Wedstrijdverslag U9b Bonanza – KVC 19-10-2019

Wedstrijdverslag U9b Bonanza – KVC 19-10-2019

Selectie: Arthur, Dominik, Igor, Nio, Orlando, Thibo en Tibe

Vandaag stond de 1ste wedstrijd van de terugronde op de kalender. De trip ging naar Sint-Maria-Lierde, tegen de jongens van Bonanza. De heenwedstrijd hadden we thuis gewonnen met 8-5, was een gelijk opgaande wedstrijd, wat altijd leuk is, en ze hadden 3 owngoals gemaakt. Ik stond wel met een andere ploeg door ons rotatie systeem, maar had er alle vertrouwen in. We gaan altijd uit van onze eigen sterkte. Juist Yento kon er niet bijzijn vandaag. Thibo stond 1ste half uur in doel en Orlando het 2de half uur. Benieuwd of het keperen daar in de genen zit, zijn broer Jardy is namelijk ook keeper bij KVC, als ik mij niet vergis bij de U13.

Wij mochten beginnen maar in dit geval was dit geen voordeel. Na slordig balverlies kwam de bal bij de vleugel van Bonanza en hij schoot de bal in de verste hoek binnen, na nog geen minuut stond het al 1-0. Ik had al vlug door dat dit geen invloed had op de boys, we eisten de bal op en zochten de combinaties op, wat leidde tot enkele doelkansen, maar we botsen op een heel goeie doelman van Bonanza. Ik kreeg direct een déja vu van de heenmatch, daar was hij ook heel goed bezig. Hoekschop Bonanza, werd kort genomen, de doelman was ook mee vooruit geschoven, dan volgde de voorzet, maar werd onderschept door Arthur, nam de bal mee en zag dat het doel leeg was en trapte de bal van aan de middellijn binnen, 1-1. We bleven de baas, combineerden goed maar kregen de bal er niet in. Bonanza probeerde ook tegen te prikken maar botsten telkens op een sterke staart, Arthur/Igor of een attente Thibo. Het was die Thibo die bij een spelhervatting de open ruimte zag in Dominik daarin stuurde, hij nam de bal mee in zijn loop en knalde keihard, de bal hoog in doel. 1-2. De flow zat erin want kort daarna kreeg Tibe de bal van Arthur en nam de bal aan met zijn rechtse en knalde de bal met zijn linker overhoeks binnen. 1-3. Juist voor het einde van het 1ste kwart werd er jammer genoeg een mooie actie niet beloond. Igor, die staart stond die moment, ging de rechtse vleugel af met een fantastische dribbel waarbij hij 2 man uitschakelde en de bal perfect naar de 1ste loodste waar Dominic de bal in 1 tijd nipt naast tikte. Kort daarna mochten we voor de eerste keer rusten.

Ik was fier op de jongens en heb hen dit ook gezegd tijdens de rust. Dit had zijn effect niet gemist want het 2de kwart startte zoals het 1ste kwart met, na een goeie minuut, een doelpunt van Nio die, na een mooie dribbel van Dominik, scoorde op voorzet van Arthur. 1-4. Toen kon Bonanza nog eens tegenprikken, niet onverdiend want ze deden goed mee, zodat de stand op 2-4 kwam. Maar al vlug kwam er een antwoord van ons, Nio veroverde de bal en paste naar Orlando, hij draaide zich mooi weg en gaf de bal aan Dominik. Hij aarzelde niet en het werd 2-5. Het was leuk om de boys bezig te zien, ze zochten de combinatie op, wel tegen een ploeg die ook wou voetballen, en deze lukten veel van onze acties. Toch werd er een hele tijd niet gescoord, dat was de verdienste van de keeper van Bonanza, enkele mooie ballen uit de hoek, zelf van onder de lat gehaald. Deze jongen heeft er de aanleg voor, ook leuk om te zien. 3 minuten voor tijd kregen we een vrije trap na een fout op Dominik. Dominik mocht deze trap zelf nemen en Tibe was de man van de assist. Dominik aarzelde niet en schoot de bal keihard door de muur van Bonanza, de keeper had geen verhaal, 2-6. Toen ging Nio op wandel en botste na een fantastische dribbel terug op de doelman, jammer want zijn actie mocht beloond worden. Juist voor tijd kon Dominik de bal onderscheppen en maakte er 2-7 van.

