Wedstrijdverslag U8 KVC vs Volkegem 15-09-2018

Wedstrijdverslag U8 KVC vs Volkegem 15-09-2018

Selectie: Igor, Robbe, Flor, Nio, Xenne en Tibe

De U8b mochten Volkegem ontvangen. De zaterdagmorgen was hun deel van het wedstrijdblad nog niet ingevuld waardoor ik geen zicht had op de selectie van hen. Aangezien ik die dag de U8a ook voor mijn rekening had genomen, omdat Wouter moest werken, werden de spelers opgevangen en opgewarmd door onze délégué Wouter, papa van Tibe, waarvoor dank. Ik heb nog zo een 10 min voor de wedstrijd de spelersgroep aan het werk gezien in de opwarming en hen de richtlijnen kunnen meegeven en ik zag dat ze gefocust en er klaar voor waren.

We begonnen gedreven aan de wedstrijd en je zag direct dat de tegenstander daar een beetje schrik voor had. Ze konden ook moeilijk onze vleugels Nio en Igor volgen en al vlug volgde er een eerste doelpunt van Igor. Na enkele gemiste kansen stond de 1-0 eindelijk op het bord. Het werd al snel duidelijk dat onze jongens zich amuseerden en dit zich waarschijnlijk ging vertalen in een mooi eindresultaat. Flor, die staart stond in het 1ste kwartier kwam gepast mee naar voor en maakte er de 2-0 van. Daaraan zie je dat je vanop elke positie kan scoren, gewoon rekening houdend dat je bij balverlies direct uw plaats inneemt of wordt overgenomen door een ploegmaat. Dit gaat in stijgende lijn. Na wat pech bij de afwerking en een paar puike reddingen van de keeper van Volkegem was daar opnieuw Flor. Hij veroverde de bal achteraan en zette, zonder franjes, maar met techniek, bal kort bij de voet, schijnbewegingen, 3 man in de wind en werkte dan beheerst af. Het zou een goal van Hazard kunnen geweest zijn, was echt mooi om te zien. Het deed me denken aan de training van woensdag, toen ik Flor even apart nam en ik hem heb uitgelegd wat de bedoeling is van een speler dribbelen. Deze heeft hij toch mooi onthouden en uitgevoerd. Het 1ste kwartier zat erop dus gingen we met een voorsprong rusten.

Ondanks de voorsprong en inzet was ik toch niet helemaal tevreden. We waren soms te weinig aan het voetballen met onze ogen. De vleugels gingen mooi hun flank af maar eenmaal aan de doellijn werd de bal nog teveel blindelings voor het doel gebracht of in het zijnet getrapt. Ik heb hen dit dan ook gezegd tijdens de rust dat ik daar verbetering   wil in zien. Ook heb ik gezegd dat ze meer hun mindere voet moeten durven gebruiken. Door de bal soms te willen klaarleggen naar hun goeie voet was de tegenstander daar om er een stokje, lees voetje, voor te steken. Maar dit zijn maar enkele druppels op een hete plaat want net zoals bij de match van de U8a was gedrevenheid hier volop aanwezig dus had ik er een goed gevoel bij.  Xenne was onze keeper van dienst, iets waar hij zelf voor had gekozen, maar niet gewoon is van te doen. Zijn netten waren nog schoon dus was hij goed bezig, ik heb hem dit dan ook gezegd. Hij heeft niet zoveel moeten doen maar stond toch telkens op de goede plaats als het nodig was.

