afwerken lukte niet. Onze verdediging  en doelman stond pal. Onze centrale man controleerde mooi de bal legde hem panklaar en vuurde af. 1-2. In het interview achteraf zei hij: “ik zag het gaatje en aarzelde niet”.

Kuurne zette alles op alles. Ze kwamen 2-2 gelijk. In de laatste seconde konden we op de counter op doel trappen en via een own goal de winning goal scoren. Wel met een gelukje en gesukkel van de verdediger. Maar binnen ins binnen en de winst ook. 2-3.

Deinze -  KVC: 0-5 ff 2 plaats in poule

Finalewedstrijd 7-8ste plek op basis van doelpunten.

Doorslaer-KVC:  2-0

Het lange wachten om de finaleplaats te spelen( meer dan 2uur) eiste zijn tol. De trainer probeerde de concentratie terug te krijgen tijdens een lichte opwarming. Dit lukte. We begonnen goed aan de wedstrijd, mooie dribbels en combinatie. De vermoeidheid deed het passen spel geen goed. Inzet en wil te over van de ganse ploeg. Ze wilden misschien net iets teveel de 7de plek. Doorslaer kwam via een gelukje 1-0 voor na een puntertje. Tot dan was er totale evenwicht. We speelden net iets te vaak de lange bal. Maar na zo’n lange dag is dit te begrijpen. We kregen nog kansen op de 1-1 maar het was net voor affluiten dat Doorslaer ons het genadeschot gaf. 2-0

 

Een zeer knappe prestatie waar iedereen alleen maar fier op kan zijn. Een tornooi om te koesteren zei de trainer en dit is het ook geworden.  Een heel DIKKE proficiat !!!!

U11A: “DE BEKER IS VAN ONS” “YES WE DID IT”

U11A: “DE BEKER IS VAN ONS”  “YES WE DID IT”

De druk van een eigen tornooi is net iets anders. Dit was voelbaar bij iedereen. De weergoden waren ons goed gezind.

Wielsbeke – KVC: 1-0

Wielsbeke was op papier een te duchten tegenstander. In praktijk bleek dit mee te vallen. We lieten  Wielsbeke niet voetballen en hadden veldoverwicht.  We kregen mogelijkheden op een doelpunt maar de efficiëntie ontbrak. Een vrije trap werd perfect genomen alleen de kopbal  was net niet goed genoeg. Toch zo de fase in een samenvatting zitten.  We voetbalden vrij en zorgeloos.  Een knap schot werd gepareerd door de doelman. Bij een echte eerste tegenaanval was het voor Wielsbeke metten raak. Nogmaals een bevestiging van de voetbalwet. Tegen dit Wielsbeke met dit spel verliezen zou onze finale kansen verminderen.  We kregen nog een open kans maar scoren lukte niet. Een poging strandde nog op de paal. Maar de score bleef 1-0.

Pittem – KVC: 1-3

Pittem werd  meteen bij de keel gegrepen. Pittem kon met moeite een combinatie bij elkaar spelen. We kwamen knap; 0-1 voor  na een overhoekse trap waar de doelman niet bij kon. 0-1. Een andere poging van ver werd knap doorgelaten  door de aanvaller waardoor de doelman verrast werd en 0-2. Een knappe combinatie leidde de  0-3 in.  Knap schot en match gespeeld. Pittem scoorde nog tegen maar te laat om onrust te veroorzaken. In deze wedstrijd wil ik nog eens stilstaan bij de fijne technieken precisie van onze verdediging. Met andere woorden doe het maar vanop 25 meter een flesje cola raken en de supporter besprenkelen.  Tussen haakjes daar wordt niet op getraind.

Munkzwalm – KVC: 0-4

Munkzwalm was een te duchten tegenstander afgaande op de resultaten. De ploeg werd tactisch aangepast door de trainer iets wat zelden gebeurt. Meestal gaat hij van eigen sterkte uit. Een knappe voorzet werd mooi onder controle gebracht en hoog in doel afgewerkt. 0-1  Moet wel lukken dat de trainer dit aan de speler voorspeld had. Munkzwalm moest een eerste tik verwerken. Wij stonden zeer scherp. Een knappe voorzet werd net naast gekopt. Bij de 2de open kans bleef onze aanvaller rustig en legde de bal naast de doelman in het mandje. 0-2. Een  perfect getrapte hoekschop, werd met de bovenbil, in doel gewerkt.0-3.  Munkzwalm zag sterretjes.. Het licht ging helemaal uit bij de 0-4. Een mooie rush op de rechter flank. Heel rustig over de grond centraal gespeeld en boem binnen. De trainer kon zijn ogen niet geloven.