Tijdens de rust verwisselden Thibo en Orlando van tenue en kon ik maar vragen aan de jongens om verder te blijven spelen zoals ze bezig waren.

Het 3de kwart kregen we na 40 sec een doelpunt tegen. Bonanza onderschepte de bal en ging alleen op Orlando af, die met de goeie reflex de bal uit zijn doel kon houden maar een goed gevolgde speler van Bonanza schoot de rebound binnen, 3-7. Jammer want Orlando verdiende meer met zijn reflex. Maar niet getreurd, Nio legde de bal achteruit naar Arthur bij de opgang en hij lanceerde in 1 tijd Igor. Hij nam de bal mee, recht naar doel en schoot de bal mooi in de hoek binnen, 3-8. Toen kwamen er nog kansen langs beide kanten maar de keepers hielden hun netten schoon. Het was aangenaam om te zien, ook al bleven de doelpunten uit. Blijkbaar heeft de training op balbezit zijn vruchten afgeworpen, daarvoor woordje dank aan collega Wouter, 😉. We gingen voor de laatste keer rusten met een 3-8 voorsprong.

Het 4de kwart verliep gelijk het 3de kwart, mooi voetbal, enkele kansen maar geen doelpunten. Toen viel er plots een doelpunt uit de lucht voor Bonanza. Na wat geharrewar viel hij voor de voeten van de piloot van Bonanza en trapte de bal beheerst binnen, Orlando kon er maar naar kijken. Toch werden we nog 2x beloond voor onze inzet vandaag, eerst kon Nio de bal onderscheppen en naar doel lopen. I.p.v. de tegenstander proberen uit te schakelen, zag hij Igor meelopen aan de andere kant en paste de bal in zijn loop. Igor nam de bal goed mee en schoot beheerst binnen. 4-9. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was voor Arthur, die de bal uit de voeten van de verdediging snoepte, en alleen naar doel ging. Zoals we hem kennen schoot hij de bal droog binnen, 4-10, wat meteen ook de eindstand werd.

Was vandaag een totaal andere wedstrijd of vorige week. We kregen nu ook wel meer ruimte omdat de tegenstander ook probeerde te voetballen, zoals wij dat deden. Maar toch, je moet het nog altijd uitvoeren ook. Goeie inzet, mentaliteit, ook gevoetbald met het hoofd en niet alleen met de voeten. Geniet van jullie weekend en wees maar trots op jezelf, vandaag was genieten.

Eindstand: 4-10

Doelpunten: Arthur: 2, Dominik: 4, Tibe: 1, Igor: 2, Nio: 1

Wedstrijdverslag U9b KVC – Kluisbergen 12-10-2019

Wedstrijdverslag U9b KVC – Kluisbergen 12-10-2019

Selectie: Tibe, Dominik, Nio, Yento, Igor, Orlando, Robbe en Thibo

Vandaag stond de confrontatie met Kluisbergen op het programma. We hebben al meerdere malen tegen hen gespeeld en is altijd al een wedstrijd geweest op het scherpst van de snee. Vooral voor Igor ligt den lat het hoogst, dit om de eer in de familie het hoogst te houden. Igor zijn neef speelt mee en zijn nonkel, de broer van Mama Eveline, is daar trainer. Voorlopig hebben we altijd al aan het langste eind getrokken, maar ze zag dat er elk jaar progressie werd gemaakt onder leiding van Davy. Dus het beloofde weer een spannende strijd te worden. Vandaag waren we ook met 8, dus 3 bankzitters en dat is als trainer ook geen gemakkelijke opgave. Bij elke vervanging haal 60% van je ploeg van het veld, dus moet je er proberen voor te zorgen dat je altijd even sterk staat. Thibo startte in doel en Orlando was kapitein voor vandaag.

We waren goed van start gegaan. We probeerden te combineren, wat niet gemakkelijk is op ons (NIEUW???) veld, maar doelpunten vielen er niet. Je zag meteen dat het een moeilijke, harde wedstrijd ging worden, wat beetje jammer is op zo een niveau. Slordigheden stapelden zich op en het begon sommige spelers te ergeren. Toen vond Igor het welletjes en zorgde met een fantastische trap voor de 1-0. Je zag dat hij ervan genoot. Thibo moest ons ook een paar keer rechthouden met enkele gepaste tussenkomsten. 3 minuten voor het einde van het eerste kwart kon Yento de 2-0 maken, na een prachtige actie en pas van Robbe. Dit was dan ook de ruststand na het eerste kwart.