We begonnen vol goede moed aan het 2de kwartier en het was al snel duidelijk dat ze er zin in hadden. Igor zorgde voor de 4-0 en 5-0 met volle overtuiging. Blijven geloven in jezelf Igor, dan voetbal je het best. De keeper van Volkegem was nochtans niet gemakkelijk te verslaan, Tibe en Nio hadden nog geen succes gekend wat ze wel verdienden. Toen was het Robbe zijn moment, de bal kwam van de rechterflank, Igor, naar de linkerflank en Robbe die op de goeie plaats stond nam de bal in 1 tijd op de slof en bam, daar was zijn 1ste goal van de wedstrijd. De 6-0 was een feit. En wat voor 1, in 1 tijd genomen met zijn linker(mindere) voet zonder nadenken en met volle overtuiging. En als dat nog niet genoeg was, deed hij het nog eens over. De 7-0 tegen de netten met opnieuw zijn linkervoet. Robbe is sinds dit jaar beginnen voetballen bij ons, leergierig maar op de achtergrond. Zoiets brengt op, dit zie je nu, maar blijf met je hoofd rechtop voetballen, geloof maar in jezelf want je kan iets met de bal en, het voornaamste, je doet het graag. Toen was het eindelijk de beurt aan Tibe, hij kreeg de bal op rechts van Igor, als ik mij niet vergis, en legde de bal binnen. Niet zonder slag of stoot maar ie bleef kalm en trapte de bal in het hoekje. Even mooi was de voorzet vanop rechts, die op maat was getrapt en niet op goed geluk. We naderden het einde van het 2de kwartier en daar was Nio. Hij had niet altijd evenveel succes met zijn dribbels maar de vleugel afgaan kan Nio als geen ander. Dus was ik blij voor hem dat ook zijn goaltje kon meepikken. We gaan de rust in met een 9-0 voorsprong.

Tijdens die rust kon ik hen alleen maar een pluim geven voor de manier waarop. Altijd leuk als trainer om te zien dat de aandachtspuntjes van het 1ste kwartier worden meegenomen naar het 2de kwartier en deze ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Dit lukt niet altijd, daar ben ik mij zeker van bewust maar als het tijd is om te glunderen moet je ervan genieten en glunderen. Xenne mocht zijn handschoenen aan Tibe geven, Xenne had zin om te voetballen na een kwartier zonder echt veel doelgevaar voor zijn doel. Je zag dat Volkegem kracht te kort kwam in de duels, en dit grotendeels denk ik door hun kleine gestalte als ploeg. Niet tegenstaande dat ze zich voor 100% hebben ingezet en de moed niet lieten zakken na de tegendoelpunten.

Het 3de kwartier was nog maar op gang en daar was Igor weer, dit keer met de 10-0 en 11-0 aan de voet. Igor stond dit kwartier staart maar dit belette hem niet om te scoren. Hij had nochtans wat last van de voet, al een paar keer een spelertje op zijn voet gestaan maar Igor beet toch door. Na wat geharrewar kwam de bal bij Xenne en die ging solo, mannetje voorbij, recht naar het doel. goooaaaallll, 12-0, Xenne Vermiesch. Iedereen was zo tevreden voor Xenne dat ze allemaal rond zijn nek hingen om hem te feliciteren. Bij momenten zoals deze, word je direct herinnerd waarom je dit allemaal doet. Toen was Robbe terug aan de beurt, deze keer met zijn rechter, 13-0. Flor had al een half uur de meubels gered achteraan, samen met Xenne, dus werd hij beloond met een iets aanvallendere positie/taak op veld en dat wierp na enige tijd zijn vruchten af. Hij zorgde voor de 14-0 en voor de 15-0. Flor voelt zich duidelijk goed in zijn vel op het plein met zijn vrienden rondom hem. Gelijk welke positie hij staat, Flor probeert te doen wat er van hem wordt verwacht, soms met een vleugje acteertalent erbij, maar ja, ze hebben dat van ergens gezien he. Nio zette net voor het einde van het 3de kwartier de 16-0 op het bord. We gaan ons klaarmaken voor het laatste kwartier.

Door de gang van zaken had ik de luxe om veel te switchen met de invullingen van de positie, dus mocht Nio zich wat meer uitleven vooraan als piloot. Je zag dat hij er zin in had, dus dat zag er goed uit.

