U11A spelen zich naar knappe 2de plek op sterk bezet tornooi

U11A spelen zich naar knappe 2de plek op sterk bezet tornooi

U11A spelen zich naar knappe 2de plek op sterk bezet tornooi

Vandaag speelden de U11A een tornooi in Grotenberge.  Er waren 2 poules van 4ploegen.

In onze poule zat  Turnhout, Daknam en Grotenberge.   Wat de trainer op papier vermoedde bleek ook realiteit op het veld nl provinciaal of interprovinciaal niveau.

Turnhout – KVC:  2-0

Turnhout was onze eerste tegenstander. Gelukkig hadden we onze laatste competitiewedstrijden op kunstgras gespeeld en vertrouwen getankt. Tegen Turnhout begonnen we goed aan de wedstrijd. Turnhout kreeg enkele mogelijkheden die  ons niet in verlegenheid brachten.  We speelden goed en kregen enkele mogelijkheden om de score te openen. Het was Turnhout die met een knap afstand schot 1-0 voor kwam.  We werden de gelijkmaker ontnomen door een scheidsrechterlijke dwaling. Hij zag de bal buiten waardoor onze man die alleen op doel rende teruggefloten werd.  Een serieuze duw op een gevaarlijke plaats werd ook niet gefloten . Turnhout knutselde een mooie aanval ineen en scoorde 2-0. Een onterechte uitslag voor onze mannen die zeker een gelijkspel verdienden. Hun inzet en spel was mooier en beter.

Grotenberge – KVC:  1-2

De organiserende ploeg als tegenstander hebben is geen cadeau. Grotenberge begon sterk en drukte ons tegen ons doel aan. De eerste goede combinatie was meteen raak. Knap vanuit de verdediging naar midden . Deze zag onze aanvaller staan die zich knap vrij dribbelde en een gemeten pas gaf naar de opkomende flank die in een tijd de bal op de sloef nam. via daklat achter de lijn binnen. 0-1;

Groetenberge speelde goed en bleef komen. Onze verdedigers lieten geen steek vallen en hielden mooi stand. De vraag was hoelang konden ze dit volhouden. Groten berge was niet echt gevaarlijk maar de dreiging was er. Wij speelden goed maar niet super. We waren net niet rustig genoeg aan de bal en trapten hem te snel weg of wilden te snel voetballen. Grotenberge kwam gelijk na een knap schot. Onze doelman was kansloos.  We voetbalden gretig misschien te gretig.  Onze flank werd tot 2 keer hard getackeld. Een eerste vrije trap werd  niet volgens boekje genomen en zorgde dan ook niet voor gevaar. De tweede vrije trap, die we kregen was efficiënter en zeer goed uitgevoerd. Onhoudbaar 1-2 voor en winst binnen.

Daknam – KVC:  0-1

Tegen Daknam beter gekend als Lokeren was het er op of eronder. Een finaleplaats was mogelijk maar ook een strijd voor de laatste plaats. Grotenberge had Turnhout met 4 doelpunten verschil verslagen. Als we wonnen speelden we de finale op basis van doelpunten. Daknam had de technisch betere spelers. Ze trapten op doel maar slaagden er niet in onze doelman te verschalken. De verdediging was alert en sterk in de duels. Ook de aanvallers toonden zich. Enkele kansen  die net niet efficiënt genoeg waren. Het bleef op en neer gaan. Een eerste voorzet werd terug in onze ploeg getrapt. De daarop getrapte voorzet werd perfect op het hoofd van de man aan de eerste paal geschilderd en knap naast de paal binnen. 0-1. Daknam had geen tijd meer om zich te herpakken en de winst was binnen. Nu kon het rekenwerk beginnen. We wonnen de poule op doelpunten voor Turnhout(6), Daknam(3) en Grotenberge(3).

Finale: Maldegem – KVC: 2-0

Maldegem had zijn poule gewonnen met  Deinze, Kalken en Houtem.