Ik vroeg hen tijdens de rust om iets rustiger te voetballen, want het was te overhaast en te slordig. We waren soms een beetje te soft en de tegenstander ietsje te stuw, waardoor sommige hun kopje lieten hangen. Ook Thibo zijn uitvoetballen was niet zoals het hoorde, hij speelde ook te overhaast, waardoor we onnodig balverlies leden.

We begonnen sterk aan het 2de kwart, de hoofdjes stonden weer omhoog en ze probeerden te combineren. Dit resulteerde zich in een hoekschop voor ons. Igor nam deze voor zijn rekening. Hij zag Nio vertrekken naar de eerste paal en trapte de bal dan ook strak naar de 1ste paal, waar Nio in 1 tijd de bal tegen de netten joeg, 3-0. Toen kon Kluisbergen tegenprikken, 3-1. Het geloof groeide bij hen en bij ons hingen sommige hoofdjes naar beneden. De match werd iets bitsiger en dat keerde in ons nadeel. Het vertrouwen verdween terug een stuk en Kluisbergen profiteerde daarvan en scoorde de 3-2. Ik kon hen maar blijven aanmoedigen, en ervoor te zorgen dat ze het amusement in het spel niet vergaten, maar het was moeilijk. Na een fout van de staart van Kluisbergen, was de vrije trap voor ons. Dominik mocht aan het roer staan en Tibe zorgde voor de aflegger. Dominik knalde de bal droog, keihard in doel, 4-2. Kluisbergen mocht centeren en prikten direct tegen, de staart zorgde voor de 4-3, tevens de ruststand na het 2de kwart.

Het was mijn taak tijdens de rust om de rust in de groep te doen terugkeren. Vele ergerden zich aan iets wat hard spel van Kluisbergen, waardoor ze maar 60% of minder van hun rendement haalden. Veel op de tenen getrapt worden, kleine foutjes, soms iets te hard in duel, hoort soms bij voetbal, niet altijd goed te keuren, maar zoiets kan gebeuren, dus hoofd laten hangen is niet de goeie manier om te antwoorden met de voeten en proberen zelf iets vlugger op de bal te zijn. Ook gezegd tegen Orlando dat hij moest blijven werken als piloot, zijn gedrevenheid was top; ook Tibe had het moeilijk tegen de staart, waardoor zijn hoofdje vlugger naar beneden ging. Te begrijpen, maar toch proberen om te zetten in een werkpunt. Hopelijk brachten deze woorden soelaas. Tibe mocht het 3de kwart in doel staan.

Na 1 min. was het dan zover, we konden de bal veroveren en kwam bij Nio, na een actie kwam hij voor doel en maakte de 5-3. Toen kregen we 2x pech, en vooral dan voor Tibe. Kluisbergen kon 2x scoren, telkens met een afgeweken bal. Niets dat pijnlijker is voor een keeper, want je staat machteloos tegen zulke dingen. Toen werd er 7 minuten niet gescoord, maar viel de ene fout na de andere, beetje jammer eigenlijk, ik moest het spel veel stilleggen voor wenende spelers, waardoor er geen plaats meer was om te voetballen. Zelfs Nio is van het plein moeten gaan met 2 strepen van studs op de knie. Toen vond Igor, hij zat de 1ste helft van het 3de kwart op de bank, het genoeg en veroverde de bal op de linkervleugel, trok zichzelf op snelheid op zijn vleugel en aarzelde niet toen hij bijna aan doel kwam. Snoeihard en hoog in doel, 6-5. Toen kregen we terug een doelpunt die eigenlijk te vermijden was. Is iets wat ik veel zie bij de jongens die in doel staan, ze nemen de bal te weinig met hun handen, wat nu ook weer het geval was. Tibe probeerde de bal met de voet te ontzetten maar’ miste zijn trap en Kluisbergen kon ervan profiteren, 6-6. Maar Igor, zou Igor niet zijn om dit meteen weer recht te zetten en dat gebeurde ook. Hij zorgde, welwiswaar terug op zuivere werkkracht, voor de 7-6. Wat tevens ook de ruststand was bij het einde van het 3de kwart.

