Verslag U13: Kluisbergen Sportief- Nokere Kruishoutem

Verslag U13: Kluisbergen Sportief- Nokere Kruishoutem 

 

Spelers: Jardy, Jarne, Pedro, Xander, Joppe, Menzo, Sem, Jaron, Baptiste 

 

Kapitein: Preben

 

De eerste wedstrijd van 2020 was er eentje op bezoek in Kluisbergen. Na overleg werd beslist om iets later van start te gaan en op het A plein te spelen in plaats van op het modderige veld. Na een lange periode van geen voetbal, is het altijd afwachten hoe we voor de dag zouden komen. 

 

We beginnen het beste aan de wedstrijd en krijgen een tweetal goede kansen maar deze leveren geen doelpunt op. We krijgen de ene corner na de ander, telkens zorgen deze voor gevaar maar het is telkens net niet. We spelen nog niet echt het voetbal dat we willen brengen. Het is opnieuw zoeken om in ons ritme te komen. De thuisploeg is niet echt gevaarlijk in het eerste kwartier en ook wij komen niet tot scoren.

 

Het tweede kwartier brengt de thuisploeg hun zwarte parel in de ploeg en deze trekt het spel volledig naar zich toe. Met kop en schouders (letterlijk en figuurlijk 😉) steekt hij er bovenuit. Het is dan ook hij die de thuisploeg op 1-0 voorsprong brengt. Was me dat een opdoffer want dit was de eerste echte kans voor de thuisploeg. We laten het hoofd niet hangen en proberen de rug te rechten. Vooraan missen we wat scherpte en zijn we te braaf in de duels. Jaron haalt uit vanop verre afstand maar zijn schot spat uiteen op de dwarslat. Een minuutje later treft hij opnieuw het doelhout. We zijn de betere ploeg maar we staan nog steeds op achterstand. Net voor de tweede break krijgen we een vrije trap, Jarne neemt plaats achter de bal en knalt de bal staalhard binnen en zorgt zo voor een 1-1 tussenstand na een half uur voetbal.

 

Tijdens de pauze vraag ik aan mijn spelers iets meer duelkracht en meer lef te tonen. We drukken Kluisbergen op eigen helft terug en beginnen zowaar beter te voetballen. Meer rust, meer durf, meer lef liggen aan de basis van ons betere spel. Op de counter is de thuisploeg dicht bij de 2-1 maar Jardy pakte uit met een geweldige reflex. We spelen nu echt wel beter en na een knappe onderschepping van Baptiste kapt deze zich mooi vrij en plaatst de bal in de rechterhoek. Zo staan we verdiend 1-2 voor. We blijven de beste ploeg en zorgen voor de meeste dreiging. Na 44 minuten scoort Baptiste zijn tweede van de partij na knap voorbereidend werk van Preben en Joppe. Meteen is de 1-3 ook de tussenstand met nog 15minuten te voetballen.

 

Het laatste kwartier moet Jardy zich nog twee keer onderscheiden maar voor de rest zijn we de betere ploeg. We blijven af en toe gevaarlijk maar scoren lukt ons niet meer. Het beste is er af bij beide ploegen wat begrijpelijk is na een lange winterstop. Toch zijn we nog een keer gevaarlijk en moeten we in principe altijd een vierde scoren maar hier was de frisheid voor doel niet meer aanwezig. Zo winnen we de eerste wedstrijd van 2020 met 1-3 cijfers.

 

Een goede wedstrijd van mijn ploeg vandaag na slechts 2 trainingen. We deden het goed vandaag maar er is zeker ruimte voor verbetering. We zijn nu vertrokken voor deel twee van het seizoen en gaan de komende weken hard trainen om terug naar ons beste niveau te groeien van voor de winterstop. We mogen best trots zijn op deze overwinning en kijken al uit naar onze eerste thuiswedstrijd van 2020 die volgende week zaterdag op de kalender staat.

U12A zwakste in patatten rooien

U12A zwakste in patatten rooien

Kluisbergen sportief was onze eerste tegenstander na nieuwjaar.  De trainer moest al puzzelen daar heel wat spelers andere verplichtingen hadden. Gelukkig waren er 2 reddende engelen die ons uit nood hielpen. Bij het zien van het veld sprongen de tranen in de ogen. Ons veld ligt er slecht bij maar wat we in Kluisbergen zagen tart alle verbeelding.  De organisatoren van het  marolse moddervoetbal kunnen hier wat ideeën opdoen.

Het veld is voor beide ploegen gelijk. Het eerste kwart ging gelijk op. We kwamen 1-0 achter na een schot die via de deklat achter de lijn belandde. De 2-0 werd niet gezien door de scheidsrechter en hij liet het spel verder gaan. We zochten teveel de modder op en maakten weinig gebruik van de flanken. Een mooie combinatie op links bracht onze centrale man in stelling en die maakte de gelijkmaker. 1-1. Het ploeteren ging verder. Goed druk op de doelman die de bal tegen onze man trapte en de voorsprong was een feit.1-2.

Het 2 kwart verbruikten we teveel energie. Op zo’n zwaar veld is dit niet uitzonderlijk en is jeugdvoetbal mijn in ziens uitgesloten. Kluisbergen maakte gelijk 2-2 met een knap schot.