We beginnen aan het laatste kwartier en wij mogen opgaan. Ik had een actie doorgegeven aan de jongens om uit te voeren bij de start van het 4de kwart dus keek ik al uit naar de uitvoering hiervan. Jammer genoeg is deze niet uitgevoerd zoals gepland, piloot naar staart. Piloot draait zich om en loopt, wel kijkend naar de vleugel met balbezit, naar doel. Staart controleert de bal en steekt deze dan diep in de hoek, in de loop en tussen 2 tegenstanders, naar de vleugel. Deze brengt hem dan gericht voor waar de piloot zich voor doel bevindt of legt hem achteruit naar de mee opkomende staart. De bedoeling was er, en ze begrijpen wat ze moeten doen, de rest komt wel, blijven oefenen en blijven herhalen is de boodschap. Toch belette dit Nio niet om 2x te scoren na elkaar. De 17-0 en 18-0 waren een feit. Deze laatste werd zelf mooi in het dak van het doel getrapt, gericht en zuiver. Nio was tevreden en deelde zijn vreugde met zijn ploegmaats. Wij waren als ploeg een maatje te sterk voor Volkegem, moet ook wel gezegd worden maar dat nam niet weg dat Volkegem niet gevaarlijk kon zijn. Tibe heeft ons 3x behouden van een tegendoelpunt, waarvan zelf 1 door uit te komen in de voeten van de piloot. Super Tibe, blijf ook steeds met je hoofd omhoog voetballen, je bent dan wel de kleinste van de groep maar je bent ook de diegene van de ploeg die zich het dulst kan maken. Gebruik dit op een positieve manier op het veld door je te blijven inzetten, gelijk welke positie je staat. Het einde van wedstrijd kwam in zicht dus dacht flor bij zichzelf, we gaan er nog 1 maken. Maar het werden er 2, dus werd de einduitslag vastgelegd op 20-0. Topprestatie.

Zoals eerder gezegd waren we iets te sterk, op alle vlakken, voor Volkegem wat natuurlijk niets wegneemt van de prestatie van onze ploeg. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe mooier het voetbal werd. Gedrevenheid, leergierig, niet egoïstisch, samen, alles was aanwezig. Toch weer een beetje jammer van de commentaren van aan de zijlijn van sommige supporters ( Volkegem ), ga proberen om het zelf meer te relativeren tijdens de wedstrijd. Is niet altijd gemakkelijk maar moeilijk gaat ook. Zelf de trainer kan bijleren na iedere wedstrijd/training. Dus tips zijn ook altijd welkom. Ben ik ook maar een mens van vlees en bloed die het beste wil voor de boys op een eerlijke manier.

Maandag gaan we trainen op wedstrijdfasen en woensdag moeten we naar Horebeke om een uitgestelde wedstrijd te gaan spelen. Dit zal een ander niveau zijn of Volkegem maar we moeten altijd uitgaan van onze eigen sterkte en na deze wedstrijd moet deze toch een boost gekregen hebben. Zondag gaan we, net zoals de U8a, op bezoek bij onze buren in Oudenaarde. Aangezien we niet over onze voltallige selectie kunnen beschikken komen Leon en Sem van de U7 ons versterken, waarvoor dank.

Dikke pluim voor de inzet en het voetbal, dat bij momenten een streling voor het oog was, die jullie vandaag gebracht hebben. We hebben vandaag tijdens de hoekschoppen met systeem treintje gewerkt, iets waar jullie niet mee vertrouwd zijn maar toch naar behoren hebben uitgevoerd, chapeau. Das leergierig zijn, de basis om een betere voetballer te worden. Je ziet dat er progressie wordt gemaakt, dus zit het snor op de training, op het veld en met de ploegmaats onder elkaar. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken naar de training van maandag, want laatste training kon beter qua luisteren, en naar de wedstrijden van woensdag en zondag. Ik kijk al uit om de training van maandag in elkaar te steken.

Igor: 5              Tibe: 1

Flor: 6               Xenne: 1

Robbe: 3            Nio: 4

Wedstrijdverslag U8 KVC vs Gavere-Asper 15-09-2018

Wedstrijdverslag U8 KVC vs Gavere-Asper 15-09-2018

Selectie: Julien, Dominik, Arthur, Dilano, Jani en Thibo.

Zaterdag hebben de jongens van de U8 van Gavere-Asper ons een bezoekje gebracht. Na het bekijken van de selectie liet Wouter me weten dat er 2 jongens meedoen met hen van het jaar 2010. Maar daardoor laten we ons niet ontmoedigen, integendeel het motiveert ons nog meer.

Na het 1ste kwartier stonden de bordjes nog steeds in evenwicht, 0-0. Er waren nochtans genoeg kansen, voorlangs, mooie reddingen van de keeper en eigenlijk soms ook een beetje onze eigen fout. We waren soms zo gefocust om zelf de goal te maken dat we niet meer aan voetbal dachten. Zelf verscheidene keren hebben we de bal van elkaar afgenomen. Maar de vechtlust was aanwezig, dus zaten we op de goede weg. Onze keeper Jani daarentegen kreeg het aan de overkant een heel stuk gemakkelijker qua werk, maar langs de andere kant blijft het moeilijk om geconcentreerd te blijven, maar ook dat was geen probleem voor hem.

