U11A spelen Gavere in de vernieling

U11A spelen Gavere in de vernieling

Onze mannen waren duidelijk niet in vakantie modus. Van bij de start namen ze het initiatief tegen Gavere. Ze hadden dan ook woensdag het goede voorbeeld gezien van de trainer ad interim die heel behulpzaam zijn EHBO cursus moest bovenhalen. Meer over het voorval op “we zijn van kruishoutem” bij Pieter. De geanimeerde training met extra speler had zijn effect. We grepen Gavere bij de keel en zetten continu druk. We kwamen gevleid op voorsprong na een vrije trap die uitgevoerd werd zoals op training geleerd. 1-0. De 2-0 was een mooi voorbeeld van druk uit oefenen op de tegenstander. Na doorzetten werd de bal mooi ingespeeld en was binnen tikken eenvoudig. 2-0. Gavere kon 2 keer dreigen en miste een reuze kans  op de 2-1.

In het 2de kwart gingen we op ons elan verder. Goed druk op de verdediger in balbezit leverde ons balbezit op onze man kon  alleen op de doelman afgaan en scoren. 3-0. We speelden mooi en gedisciplineerd.  een mooie diepte pas werd in 1 tijd getrapt en de doelman mocht zich een 4de keer omdraaien. 4-0.  Onze doelman moest ook een paar keer zijn talenten tonen maar hield de nul. Mede door de sterke verdediging.

Het 3de kwart speelden we goed  en hielden we ons niveau. Een vrije trap werd mooi zijwaarts gelegd. Onze man speelde die strak voor doel in en onze aanvaller liep gepast in om te scoren. 5-0.

We bleven hoog voetballen en dat leverde kansen op. Onze aanvaller probeerde eerst 2 keer in 1 tijd zonder succes. Bij een 3de poging controleerde hij de bal en legde hem met een mooi boogje in de verste hoek. 6-0. Gavere dreigde en kon  scoren na een knappe redding van onze doelman die net te laat was om zijn netten  te vrijwaren. Jammer want een clean sheet zat er zeker in vandaag. 6-1.

Het 4de kwart was er voor Gavere teveel aan. Een mooie combinatie vanop links met goede passing centraal en een steekpas naar rechts en knap shot leverde de 7-1 op. De bal werd centraal gespeeld en onze man kapte zich vrij en vuurde af om de  8-1 op het bord te zetten.  Onze spits had nog niet gescoord ondanks een zeer sterke wedstrijd in teamverband.  Hij kreeg de bal toegespeeld en ging door de verdediging op wandel. Duw en trekwerk hielden hem niet tegen om de 9-1 te aken. Even later legde hij mooi af naar zijn ploegmaat die te verrast was om de bal in het lege doel te leggen.  Geen paniek dacht hij bij een volgende actie recupereerde hij de bal en schoot hij nu van links hoog in doel. ala Van Basten maar vanuit een iets minder scherpe hoek.10-1. Met een mooi schot hoog in doel werd de 11-1 eindstand genoteerd.

Een topprestaties van iedereen. Een streling voor de supporters en natuurlijk veel dank voor de trainer ad interim die toonde hoe initiatief te nemen en voor extra fun zorgde door een training te organiseren waarbij lopen voor de bal het thema was.

Alle gekheid op een stokje. Een zeer mooie prestatie die ingekaderd mag worden.

U11A spelen sterke collectieve match met sublieme doelman als sluitstuk.

U11A spelen sterke collectieve match met sublieme doelman als sluitstuk.

Na enkele nederlagen afgelopen weken ondanks goed voetbal waren we vandaag gebrand op een goede prestatie en een overwinning. Kluisbergen moest het kind van de rekening worden.

Vanaf de eerste minuut stond iedereen scherp en alert te voetballen. We  vonden de combinatie en de vrije man. Kluisbergen kwam het eerste kwart slecht 2 keer dreigen. De verdediging zette goed druk en liet voetballen niet toe.  Er werd mooi van achteren uit gevoetbald. Onze aanvaller kreeg steun van de flank en kon de bal veroveren. Zijn tor instinct kwam boven en hij kon in 2 tijden scoren. 0-1. Na ieder oponthoud speelden we snel de bal in. Bij een snelle ingooi kregen we een hoekschop. Deze werd zeer goed getrapt en door Kluisbergen in eigen doel gewerkt.0-2

Het 2de kwart bijna identiek beeld. Kluisbergen dreigde iets meer en een bal werd net voor de doellijn weggewerkt. Onze doelman behoedde ons 2 keer van een tegendoelpunt. Een mooie flank aanval werd gevolgd door een knappe voorzet die de doelman loste. Onze man was goed gevolgd en kon binnen tikken.0-3 de 0-4 was het resultaat van combinatie en snelheid. Van doelman naar verdediger, naar centraal mooie zijdelings gelegd en a la Messi in 1 tijd naast de paal.