Onmiddellijk na de aftrap wisten we welk vlees we in de pan hadden.  Technisch ster en combinerend. De eerste 5 minuten boden we knap verdedigend weerwerk. We kwamen er via een counter knap uit en de doelman voorkwam onze voorsprong. Maldegem reageerde met  een schot op de paal. Een mooie diepte pas bracht onze man alleen voor de doelman. Jammer genoeg stond hij met zijn rug naar doel. Hij probeerde in de draai de doelman te verschalken maar de bal liep net langs de verkeerde kant van de paal buiten. Ook onze snelle man van de flank kwam net te laat. Maldegem combineerde en kon scoren.1-0. Het was een faire wedstrijd ondanks dat de duels hard waren. Opnieuw deed een scheidsrechterlijke beslissing ons de nek om. Onze man stormde alleen op doel af maar hij floot een fout ipv bal voordeel te laten. Moeten we ook ijveren voor de VAR in het jeugdvoetbal? Maldegem  scoorde nog via een mooi samenspel de 2-0. In de finale kon het anders gelopen zijn maar dat is nu eenmaal voetbal.

We kregen enorm veel lof voor ons spel  van de tegenstanders. Ter info  Maldegem speelt  provinciaal niveau 3 net als Daknam en Turnhout interprovinciaal.

De talrijke supporters  hebben hun tikker opnieuw gevoeld want het waren spannende mooie wedstrijdjes. De trainer had ook hartkloppingen voor de wedstrijd maar dat kwam door een slechtwerkende GPS J van een ouder.

Dank aan de aanwezige gekwetste spelers voor hun aanwezigheid en steun.

Een mooie  2de plaats voor een superploeg!!!!!

 

U13A: KVV Ardennen- Nokere Kruishoutem

Verslag U13A: KVV Ardennen- Nokere Kruishoutem 

Spelers: Aisha, Fabian, Senne, Amelie, Arne, Joppe, Baptiste,Gauthier, Kobe

Kapitein: Rune

Onze laatste wedstrijd voor de winterstop was er eentje op verplaatsing bij KVV Ardennen. Dit is een ploeg die dit seizoen slechts één keertje niet won en thuis alles wist te winnen. Een uitdaging voor ons als ploeg om hier een goed resultaat te komen halen. Kobe was er na een lange blessure terug bij en Joppe en Baptiste (U12) kwamen ons vervolledigen vandaag.

 

In de gietende regen gaat de wedstrijd van start en nemen we het heft in handen. We zijn de meest dreigende ploeg en houden de thuisploeg op eigen helft. De beste kans is voor Fabian die pech kent bij de afwerking en de paal treft. De thuisploeg heeft het moeilijk en we zijn het eerste kwartier de betere ploeg.  Scoren lukt beide teams niet en zo staat een 0-0 tussenstand op het scorebord na 15 minuten voetbal.

 

Het tweede kwartier komt de thuisploeg meer opzetten en krijgen enkele kleine kansjes. Onze verdediging staat attent te voetballen en indien nodig staat ook Aisha attent het spel te volgen. De thuisploeg krijgt een geweldige kans maar Aisha slaat de bal uit doel. Zelf komen we dicht bij de 0-1, Senne neemt een vrije trap voor zijn rekening en deze mooie trap strand op de buitenkant van de paal. De tweede keer in deze wedstrijd dat we de paal treffen. Zo staat het bij de rust nog steeds 0-0.

 

Verder doen zoals we bezig waren is wat ik mijn spelers vroeg. Want het eerste halfuur van mijn ploeg was echt super. Vol goede moed gaan we opzoek naar een doelpuntje, wat we ook verdienen op basis van ons voetbal. Na 38 minuten krijgen we een hoekschop, Amelie brengt de bal goed voor en Senne loopt de bal binnen. Wat was ik content met dit doelpunt. Ten eerste meer dan verdiend voor mijn spelers en ten tweede omdat we de voorbije trainingen extra tijd spendeerden aan hoekschoppen. Zo staat het 0-1

 

Ook het laatste kwartier blijven we de betere ploeg maar het is de thuisploeg die na 50 minuten de stand op 1-1 brengt. We laten ons niet uit ons lood slaan en drukken de thuisploeg achteruit. We krijgen de beste kansen maar de paal,de lat en enkele mooie reddingen van de thuisdoelman houden ons van doelpunten.. Zo eindigt deze wedstrijd op een 1-1 gelijkspel.