Kluisbergen – KVC: 1-1

Winnen tegen Kluisbergen  en de finale was een zekerheid.  We speelden net iets te krampachtig en kwamen via een own goal 0-1 voor. Kluisbergen gaf niet af en zouden zij ons uit de finale houden? We speelden goed en enkele kansen leidden niet tot een 2de doelpunt. Het was Kluisbergen die roet in het eten gooide door te scoren. 1-1. . De trainer deed nog enkele tactische wissels om alsnog de winst binnen te halen. Sommige spelers hadden het hier wat moeilijk mee. Dit bewijst alleen maar hun gedrevenheid en daar kan een trainer alleen maar fier op zijn. Na het eindsignaal was het bang afwachten  naar het eindklassement. Dankzij de vliegende reporter werden we al snel op de hoogt gebracht dat de finale een feit was. Tegen wie was nog een vraagteken.

 

 

Finale:

Zwijnaarde – KVC: 1-2

Tijdens de pauze heeft de trainer de plooien gladgestreken. De spelers gaven zelf aan om voor de beker te gaan. Zwijnaarde speelt niveau 3 en had geen enkele wedstrijd sinds januari verloren.

De talrijke supporters zagen een  spannenede  zenuwslopende wedstrijd. Zelfs de allerkleinste supporter was aanwezig. We mogen zeker de ouders opa’s en oma’s en sympathisanten niet vergeten. De wedstrijd zelf dan.

Zwijnaarde deed ons de eerste 5 minuten pijn. We kwamen niet onder de druk uit al kregen ze geen echte kans. Mede door de sterke verdediging. Onze eerste mogelijkheid was een open kans die meer verdiende. Onze flanspeler deed alles perfect maar kon net niet de bal naast de doelman tikken wanneer hij alleen op doel af stormede. Zwijnaarde bleef komen. Onze  ploeg stond er van doelman tot aanval. Iedereen was top en deed zijn taak.  Bij een volgende aanval speelde onze verdediger met een fantastische pas de flan vrij die snelheid maakte en overhoeks binnen kant paal binnen trof. 0-1 De supporters, spelers en vooral de staf sprongen een wereld record hoog springen. Zwinaarde bleef dreigen . Een knap blok  werd door de flank centraal gepast en de aanvaller nam hem  in 1 tijd op de slof . De verrassing was groot voor de doelman en de  netten trilden. 0-2. Supporters in extase  om maar van de trainer te zwijgen. Over de delegue zullen we het nog hebben. Zwijnaarde kon nog tegenscoren waardoor de zeer spannende finale nog wat extra spankracht kreeg.  Een laatste ultieme redding van de doelman  en de aftellende tune bezorgden de spelers een nooit  spanning. Na het fluitsignaal was de vreugde bij spelers enorm. Eindelijk winst op eigen tornooi. De talrijke vreugde dansjes en de tot tranen bewogen delegue  die een droom in vervulling zag gaan kunnen maar moeilijk weergeven wat een sfeer er op het veld was. Zelf  spelers van U10 en U11B kwamen meevieren waarvoor dank. Een luid applaus van de supporters en de talrijke felicitaties waren op hun plaats voor deze mooie prestatie. Voetbal is een ploegsport  en iedereen is belangrijk. Dank aan iedereen en aan de muzikanten die  voor eventjes voetbal voor de muziek namen.  Het feest kon ingezet worden want dit is er ene van “ once in a life time of op zijn Vlaams: “De beker is van ons”

Duizendmaal dank !!!!!! aan iedereen die U11A genegen is .

Ik hoop dat iedereen er een goeie op gedronken heeft want dit is unieke gebeurtenis  die de geschiedenis zal mee  bepalen. Schol.