De rust kwam niets te vroeg, juist Igor trok zich weinig aan van het bitsige spel, hij bleef met zijn hoofd omhoog spelen en bleef vechten, figuurlijk dan, voor de bal. Ik heb dit dan ook als voorbeeld aangehaald om de anderen te stimuleren/motiveren om verder te doen. Sommige hadden geen zin meer om te spelen, gewoon omdat ze het niet meer leuk vonden, nog maar weinig meegemaakt in mijn carrière als trainer. Toch leken de kopjes weer omhoog te staan en in dezelfde richting voor het 4de kwart. Yento mocht het laatste kwart in doel staan.

Het laatste kwart was een weerspiegeling van het vorige kwart. Veel foutjes, spel veel stil, als trainer, tevens ook scheidsrechter van dienst, was het ook de eerste keer dat ik naar het einde snackte. Ook langs de lijn werd het wat mondiger, dus eigenlijk alles wat niets met voetbal te maken had. Toen vond Kluisbergen een gaatje en kon de 7-7 op het bord zetten. Het einde van de wedstrijd naderde, en het zag er naar uit dat we de punten gingen delen. Toch bleven we vechten, je zag aan de jongens dat ze wouden winnen, antwoorden met de voeten. Het was Nio die de bal na een aardig potje knokken voor de bal met 2/3 van de ploeg, de bal tegen de netten kon jagen. Je zag dat de ontlading groot was bij de jongens, ook bij mij vanbinnen heerste euforie. Niet zozeer omdat we weer voor stonden, maar de ontlading en de vreugde dat je bij de jongens zag, daarvoor doen we het toch. Op het einde was het nog even nagelbijten, Yento, hoe hij het heeft gedaan is mij nog steeds een raadsel, hield de bal nog tegen met een miraculeuze redding. Waardoor de eindstand 8-7 in ons voordeel was.

Een wedstrijd om vlug te vergeten omdat dit, niet omdat dit misschien onze minst beste wedstrijd van het seizoen was, maar omdat deze wedstrijd geen voetbalwedstrijd waardig was. Toch moeten we hieruit leren, zulke zaken kunnen gebeuren. Dan is het aan ons om het hoofd niet te laten hangen en proberen ons eigen spel te blijven spelen.

Daaraan zie je dat de amusement waarde toch nog steeds op de eerste plaats komt, want dit maakt of kraakt een wedstrijd.

De heen ronde van de eerste ronde zit erop, 6 overwinningen en 1 verlieswedstrijd, dus een heel positieve balans. Volgende week starten we met de terugronde naar de jongens van Bonanza, in Lierde. Wetende van de thuiswedstrijd, die gewonnen werd met 8-5, zijn we elkaar waardig, dus laten we hopen dat het een spannende, voetballende wedstrijd wordt.

Doelpunten: Igor: 3, Yento: 1, Nio 3, Dominik: 1

Wedstrijdverslag U9b Voorde-Appelterre - KVC 21-09-2019

Wedstrijdverslag U9b Voorde-Appelterre - KVC 21-09-2019

Selectie: Nio, Jani, Andreas, Arthur, Lucas en Flor

Vandaag stond de verre verplaatsing naar Voorde-Appelterre op het programma. Deze tegenstander was een jeugdploeg van een eerste provencialer, dus waren we gewaarschuwd. Dominik kon er opnieuw niet bijzijn, net zoals Yento, dus kwam Nio ons versterken vandaag. De jongens hadden geen last van het vroege uur en de verre verplaatsing, dus had ik er het volste vertrouwen in.