Tijdens de rust heb ik er hen op gewezen dat de spirit goed zat, maar dat we iets meer aan voetballen moesten denken. Het belangrijkste is dat WIJ de goal maken en niet wie er scoort. Niet zomaar achter de bal aanlopen of wegtrappen, kijken waar er een vriend staat of goeie dribbel met de bal dicht aan de voet. Ik heb hen gezegd dat het goaltje wel zal vallen maar dat we ook steeds moeten geconcentreerd blijven achterin.

In het 2de kwartier was het dan zo ver, de bal werd voor het doel gebracht en Julien, die vandaag de U8a kwam versterken, werkte deze beheerst binnen, 1-0. Eindelijk, de verdiende goal was er. Julien was superblij. Hij voetbalt nog maar enkele weken maar is leergierig en gedreven en het is dat dat belangrijk is om een goede basis te leggen. Doe zo verder Julien. Het positiespel komt nog wel, eerst stappen vooraleer je gaat lopen. En nu maar hopen dat we vertrokken zijn. En ja, we waren vertrokken. Dominik maakte er met een prachtige trap 2-0 van. Dan was het de beurt aan Arthur die, 2x op aangeven van Dominik, de 3-0 en de 4-0 op het bord toverde. Dilano, iemand die nooit echt opvalt maar altijd zijn werk doet, had 2 assist klaar aan zijn voet. Dominik zorgde voor de 5-0 en Arthur voor de 6-0. De vechtlust was gebleven maar er werd slimmer gevoetbald in het 2de kwartier. Het harde werken werd beloond. Jani was ook blij dat het rust was. Hij stond op de goede plaats als het nodig was maar geconcentreerd blijven was de moeilijkste taak en dit heeft hij tot een goed einde gebracht want zijn netten bleven schoon.

Tijdens de rust kon ik alleen maar vragen om zo verder te doen. Plezier beleven aan het spelletje, door samen te spelen als ploeg. Jani had ondertussen de handschoenen gewisseld met Thibo. Thibo heeft op zich ook een rustige wedstrijd gehad, aangezien hij staart stond maar dat neemt niet weg dat hij aanwezig was en zich voor 100% heeft ingezet zoals de rest.

Het 3de kwartier zijn begonnen zoals het 2de kwartier. Meer balbezit, veel op de speelhelft van Gavere-Asper. Dus kon de 7-0 dan ook niet uitblijven. Dilano pikte ook zijn goaltje mee via een assist van Arthur. Daarna volgde er een mooie combinatie. Jani speelde de bal door naar Dilano, die op zijn beurt de bal bij Arthur bracht die er 8-0 van maakte. Dit zijn doelpunten die je als trainer graag ziet, combinaties vanop de training die de zaterdag terugkomen, tijdens de wedstrijd. Dan was onze beer Jani aan de beurt, op karakter worstelt hij zich door jongens van Gavere-Asper en legt hij de 9-0 tegen de netten. Het was misschien niet verfijnd van techniek, maar vastberaden. Lichaam gebruiken en overzicht houden. Nice Jani. Thibo had, net als Jani in het 1ste half uur, weinig werk. Thibo maakte hier wel gebruik van door redelijk hoog mee te voetballen waardoor je eigenlijk een man meer situatie creëert. Thibo heeft het in hem zitten om keeper te zijn. Gaat in de voeten, voetbalt mee, durft te duiken naar de ballen, kortom het profiel die men verwacht bij een keeper. Altijd leuk om in je ploeg te hebben. We gaan voor de laatste keer rusten.

Veel kon ik er niet aan toevoegen tijdens de rust. Bezig blijven zoals we bezig waren. Dit gaf mij eens meer de ruimte om sommige spelers eens wat meer op een andere positie te plaatsen. Zoiets is nodig om hun inzicht te vergroten maar dat lukt niet altijd, de ene wedstrijd is de andere niet.