Het 3 de kwart was iets minder. Het spel was nog steeds goed maar onze doelman wou een clean sheet en belette  door de ene redding na de andere een tegendoelpunt. Een knappe redding op een schot,  geharrewar voor doel, een omhaal alles ranselde hij uit doel. Toch moest hij zich 1 keer gewonnen geven op een mooie plaatsbal.1-4. Niettegenstaande de vele reddingen bleef de verdediging goed spelen.

Het 4de kwart begonnen we met enige gemakzucht. Kluisbergen kreeg een unieke kans. We herpakten ons en konden het niveau van het 2de kwart benaderen.  Een onterechte beslissing van de scheids zorgde voor een faire wraakactie. Onze aanvaller pikte de bal uit de voeten en met 2 knappe schijnbewegingen spurtte hij op doel af en bingo 1-5. We kregen op de counter nog enkele mooie kansen die net over doel besloten werden.

Een match waar iedereen op niveau was met een sterretje meer voor de doelman vandaag. Een zeer mooie collectieve prestatie. De trainer zag een team!!!

Kleine kanttekening  bij de wedstrijd.  We mogen zeker de opdracht van de delegue niet onderschatten. Hij staat steeds klaar om de supporters en  de spelers te onderhouden . Hierdoor mist hij soms een doelpunt. Niet getreurd vanavond te bekijken op extra time.

 Na de wedstrijd was de paashaas in de kleedkamer geweest tot grote verrassing van de spelers. Bedankt Paashaas.

U11A verliezen door ongelukkige tegen goals

U11A verliezen door ongelukkige tegen goals

Na  een krappe nederlaag in de heenwedstrijd  hoopten we op winst tegen Zulte. Een strakke koude wind belette niet dat de trouwe supporters op post waren.

De openingsfase was voor ons en Zulte moest lijdzaam toezien hoe wij mooi combineerden. Een plezier om van achter een aanval op te zetten. We waren goed in de duels. Zulte met net dat tikkeltje meer, of een extra duwtje belette ons te scoren.  Zulte kwam  eens piepen en met een gelukje scoren. 1-0. We speelden goed verder maar toch was het Zulte die opnieuw kon scoren na opnieuw ongelukkig  verdedigen. 2-0. Ons spel bleef goed en een mooie getrapte hoekschop werd in 1 tijd op de slof genomen. 2-1.

Het 2de kwart speelden op hetzelfde niveau. Mooie combinaties, inzet, dribbels maar net niet gevaarlijk genoeg. Zulte speelde in een  mooie kans bijeen, pas achteruit en 3-1. Mooi maar te weinig alertheid.

We kwamen 4-1 achter door  twijfel tussen onze verdedigers  wie de bal zou wegtrappen en zo kon Zulte profiteren. Bij iedere speler was er grote inzet. Een mooie dieptepas werd knap teruggelegd en net naast de paal in doel. 4-2. Een geloste bal  van de doelman na een knappe redding, werd mooi binnengetikt en het stond 5-2. Het 4de kwart was er eentje van de duels en dribbels.  We deden vlotte dribbel en gingen ieder duel aan. De efficiëntie en doelgerichtheid ontbrak. We kregen enkele schietkansen  maar scoren lukte ons niet. Zulte kwam 6-2 voor na een mindere controle van onze verdediger. Ook de 7-2 kon vermeden worden.

We onthouden alvast dat iedereen zich inzette en sommige spelers zich herpakt hebben. Op zich zagen we een mooie, spannende wedstrijd waarin het verlies terecht is alleen is de uitslag wat overdreven door de ongelukkige tegen doelpunten.

Verslag U 13A : Melsen – Nokere Kruishoutem

Verslag U 13A : Melsen – Nokere Kruishoutem

Spelers : Aisha, Maité, Jarne, Fabian, Rune, Sem, Lukas, Baptiste, Senne

Kapitein: Joppe

 

Vandaag mochten we gaan voetballen tegen Melsen. Onze  ploeg werd naar gewoonte aangevuld met spelers van de U12. Joppe, Jarne, Baptiste, Lukas en Sem kwamen ons vervolledigen. Arne en Gauthier waren er vandaag niet bij.

We spelen een beresterk eerste kwartier en krijgen kans op kans. Onze start is echt super, druk naar voor en iedereen doet zijn job. De doelman van Melsen staat sterk te keeperen. Ondanks de ontelbare kansen lukt het ons niet om te scoren in het eerste kwartier. Zo gaan we een eerste keer rusten bij een 0-0 tussenstand.

Voortdoen maar de kansen afwerken is het advies waar ik de spelers terug het veld op stuurde. Op een moeilijk te bespelen veld is het bijna onmogelijk om verzorgd voetbal te brengen. We doen ons best maar het is net iets minder goed dan de eerste 15 minuten. De thuisploeg komt slechts sporadisch opzetten zonder echt gevaarlijk te zijn. Er zit iets meer evenwicht in maar toch blijven we de betere ploeg. Scoren lukt geen van de beide ploegen en zo staat het na 30 minuten voetbal nog steeds 0-0.