Het vertrouwen werd dan ook niet geschonden en we kwamen al vroeg op voorsprong. Arthur veroverde de bal en zette zijn tegenstander in de wind en bracht ons 0-1 voor. We bleven druk zetten en de bal opeisen. We probeerden te combineren en dit wierp zijn vruchten af. Arthur onderschepte de bal en paste de bal naar de vrijstaande Lucas die er op zijn beurt de 0-2 van maakte, hij vierde zijn doelpunt in CR7 stijl. Arthur zat goed in de wedstrijd en maakte er 0-3 van. Flor moest ook bij de pinken blijven en kwam gepast tussen wanneer het nodig was. Toen werd er een mooie aanval op gang gezet. Andreas kreeg de bal van Flor en bediende in 1 tijd Nio, hij draaide mooi rond zijn tegenstander en legde de bal mooi achteruit naar Jani die in zijn alom gekende stijl, onverwoestbaar, binnen knalde. 0-4. Toen kregen we een hoekschop en deze werd perfect gegeven door Arthur en Nio knalde de bal binnen aan de 2de paal, 0-5. Het ging gelijk een beetje te vlot. Nog juist voor de rust kon Voorde-Appelterre tegenprikken, dom balverlies, waardoor de piloot oog in oog stond met Flor en hij aarzelde niet, 1-5, wat tevens de eindstand was na het 1ste kwart.

Tijdens de pauze werd ik als trainer beetje ongerust, ik hoorde zinnen zoals: het wordt een makkie, ik heb al é goals en ga er nog maken, … Ik wees hen erop dat het een goeie ploeg was en een de match nog 45 min. duurt. Bij Voorde-Appelterre werd er van doelman veranderd en werd deze piloot. Jani wreef al in zijn ogen toen hij zag dat er een meisje piloot stond.

We waren niet zo goed begonnen en liepen er een beetje verloren bij op het veld. Wat al vlug resulteerde in 2 doelpunten voor de thuisploeg, 3-5. We probeerden weinig SAMEN te spelen en deden veel alleen. We lieten ons rechtstreekse tegenstander lopen bij balverlies, kortom, ik zat met mijn handen in het haar. Mijn coachen bereikte mijn spelers niet en Voorde-Appelterre maakte gebruikt van de ruimte die ze kreeg. Arthur Zorgde wel nog via een hoekschop voor de 3-6, maar we gingen de rust in van het 2de kwart met 7-6 achterstand.

Tijdens de rust heb ik hen nog eens gewezen op het feit dat een wedstrijd 4x 15min. duurt en dat je nooit mag zeggen op voorhand dat het een makkie is. De hoofdjes gingen een beetje naar beneden, positief dat ze kwaad waren op zichzelf, maar er was nog niets verloren en ze hadden nog 2x 15min. om ze te tonen. Nio nam de plaats in van Flor in doel.

Het 3de kwart ging gelijk op, veel over en weer voetbal met kansjes aan beide kanten maar doelpunten bleven uit. Toen viel er toch een doelpunt aan de overkant en stond de 8-6 op het bord, we deden nochtans goed mee. Flor was intussen op het veld gekomen en hij drukte direct zijn stempel, weliswaar via een solo, maar de 8-7 was een feit. Het geloof kwam terug, de vechtlust kwam weer naar boven, maar de het combineren niet echt. Toch kwamen we via Arthur langszij en stonden de bordjes in evenwicht. Toch werd Nio nog 2x gepasseerd en stond de ruststand na 3de kwart op het bord, 10-8.

Tijdens de rust bleef ik hameren op het feit dat we meer de combinatie moesten opzoeken en SAMEN spelen, dat zag ik te weinig. De inzet en de vechtlust was er wel, dus deden ze toch wel hun best. Andreas ging de netten verdedigen in het 4de kwart, Nio wou nog iets forceren op het veld zei hij.

We begonnen dan ook met volle moed aan het laatste kwart en probeerden weer de combineren en dat bracht direct enkele kansen op maar zonder resultaat, de paal, net naast, of we botsten op een goede doelman. In voetbal geldt dan ook de regel dat wanneer je niet scoort je meestal een tegengoal slikt en dit was nu niet anders, 11-8. Toch lieten we het niet aan ons hart komen konden we tegenscoren na een mooie actie die werd opgebouwd van achteruit via Jani. Flor ging zijn vleugel af en kon de bal voorbrengen, waar Lucas klaar stond om hem binnen te trappen, 11-9. We bleven vechten voor iedere bal maar we konden niet verhinderen dat Voorde-Appelterre nog 2x kon scoren, 13-9. Onze inzet werd nog beloond met een mooi doelpunt van Nio, maar deze kwam jammer genoeg te laat waardoor het doelpunt van Nio voor de eindstand zorgde, 13-10.