Het 4de kwartier werd op gang geblazen en ik zag direct dat iedereen nog steeds even gedreven was. Arthur zag de kans om naar het doel te trappen, maar de keeper kon deze nog tegenhouden. De goed gevolgde Dominik pikte de bal op en bracht de stand op 10-0. Daaraan zie dat het altijd belangrijk is om je schot de bal te blijven volgen, ook al heb je zelf niet getrapt. Julien, die beter en beter zijn plaats vond op het plein, Gaf een mooie doorsteekpas naar Dilano, die op zijn beurt de bal tegen de netten joeg en de bordjes op 11-0 bracht. Dan was het de beurt aan Arthur die er, als ik mij niet vergis, van op een hoekschop 12-0 van maakte. Het 4de kwart liep op zijn einde en toen kwam er opnieuw een mooie actie op gang. Julien die bal in het spel bracht en deze dan doorspeelde naar Dilano. Dilano nam de bal mee naar voor en bracht de bal voor de voeten van Arthur die beheerst afwerkte. 13-0 en tevens de einduitslag van deze wedstrijd.

Een dikke proficiat aan iedereen vandaag, ook al waren we wat slordig gestart, het was een mooie wedstrijd om naar te kijken. Inzet, voetbal, karakter, ploeggeest, alles was aanwezig vandaag. Dingen teruggezien vanop training, goeie inzet van spelers op posities die ze minder spelen, kortom een tevreden coach.

Maandag en woensdag is er training en zondag moeten we naar onze buren in Oudenaarde. Zo te zien zijn we er klaar voor. Winnen is tof maar ons amuseren is leuker, dat mag niet vergeten worden.

Julien: 1                 Jani: 1

Dominik: 3             Arthur: 6

Dilano: 2

Verslag U13A: Wortegem - Nokere Kruishoutem

Verslag U13A: Wortegem - Nokere Kruishoutem

 

Spelers: Aisha, Fabian, Maité, Senne, Gauthier, Rune, Jaron, Sem

 

Kapitein: Arne

 

Op deze zonnige zaterdagochtend stond een wedstrijd bij Wortegem op de kalender. Amelie en Kobe dienden af te haken voor deze wedstrijd en Jaron en Semvan de U12 kwamen ons versterken. Van bij de opwarming zag je dat de spelers geconcentreerd waren en erop gebrand waren om een goede prestatie neer te zetten.

 

We starten goed aan de wedstrijd en nemen de bovenhand van de thuisploeg. Na 2 minuten neemt Sem de bal op de slof en zijn schot raak de lat en gaat over. Deze poging verdiende beter. We blijven druk zetten en de keeper van de thuisploeg moet een paar keer tussenbeide komen om ons van een voorsprong te houden. De eerste 15 minuten waren we de beste ploeg maar scoren lukt ons niet. Net voor we de eerste pauze ingaan komt de thuisploeg tegen de gang van het spel op een 1-0 voorsprong. Aftrappen hoeft niet meer dus gaan we rusten….

 

De spelers laten hun hoofd wat hangen maar als trainer wijs ik hen erop dat ze zichzelf niks kunnen verwijten en deze achterstand absoluut niet verdienen. Als trainer stuur ik mijn spelers het veld op met de vraag om op dezelfde manier van het eerste kwartier te voetballen. We starten het tweede kwartier net zoals we aan de wedstrijd begonnen, we drukken de thuisploeg achteruit en blijven kansen bij elkaar voetballen. De bal gaat goed rond en iedereen doet zijn uiterste best. De thuisploeg moet een paar overtredingen maken om ons af te stoppen. De ene overtreding is al wat harder dan de andere maar sommige fouten zijn echt wel op het randje. Op een bepaald ogenblik gaan ook de ellebogen gaan zwaaien en mocht wel wat kordater opgetreden worden door de arbiter. Zo blijven we na een halfuur voetballen op een 0-1 achterstand.