 

Zo pakken we een gelijkspel bij de beste ploeg uit onze reeks. We verdienden zeker van te winnen vandaag maar in voetbal krijg je niet altijd wat je verdiend. Ik wens de ganse ploeg proficiat voor deze wedstrijd .

 

We sluiten de heenronde af met 3 overwinningen, 4 nederlagen & 5 x gelijkspel.

We wonnen één keer na forfait van Nazareth-Eke.

We scoorden 28 goals en kregen ook 28 goals tegen.

Als trainer ben ik best tevreden over de eerste helft van het seizoen en ga ik samen met de spelers proberen om na de winterstop nog beter te doen. Proficiat aan de spelers voor hun eerste seizoenshelft.

 

U11A spelen spetterend 4de kwart

U11A spelen spetterend 4de kwart

Vandaag kwam Volkegem op bezoek. De heenmatch was op een gelijkspel geëindigd na een wedstrijd van de gemiste kansen. Na een goede trainingsweek  en een ploeg in vorm waren de verwachtingen op een  goede prestatie groot.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en toonden ons vormpeil. De combinaties waren er . Een mooie diepte pas , een goede dribbel, een mooie voorzet. Voetbal om van te genieten. Enkel een doelpunt bleef uit omwille van de zeer goede doelman. Onze verdediging had ook zijn werk maar knapten alles goed op. En als Volkegem een kans kreeg stond er een sterk spelende doelman. Ook Volkegem had een goede verdediging met als sluitstuk hun doelman. Wij waren goed maar de schoten op doel misten precisie lees meer in het hoekje. Na een mooie 1-2 centraal kwam onze aanvaller alleen voor doel  en scoorde de over verdiende 1-0.

Het 2de kwart werd niet gescoord waardoor de spanning begon te stijgen. We zagen een mooie wedstrijd met overwicht en mooie kansen van onze mannen.

Het 3de kwart was Volkegem de iets betere ploeg . Ze kregen enkel kansjes maar ook wij kregen die.

Volkegem kwam net voor het 4de kwart gelijk na een hoekschop die mooi binnen gekopt werd.1-1. Onverdiend gezien het spelbeeld maar dat is voetbal. Het scenario van de heenmatch begon zijn kop op te steken. Veel kansen maar geen doelpunten.

Het 4de kwart herpakten de jongens zich.  We kwamen 2-1 voor na opnieuw een mooie 1-2 die nog net vanop de doellijn naar achteren kon getikt worden en  simpel in een leeg doel  gelegd werd.  Het ultieme moment van trainer en délègue die het wereldrecord hoogspringen zonder aanloop verbrak. Een supermooi doelpunt.  Het was maar het begin van zeer mooi voetbal die eraan kwam. Vanuit de verdediging, die zeer sterk was vandaag, werd de bal diep gespeeld in de loop van onze pocket spits. Deze had de instructie goed begrepen. Hij  maakte een schijnbeweging en kon zo simpelweg de doelman verschalken. 3-1. De eerste hattrick was gemaakt. Met een gemeten pas werd onze spits diep gestuurd. Hij paste de bal zijwaarts van de uitkomende doelman naar de mee opgekomen ploegmaat die hem mooi maar binnen te tikken had 4-1. Het applaus van de supporters was terecht.   Volkegem was van slag en een  mooie bedoelde voorzet belandde over de doelman in doel. Dit laatste vergeten we en  houden het bij een mooi schot. 5-1.

Opnieuw een sterke match als ploeg.  Iedereen deed zijn taak. Aan inzet geen gebrek.  Wie scoort heeft geen belang. Een zeer mooie collectieve prestaties en nogmaals het bewijs dat voetbal eenvoudig kan zijn en een ploegsport. Ik wens nog te vermelden dat we van alle kanten felicitaties kregen voor het getoonde spel. Super gedaan TEAM!!!!