We waren nochtans goed begonnen aan deze wedstrijd en ook onze portie ongeluk gehad, het samenspel was soms ook een beetje zoek vandaag wat ook aan de basis lag van onze nederlaag. Toch ben ik niet ontevreden want de boys bleven strijden tot op het einde van de wedstrijd en de werkpunten voor op de training deze week kwamen ook aan het licht.

Op naar volgende week, dan komt Sottegem bij ons op bezoek.

Doelpunten: Arthur: 4, Lucas: 2, Jani: 1, Nio: 2, Flor: 1

Eindstand 13-10

Wedstrijdverslag KVC – Sottegem 28-09-2019

Wedstrijdverslag KVC – Sottegem 28-09-2019

Selectie: Flor, Jani, Arthur, Dominik, Yento, Lucas en Andreas

Na de nederlaag van vorige week tegen Voorde-Appelterre en deze 2x getraind te hebben, hoopten we deze week beter voetbal te brengen en konden we de punten thuishouden vandaag. Heel de week extra aandacht gelegd op de combinatie, iets wat we vorig week te weinig hebben gebracht, dus hopelijk werpt het zijn vruchten af.

Flor stond de eerste 30min. in doel, Lucas mocht de laatste 30min. voor zijn rekening nemen.

Sottegem mocht beginnen en na 3 tikken was het zo ver, de 0-1 stond op het bord. Iedereen had geschrokken en was direct wakker geschud. Onze beurt om op te gaan en we scoorden direct tegen. Lucas kreeg de bal van Jani en aarzelde niet om de 1-1 op het bord te zetten. Toen ging het redelijk snel. 2-1 via een owngoal, Jani, die op aangeven van Arthur er de 3-1 van maakte. Toen werden er 2 doelpunten gemaakt na mooie combinaties: Yento kreeg de bal en paste die achteruit naar Jani, nam enkele meters en zag Dominik vrijstaan. Met een perfecte pas en de perfecte aanname maakte Dominik er 4-1 van. De 5-1 begon ook van achteraan. Jani kreeg de bal van Flor en bediende in 1 tijd Dominik op de rechtervleugel. Dominik ging zijn vleugel af, keek opzij en zag Andreas voor het doel staan. Andreas deed wat hij moest doen, scoren. Juist voor het einde van het 1ste kwart bediende Andreas Arthur en die zette de 6-1 ruststand op het bord. We kwamen niet echt in gevaar het eerste kwart, Toch was er een heel gedreven jongen bij Sottegem die Flor een paar keer aan het werk zette, maar Flor liet zich niet kennen en zat er telkens gepast tussen.

Het 2de kwart verliep op dezelfde manier als de eerste helft. We hadden meer balbezit en kwamen iets beter voor de dag, alleen we begonnen weer met oogklepjes te voetballen en deden weer veel alleen. Arthur zorgde met zijn dribbel voor de 7-1, Andreas door knap stoorwerk voor de 8-1, Dominik met een harde knal naar doel voor de 9-1. Misschien wel mooie doelpunten maar ik verwachtte meer combinatie. Dit omdat we veel ruimte kregen die we niet hebben benut. Veel vastlopen met de bal en sommige wouden te graag scoren, wat soms ook normaal is maar wanneer je naar doel trapt en je mist en er zijn 1 of 2 ploegmaats mee, is zoiets jammer vind ik. Sottegem kon nog milderen tot 9-2 met een verre trap op doel. Arthur maakte er tenslotte met een solo nog 10-2 van. Einde 2de kwart, tijd voor een babbeltje met de boys.

Lucas nam plaats in het doel en ik heb hen gevraagd om meer te profiteren van de ruimte en de combinaties op te zoeken, de driehoekskes zoals ze zeggen. We waren goed begonnen, Yento, die sterk stoorwerk verrichtte, zorgde ervoor dat de bal bij Andreas kwam en die maakte de 11-2. Toen kwamen onze kanonnen aan de beurt: eerst trapte Jani vanop afstand keihard binnen, toen was het Arthur die 2x aan het kanon stond. Het was ondertussen 14-2. Toen kon Sottegem nog eens dreigen maakten er met een mooie goal 14-3 van. Lucas was voor de eerste keer geklopt. We antwoordden direct met een fantastische goal. Yento paste de bal achteruit naar Flor, die op zijn beurt Dominik bediende. Dominic ging zijn vleugel af zag aan de 2de paal Arthur vrijstaan. Die aarzelde niet en de 15-3 was een feit. Toen liet Lucas hem verassen en stond het 15-4. We bleven domineren en Dominik zorgde er met een harde knal vanop aftstand voor de 16-4. Yento speelde piloot maar speelde te laag, ik bleef aandringen om op de staart te staan van Sottegem en dat wierp zijn vruchten af. Hij kreeg de bal, draaide mooi weg rond zijn tegenstander en maakte er 17-4 van. Een combinatie van Yento en Dominik gaf Arthur opnieuw de vrije ruimte en die maakte er 18-4 van, ook de eindstand van het 3de kwart.