Het derde kwartier is meer in evenwicht, beide ploegen doen hun best maar zoals eerder gezegd , het veld is de spelbreker en maakt goed voetbal bijna onmogelijk. Toch ben ik als trainer tevreden met de inzet van mijn ploeg. In de duels waren we soms te braaf en soms verloren we de bal door een gebrek aan communicatie onderling. Voor wie de wedstrijd zag was het bijna onbegrijpelijk dat het nog steeds 0-0 stond. Zo beloofde het nog een spannend laatste kwartier te worden.

Nog 15 minuten om op zoek te gaan naar doelpunten en de overwinning binnen te halen. De thuisploeg komt er nu echt niet meer uit en we drukken ze achteruit. Enkele hoekschoppen zorgen net zoals in het openingskwartier voor het nodige gevaar maar het is telkens net niet. Mijn ploeg gaat vol gas vooruit en net op het moment dat ik denk dat het niet gaat lukken scoort Rune de 0-1. Twee minuten is het opnieuw Rune die de 2-0 op het scorebord brengt. Met nog 5 minuten te spelen lijkt de zege binnen. Nog één keertje komt de thuisploeg opzetten zonder echt gevaarlijk te zijn. In de laatste minuut brengt Lukas met een heerlijke lob de eindstand op 0-3.

Terug een verdiende zege voor mijn spelers. Als trainer ben ik content met wat ik zag al blijft scoren met momenten een probleem. Afwerken zal dan ook centraal staan op de komende trainingen. Proficiat aan mijn spelers met deze zege.

Verslag U13A: Nokere Kruishoutem - Volkegem

Verslag U13A: Nokere Kruishoutem - Volkegem

Spelers: Aisha, Maité, Arne, Fabian, Rune, Joppe, Gauthier, Rune, Jaron

Kapitein: Menzo

Dit weekend stond een wedstrijd thuis tegen Volkegem op de kalender. De heenwedstrijd wonnen we met ruime cijfers en na onze zege van vorige week was het vertrouwen groot in een nieuwe winst. Joppe, Jaron en Menzo kwamen ons versterken en Arne was er terug bij na blessure. Vol goede bedoelingen beginnen we aan de wedstrijd. Het begin van de partij is goed van ons, de bal gaat goed rond en na 3 minuten staat het al 1 - 0 via Gauthier die zijn eerste van het seizoen weet te scoren. Wat volgt in het eerste kwartier is niet bijster goed van ons. We waren niet rustig genoeg aan de bal en kwamen niet aan combineren toe, iets wat op dit veld zo al moeilijk is. De bezoekers kunnen voor geen dreiging zorgen en zo staat het 1  -0 na een kwartier voetbal.

Als trainer ben ik niet content met wat ik gezien had en vuurde mijn spelers aan om meer rust te hebben aan de bal en te combineren. Het tweede kwartier is een stuk beter dan het eerste, mooie combinaties en een geweldige mentaliteit leiden tot kansen. Een paar goede reddingen van de keeper van Volkegem zorgen ervoor dat het 1 - 0 blijft, tot de 23ste minuut, want dan trapt Rune de bal vanuit een onmogelijke hoek toch binnen, mooi doelpunt. Een minuutje later is het Jaron die voor de 3 - 0 zorgt. Nog twee minuten later weet Rune zijn tweede te scoren. Zo gaan we de half time in met een 4 - 0 voorsprong.

Een sterk tweede kwart van mijn spelers. Gewoon verder doen en op zoek gaan naar meer doelpunten is de raad waarmee ik mijn spelers het veld opstuur. We gaan steeds beter spelen en drukken de bezoekers op eigen helft terug. We krijgen de ene kans na de andere. Fabian, Joppe en Gauthier kennen pech bij het afwerken, maar je voelt dat hier nog goals gaan vallen. Senne die opnieuw een zéér sterke partij speelde scoort de 5 - 0 met een lage schuiver die precies in het hoekje past. Telkens we balverlies leden stond een teamgenoot klaar om de bal te veroveren. Mooi om zien hoe iedereen het beste van zichzelf gaf. Rune scoorde zijn 3de van de wedstrijd en zo gingen we een laatste break in met een 6 - 0 voorsprong.

Het laatste kwartier bleven we verder spelen zoals we bezig waren en kregen we terug kans op kans. Gauthier trof de paal net als Rune. Fabian zag een zoveelste poging gestopt door de keeper en zo ging het maar door. Arne moest de wedstrijd staken met een terug opspelende blessure en Senne scoorde zijn 2de doelpunt van deze wedstrijd op corner. Zo winnen we vandaag met 7 - 0

Een sterke wedstrijd van mijn ploeg, enkel de eerste 15 minuten waren iets minder qua voetbal. De inzet was vanaf de eerste tot de laatste gewoon TOP!!! De wil en goesting die in deze ploeg zit is geweldig. Heel leuk als trainer om met zo’n gemotiveerde spelers te mogen werken. Telkens opnieuw zijn de spelers leergierig en willen ze bijleren zowel op training als op de wedstrijden. Dikke proficiat aan mijn spelers!!!