 

Tijdens de korte onderbreking vraag ik mijn spelers om gewoon verder te doen zoals we bezig zijn. We blijven de meest aanvallende ploeg en leggen nu echt wel een paar mooie combinatie’s op de mat. Na 35 minuten komen we dan toch tot scoren. Het is Senne die de bal knap binnenkopt op een goed genomen hoekschop van Jaron. Zo staan we verdiend op 1-1. Lang genieten van dit doelpunt kunnen we echter niet. De thuisploeg weet na 37 minuten terug op voorsprong te komen na een prachtige uithaal die mooi in de winkelhaak paste, een schitterend doelpunt waar ik als trainer bewondering voor had. Zo staan we op een 2-1 achterstand. We laten ons niet uit ons lood slaan en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Arne onderschept de bal achteraan en zet zich goed door, hij speelt de bal in op Rune en deze ontdoet zich van de verdediger en schiet bal mooi in de linker benedenhoek. Oververdiend staan we op een 2-2. Met deze tussenstand gaan we een laatste keer pauzeren.

Het laatste kwartier blijven we de best voetballende ploeg, we krijgen kansen maar de thuisploeg kan rekenen op een sterke doelman. We stapelen de hoekschoppen en een paar keer komen we dicht bij een derde goal. De thuisploeg komt nog sporadisch opzetten maar de verdediging onder leiding van een sterke spelende Arne staat pal. We raken nogmaals de dwarsligger maar scoren lukt niet meer. Zo eindigt deze wedstrijd op 2-2 .

 

We spelen vandaag onze sterkste wedstrijd tot nu toe en verdienen deze wedstrijd altijd te winnen. In voetbal krijg je nu eenmaal niet altijd wat je als ploeg verdiend. Als trainer benadruk ik dat we vandaag absoluut verdienen te winnen en we week na week beter gaan voetballen. Fysiek staan we al tamelijk sterk al moeten er nog enkele procentjes bij. Sommige spelers komen steeds beter voor de dag en beginnen te vatten wat ik als trainer van hen verwacht. Voor iedereen een dikke duim en zeker niet te vergeten aan Jaron en Sem die ons vandaag kwamen versterken.

Proficiat met dit gelijkspel!

U10: kvv ardennen 3-7 kvc nokere-kruishoutem

U10: kvv ardennen 3-7 kvc nokere-kruishoutem

U10: kvv ardennen 3-7 kvc nokere-kruishoutem.

3de competitie wedstrijd en 3de overwinning! Een overwinnen met dank aan de hele ploeg, van iedereen een super goede wedstrijd en veel inzet gezien.

Het was een gelijk opgaande wedstrijd van beide ploegen waar wij toch iets beter uit kwamen met een goed samenspel van iedereen. 

Tevreden trainer en op naar volgende wedstrijd! 

U11A trekken aan kortste eind in evenwichtige partij

U11A trekken aan kortste eind in evenwichtige partij

De trainer kon vandaag op een aantal spelers geen beroep doen. Gelukkig waren er enkele sterkhouders van de B ploeg die hun bijdrage wilden leveren. We begonnen wat stroef met ons onuitgegeven 8 tal. De nieuwe jongens deden hun best maar vonden niet direct het samenspel. De eerste mogelijkheid was voor Machelen.  Veel doelkansen waren er niet. Op een hoekschop werden we koud gepakt. 1-0.  Geen nood geleidelijk aan vonden we ons ritme en spel. We bleven rustig aan de bal en durfden gepast in te spelen. Een mooie diepte pass van onze man in vorm, bracht onze aanvaller in positie die een sprintje deed en rustig afwerkte. 1-1.

Het 2de kwart hadden we overwicht en enkele kansen. We waren de betere ploeg en legden mooie combinatie op het veld. Machelen kreeg ook enkele kansen maar een sterk keepende doelman voorkwam een 2 tegen doelpunt. Er werd niet gescoord.  Het 3de kwart werden we naar achteren gedrukt mede doordat een aantal jongens vermoeid waren en niet meer aan hun taken hielden. De wil was er maar het kunnen niet. Veel geharrewar voor ons doel moest tot een doelpunt lijden en dat gebeurde ook. In de kluts  2-1 en kort daarna een defensieve aarzeling en 3-1.

Het 4de kwart herstelden we het evenwicht en waren de kansen en het spel voor ons. Een knappe hoekschop werd knap aangeraakt en binnen.  3-2. We drukten maar het was Machelen die de 4-2 eindstand vastlegde.

Een goede wedstrijd waar opnieuw bij momenten knap samenspel te zien was. Nogmaals dank aan de vedetten van de B tjes.