U11A schitteren in laatste wedstrijd

U11A schitteren in laatste wedstrijd

Na 3 goede prestaties hoopte de trainer de reeks door te zetten tegen Eine. Eine is een goede voetballende ploeg en heeft individuele klasse. Veel zuurstof door de regen in de lucht, een aangenaam windje zonder geur.  Kunstgras en veel uitzonderlijk veel papa’s als supporter.

We begonnen goed aan de match. We kregen enkele kansen maar scoren lukte net niet. We waren te overhaast en zagen de medespeler niet. We probeerden vanuit moeilijke hoeken te scoren. Eine kwam via een hoekschop 1-0 voor. Eerlijk gezegd een beetje onterecht.

Het eerste kwart was er geen scheidsrechter . De wedstrijd verliep fair. Toch is het beter om een scheidsrechter te hebben. Deze kregen we dan ook uit onverwachte hoek. Het was onze délèguè die Chinese vrijwilliger speelde.  Hij floot als een professional en liet zich op geen enkel moment op matchfixing betrappen. Eine bedankte ons achteraf voor de goede wedstrijdleiding. Délèguè bedankt.

Het 2de kwart had de trainer instructies meegegeven die zeer goed opgevolgd werden.  Ons positiespel was goed. Met een knappe diepte pas werd onze man alleen op doel afgestuurd. Hij miste in eerste instantie maar zijn alertheid en snelheid zorgden voor een gelijke stand. De 1-2 deed de trainer op zijn knieën vallen. Een wondermooie goal. Snel uitgooien van de goed keepende doelman centraal, pas naar hoek tot tegen achterlijn, terug leggertje en simpel binnen te tikken. Een voorbeeld van snelheid en precisie. Een goal die de trainer een delirium bezorgde omdat dit ook op training geoefend werd. Heel snel werd de 1-3 gemaakt na een mooi 1-2 tje en knap schot hoog in doel. Eine zag letterlijk sterretjes. Een mooie pas achteruit werd heel precies onhoudbaar naast de paal getrapt. 1-4

In het 3de kwart moesten we wat gas terug nemen. Eine dreigde wel met, enkele schoten maar was niet gevaarlijk. Een hoekschop werd perfect uitgevoerd zoals op training aangeleerd. We kwamen 1-5 voor. Super mannen. Eine kon de 2-5 scoren na een mooie actie.

Het 4de kwart was evenwichtiger en wij speelden het rustig uit. Goed druk zetten leidde tot een slechte pas die als een voorzet leek en goed binnen getikt werd. 2-6. De spanning steeg maar een sterke verdediging en doelman losten het steeds goed op. Een mooie pas in de diepte, in de loop van onze man en 2-7 en boeken toe.

Een geweldige prestatie met goed voetbal. We kregen zelfs complimenten van de Eine supporters.

Misschien kwam het goede ploegspel door de papa’s die een VIP arrangement geboekt hadden. Bewijs te raadplegen op foto in bijlage. Alle gekheid op een stokje. De trainer is super fier op deze glans prestatie. CHAPEAU!!!

Verslag U13A: Horebeke – Nokere Kruishoutem

 Verslag U13A: Horebeke – Nokere Kruishoutem 

Spelers: Aisha, Fabian, Amelie, Rune, Arne, Arthur, Joppe, Senne

Kapitein: Gauthier

Vandaag stond er een wedstrijd op het veld van Horebeke op de kalender. De heenwedstrijd werd nipt verloren dus wisten we op voorhand dat we het vandaag niet gemakkelijk zouden hebben. Na onze deugddoende overwinning van vorige woensdag gingen we op zoek na een tweede overwinning op rij, iets dat ons nog niet gelukt is dit seizoen. Joppe(U12) en Arthur(U13) kwamen ons bijspringen vandaag. Zo moesten we het vandaag met 9 spelers doen en waren de wisselmogelijkheden beperkt.