Ik vroeg aan de jongens om te blijven spelen zoals het 3de kwart, was mooi voetbal om naar te kijken.

Het 4de kwart begon in mineur, Sottegem kon in enkele minuten 2 doelpunten maken en bracht de stand op 18-6. Toen kregen we een vrije trap en het was Dominik die Arthur bediende en daar stond de 19-6 op het bord. Dan kwam Sottegem nog eens opzetten en Lucas kon niet verhinderen dat ze er 19-7 van maakte. Hij heeft zich nochtans goed gesmeten in doel Lucas voor zijn eerste keer. Toen was het aan Flor zijn beurt die hoog in het doel de bal binnentrapte, 20-6. Arthur trok ook nog eens zijn motorke op gang en schudde de 21-6 uit zijn schoen. Toen was het jammer dat Flor de actie niet kon afmaken. Op voorzet van Dominik, probeerde Flor met een hakje vanachter zijn steunbeen de doelman te verschalken, maar zijn poging strandde op de paal. Maar de attente Arthur was goed gevolgd en mocht het cadeautje binnentikken, 22-7. De match liep stilaan op zijn einde maar de doelpunten bleven komen. Dominik op aangeven van Arthur, Flor die de bal van de keeper onderschept en Arthur, op aangeven van Dominik zorgde voor de eindstand, 25-7.

Ik was blij dat we in de 2de helft van de wedstrijd weer meer hebben proberen samen te voetballen en de combinatie te zoeken. Sommige tegendoelpunten waren te vermijden maar Lucas heeft zijn best gedaan en das het belangrijkste. Mooie dingen gezien vandaag en ze hebben getoond dat ze proberen om de zaken waar we deze week op getraind hebben in de wedstrijd te brengen.

Doelpunten: Lucas: 1, own goal: 1, Jani: 2, Dominik: 3, Andreas: 3, Arthur: 12, Yento: 1, Flor: 2

EINDSTAND: 25 - 7

Wedstrijdverslag KVC – Ardennen 14-09-2019

Wedstrijdverslag KVC – Ardennen 14-09-2019

Selectie: Flor, Jani, Lucas, Arthur, Yento, Andreas en Dilano

Vandaag stond de wedstrijd tegen Ardennen op het programma. Vorig seizoen 1x gewonnen, 1x gelijk en 2x verloren tegen hen, dus waren we gewaarschuwd. Dilano kwam ons na de wedstrijd van U9a versterken omdat ik toch wat body op het plein wou, nu Dominik niet kon meespelen, hij was aan het genieten van een dagje bellewaarde met mama Agnieszka.

Flor nam plaats in het doel en iedereen op zijn plaats dus konden we beginnen. Ardennen mocht beginnen en we begonnen direct druk te zetten wat in een hoekschop resulteerde. Ons gekend treintje was weer direct succesvol en Lucas zorgde voor de 1-0. Toen was het Andreas zijn beurt. Hij werd perfect gelanceerd door Jani en Andreas aarzelde niet en trapte de 2-0 binnen. We lieten Ardennen niet echt in de wedstrijd komen en probeerden toch de combinatie te zoeken. Ook Flor stond weer aandachtig te keepen waardoor de 0 op het bord bleef staan. Uit een geharrewar kwam de bal plots voor de voeten van Jani en die aarzelde niet en trapte van ongeveer 20m de bal hoog en droog binnen, 3-0. Juist voor het einde van het eerste kwart trok Arthur zich op gang langs zijn vleugel en bediende Dilano voor doel, 4-0. Dit was dan ook meteen de tussenstand na het 1ste kwart.