Verslag U13A : Bonanza- Nokere Kruishoutem

Verslag U13A : Bonanza- Nokere Kruishoutem

Spelers: Aisha, Rune, Senne, Gauthier, Maité, Quinten, Fabian, Arne

Kapitein: Sem

Vandaag stond onze laatste wedstrijd van het seizoen op de kalender. Een verre verplaatsing naar Bonanza waar we dit seizoen al 2 keer van wisten te winnen. Een moeilijke verplaatsing tegen een goed voetballende ploeg. Ik waarschuw mijn spelers om deze ploeg niet te onderschatten en vol in eigen kunnen te geloven en een laatste keer dit seizoen het beste van zichzelf te geven.

We starten de wedstrijd sterk en drukken de thuisploeg achteruit. Op een uitstekende grasmat die er zeer goed onderhouden bijligt kunnen we snel en verzorgd voetbal spelen. We voetballen de ene na de andere kans bij elkaar maar zoals wel vaker dit seizoen is scoren een probleem. De thuisploeg komt slechts sporadisch eens piepen maar Arne en Maité houden de sleutel op de deur achterin. Op het middenveld verdeeld en heerst Senne als een echte nummer 10. Scoren lukt geen van beide ploegen en zo staat het na 15 min 0-0. Voor wie dit openingskwartier zag is dit bijna niet te geloven, zoveel kansen maar geen doelpunten.

Tijdens de onderbreking vraag ik op dezelfde manier verder te spelen maar de kansen ook te verzilveren. Het tweede kwartier is terug op een hoog niveau maar ook de thuisploeg begint nu beter te spelen en voetballen een paar kansen bijeen. Gelukkig kunnen we net zoals het ganse seizoen rekenen op een sterke Aisha in doel. Fabian die een twijfelend eerste kwartier speelde heeft zich herpakt en zorgt op de rechterflank voor veel dreiging. Het is dan ook niet te verwonderen dat Fabian de assist heeft op Rune die de verdiende 0-1 weet te scoren in de 24ste minuut. De thuisploeg is wat van slag en wij drukken het gaspedaaal nog wat dieper in. In de 28ste minuut is het Quinten die de 0-2 op het bord zet. In de laatste twee minuten krijgen we nog 2 grote kansen maar scoren lukt net niet. Zo gaan we rusten met een 0-2 voorsprong.

Het derde kwart gaan we gewoon door op hetzelfde elan, kans op kans krijgen we . Sem mist tot twee keer toe een uitstekende kans en ook Rune mist kalmte voor doel. Senne die een beresterke partij speelt neemt de bal in de 42ste minuut vol op de slof en scoort zo de 0-3. Prachtig doelpunt!! Een minuutje later zet Gauthier zich goed door en brengt Rune alleen voor de keeper maar deze heeft een goede redding in huis. Aisha heeft een paar goede reddingen in huis en zorgt ervoor dat de thuisploeg niet kan scoren. Zo staan we na 45 minuten voetballen 0-3 voor.

We beginnen aan onze laatste 15 minuten van dit seizoen met de bedoeling om nog een paar keer te scoren en zo deze wedstrijd winnend af te sluiten. De laatste 15 minuten tonen de spelers nog eens héél duidelijk dat ze kunnen voetballen. Een paar fraaie combinatie’s leiden telkens tot gevaar maar het is wachten tot de 54ste minuut op het volgende doelpunt. Fabian verovert de bal op rechts , speelt de bal in de loop van Rune die deze keer wel kalm blijft en de bal met een lobje over de keeper de 0-4 wwet te scoren. In de 59ste minuut scoort de thuisploeg de 1-4 maar in het absolute slot van de partij is het Senne die met zijn tweede van de wedstrijd de eindstand op 1-5 brengt.

Vandaag toonde mijn ploeg dat we als team echt sterk zijn, zowel op als naast het veld is dit een toffe bende. De voortuitgang in deze ploeg was echt enorm dit seizoen, waar het voor nieuwjaar soms nog wat stroef liep ging het in 2019 steeds beter. Het was al een geslaagd seizoen met vele overwinningen, vorige week nog tornooiwinst en dan het seizoen afsluiten met zo’n prestatie? CHAPEAU !!! Dit was de zogenoemde kers op de taart. Normaal was dit vandaag mijn laatste wedstrijd als trainer van deze ploeg. Ik had echt een SUPER seizoen met deze groep en ik wil er ook direct bijzeggen dat ik hoop om in de toekomst nog eens jullie trainer te kunnen zijn. Bedankt spelers, ouders en supporters voor het schitterende seizoen.