We beginnen aan de wedstrijd bij temperaturen rond het vriespunt. We starten sterk aan de partij en al snel leggen we enkel fraaie combinatie’s op de mat. We laten de bal snel van voet tot voet gaan en komen al in de 3de minuut op voorsprong. Na een mooie actie op rechts krijgt Senne de bal aangespeeld en deze speelt met een fantastische pas Rune alleen voor doel, deze draait zich knap vrij en schiet rustig binnen. Een schitterend doelpunt ,vooral de pas van  Senne verdiend een dikke duim, al was de afwerking ook niet mis. We zijn het eerste kwartier veruit de betere ploeg en krijgen dan ook enkele kansen. Fabian 2 keer net niet, een bal op de lat, in het zijnet….. telkens net niet. Zo gaan we na een beresterk openingskwartier rusten met een 0-1 voorsprong maar deze kon minstens dubbel zo groot geweest zijn.

Het tweede kwartier gaan we verder op het zelfde elan en drukken de thuisploeg achteruit. We blijven mooie combinatie’s opzetten maar telkens loopt de afwerking niet goed af. De thuisploeg weet geen raad en begint gefrustreerd te geraken. Elleboogjes, vuile fouten en zelfs natrappen was het gevolg. De trainer van de thuisploeg grijpt in en haalt de speler die na twee waarschuwingen terug natrapte van het veld. Een goede beslissing van de trainer, zo zou ikzelf het ook doen. Want vanaf volgend seizoen leveren deze soort fouten gele kaarten op. We blijven de wedstrijd domineren maar scoren lukt beide ploegen niet. Zo blijft het 0-1 na een halfuur spelen.

Tijdens de rust wijs ik mijn spelers erop dat we niks hoeven te veranderen aan ons spel maar de kansjes moeten afwerken. Blijkbaar hadden de spelers deze boodschap goed opgenomen want in de 2de minuut van dit kwartier is het Fabian die de bal binnentrapt op aangeven van Arne. Zo staan we oververdiend 0-2 voor. De thuisploeg komt iets beter in de wedstrijd maar verder dan wat kleine kansjes komen ze niet. We krijgen wat kansen maar ons derde doelpunt komt er uiteindelijk dan toch nog. Gauthier neemt de hoekschoppen voor zijn rekening, deze keer brengt hij de bal wel goed voor doel en is het Arthur die het snelst reageerde om de bal binnen te schieten. Zo gaan we een laatste keer pauzeren met een 0-3 voorsprong.

Het laatste kwartier krijgen we het moeilijker om de thuisploeg achteruit te drukken. De thuisploeg weet tegen te scoren in de 48ste minuut na te slap verdedigen van ons. Zo staat het plots 1-3. Dit is het sein voor de thuisploeg om een tandje bij te steken. We komen er nog moeilijk uit en gelukkig kunnen we altijd rekenen op een goeie keeper. Aisha staat de laatste weken sterk te keeperen en ook vandaag heeft ze terug met een paar fantastische reddingen ons recht gehouden. De thuisploeg dringt aan maar toch weten we op de counter de 1-4 tescoren in de laatste minuut. Joppe stuurde Arne diep en deze werkt rustig en beheerst af. Zo weerklinkt direct na de 1-4 het laatste fluitsignaal.

We weten een eerste keer dit seizoen twee matchen na elkaar winnen. Een verdiende overwinning met vooral in het eerste halfuur geweldig mooi voetbal. Ook vandaag was iedereen op niveau en wou iedereen deze wedstrijd winnen. Proficiat met deze overwinning aan de ganse ploeg. Nu een weekje goed trainen en dan gaan we vol voor drie zege’s op rij. Volgende week zaterdag komt Nazareth op bezoek. We verloren hinder met 3-0  terwijl we voetballend minstens de evenknie waren. Normaal komt Kobe deze week terug aansluiten bij de groep. Maite is nog steeds geblesseerd en deze zal waarschijnlijk pas na nieuwjaar terug kunnen aansluiten. Op naar de volgende wedstrijd.