Het 2de kwart ging op hetzelfde elan door als het 1ste kwart. We veroverden nogal snel de bal en Dilano kreeg deze in de voeten gespeeld. Na het uitschakelen van zijn rechtstreekse tegenstander bediende hij Arthur, die onhoudbaar binnentrapte. De 5-0 was een feit. Ardennen kam er niet echt aan te pas en was duidelijk ook niet volledig dezelfde ploeg of vorig seizoen. Toen was Lucas terug aan de beurt, door prachtig stoorwerk maakte hij er de 6-0. Lucas is nog maar beginnen voetballen van dit seizoen maar begint goed zijn draai te vinden op het plein. We kregen nog enkele kansjes maar ze bleven onbenut. Ook Flor moest af en toe eens tussenkomen, maar zonder gevaar. Dilano, wie zijn techniek enorme progressie maakt buiten vorig jaar, bracht de bal in het spel, schakelde opnieuw zijn rechtstreekse tegenstander uit en bediende Arthur aan de 2de paal en BAM, 7-0. Toch kon Flor niet verhinderen om zijn netten schoon te houden en werd het nog voor het einde van het 2de kwart 7-1 na een hele mooie aanval van Ardennen. We gingen dan ook rusten.

Flor bleef in doel staan, omdat hij goed bezig was en ik dit op voorhand zo in mijn hoofd had omdat ik Ardennen niet wou onderschatten, dus gingen we de vooropgestelde opstelling voorlopig nog niet wijzigen.

En we bleven op ons elan doorgaan, Lucas ging ook eens solo en aarzelde niet als hij voor de keeper kwam, 8-1. We kregen nog enkele kansen via Andreas, Dilano, Yento en Arthur, maar telkens was het op de keeper of stond voor Yento het doelhout in de weg, 1x de lat en 1x de paal. Ook Flor stond niet te slapen en liet geen bal passeren. Toen vond Jani het genoeg en ging ‘ONVERWOESTBAAR’ met de bal aan de haal van vanachteren naar van voor en zette de 9-1 op het bord. We waren nog een beetje in de wolken van Jani zijn doelpunt waardoor Ardennen profiteerde van deze dromerigheid en er 9-2 van maakte, wat ook tevens de ruststand was na het 3de kwart.

Flor had graag nog een goaltje meegepikt zei hij, dus heb ik ervoor gekozen om Andreas het laatste kwart in doel te zetten. Dan mocht Flor de laatste 10 min. van de wedstrijd zich bewijzen.

Arthur was alleszins in zijn nopjes wat op 1-2-3 maakte hij een loepzuivere hattrick. Eerst met een onhoudbaar schot vanop afstand, daarna met zijn alom gekende dribbel en de bij de laatste had hij de bal afgesnoept en kurkdroog binnen geknald, en zoals we hem kennen vierde hij dit sober en sereen, den nieuwe Buffalo voor binnen 10 loopt rond op de pleine van KVC Nokere-Kruishoutem. Ardennen bleef wel voetballen met het hoofd omhoog, wat ook positief mag vermeld worden en maakte er met een prachtig afstandsschot 12-3 van, Andreas was kansloos op zo een knal van ver. Toen verloor Jani de bal en kon Ardennen milderen tot op 12-4. Jani was aangedaan van zijn fout en ging die meteen rechtzetten. Toen we mochten centeren kreeg hij de bal van Flor en lanceerde hij Arthur langs de linkervleugel met een fenomenale bal in 1 tijd, Tuurke controleerde de bal en knalde direct binnen, 13-4. Zoals gelezen stond Flor reeds op het veld en maakte hij belofte schuld. Eerst met een fantastische dribbel maakte hij er 14-4 van. Tenslotte onderschepte Flor de bal van de verdediging en legde de eindstand vast op 15-4.

Was een leuke wedstrijd om naar te kijken, zat afwisseling in het spel, afwerken kon iets beter (om dan ook iets van werkpunten te kunnen geven), zochten de combinatie op, weinig doelpunten geïncasseerd, kortom een tevreden trainer.

Volgende week staat Voorde-Appelterre op het programma, ploeg van 1ste provenciale, dus waarschijnlijk andere koek of vandaag maar met een goeie voorbereiding komende week moeten we deze ploeg ook wel aankunnen.

Doelpunten: Lucas: 3, Andreas: 1, Jani: 3, Dilano: 1, Arthur: 6, Flor: 2

Eindstand: 15-4