De energietank was bij meerdere van onze spelers leeg en daar profiteerde Kluisbergen van.  Je merkte dat Kluisbergen dit zware veld net iets meer onder controle had. Onze doelman redde eerst nog maar de rebound was het begin van de ondergang. Van 3-2 ging het snel naar 4-2 en 5-2.

In het laatste kwart probeerde de trainer de jongens nog te motiveren. Qua inzet valt er niets te verwijten. We voetbalden wat combinaties bij elkaar maar de efficiëntie ontbrak. Kluisbergen  scoorde nog 2 keer met een 7-2 eindstand tot gevolg.

Dank aan de stand in die hun steentje bijgedragen hebben. Dank aan de catechese mannen maar hun gebeden hebben niet mogen baten. Deze wedstrijd zullen we niet beoordelen daar de mogelijkheden tot voetballen heel ver weg waren.

VC Nokere Kruishoutem U9 haalt de EERSTE plaats na een bloedstollende finale in Pittem.

VC Nokere Kruishoutem U9 haalt de EERSTE plaats na een bloedstollende finale in Pittem.

Net als vorig jaar, schreven wij ons ook dit jaar in op het indoor-boardingtornooi in Pittem. Vorig jaar hadden onze jongens zich er super geamuseerd, ondanks het met momenten er wel pijnlijk kan uitzien. Gezien de boarding, is de bal zelden buiten en is het dus zeker een fysieke veldslag.

Vorig jaar haalden we een 2e plaats.

In de eerste wedstrijd stond Wervik tegenover ons.

Na 2 minuten toonde Tibe al een flits, zoals hij er vorig jaar enkele in zijn mars had, kort wegdraaien van zijn tegenstander en rustig het balletje naast de keeper in doel trappen. 1-0.

Wat Tibe kon, kan Lucas ook en in de 6e minuut zette Lucas zijn tegenstander al even mooi opzij en stond het 2-0.

Een minuut later was Lucas er als de kippen bij een om een actie van Robbe in doel te trappen. 3-0.

Match gespeeld zou je denken, want achteraan hielden Arthur, Dilano en Flor alles potdicht. Nio en Robbe liepen hun ziel uit hun lijf op het vleugel.

Een klein foutje werd echter onmiddellijk afgestraft met de 3-1.

Het spel ging op en neer en in de 13e min kon Wervik toch de aansluitingstreffer forceren en kregen die een extra energie-boost. 3-2

Het was nog 3 minuten bibberen en beven maar onze jongens haalden het met

3-2.

 

De tweede match was tegen thuisploeg Pittem B. En deze hadden Machelen met 4-1 opzij gezet, dus was het zeker een stugge ploeg.

In deze match ging het op en neer en Flor diende toch enkele keren gepast tussenbeide te komen. Het spel was al iets harder en onze jongens dienden op hun tanden te bijten. Er kwamen enkele kleine kansjes, maar we konden niet scoren. Tot Arthur in de 10e minuut toch het gaatje vond om de 1-0 te scoren. Dit was ook meteen de eindstand. Mooie overwinning waarbij onze ploeg verdedigend en op vlak van organisatie een dikke pluim verdienden.

 

De laatste wedstrijd was tegen Machelen. Ondanks deze hun eerste match hadden verloren, haalden zij het ruim in hun tweede match tegen Wervik. Waardoor Machelen met winst tegen onze ploeg, toch nog de finale konden halen.

De jongens wisten wat hun te doen stond en begonnen geconcentreerd aan de match.

Bij Machelen was er een kleine vinnige balvaardige speler met nr7 en die was moeilijk af te stoppen door onze ploeg. In de 6e minuut toonde hij zijn kunnen en scoorde de 0-1. Machelen, was met deze stand geplaatst voor de finale.

De kopjes gingen niet naar beneden en onze jongens begonnen feller te spelen in de duels. In de 10e minuut veroverde Dilano de bal, schakelde zijn tegenstander uit en schoot de 1-1 voorbij de keeper.

Een minuut later was het Lucas die op de loer lag en te snel was voor de verdediger om rustig de 2-1 te scoren. Gevolgd door een prachtig dansje ;-).

In de 17e minuut had de hardwerkende Robbe de bal gekregen van Nio en ook Robbe kon zijn verdiende goal maken. 3-1.

Dit was ook meteen de eindstand.

 

Vreugde bij onze ploeg, net als vorig jaar haalden we de finale. Met een kleine voordeel, dat we deze keer nog 20 minuten konden rusten alvorens de finale aan te vatten.

 

De ploeg waar tegen wij de finale moesten spelen was Doornik.

De finale zelf was heel op scherpst van de snee. Doornik toonde hoe je de boarding in je voordeel kan gebruiken in een match, maar onze jongens stonden stevig op hun voeten en vormden een ware muur om Doornik tegen te houden.

We hadden aanvallend beetje pech met vrije trappen, waarbij de muur te dicht stond en te vroeg mocht vertrekken. Ook werd een zeker gemaakt doelpunt met een sliding uit doel gehouden, wat volgens het reglement niet mag.. Maar in de 17e minuut, de finale was 20minuten, vond Arthurke het welletjes en zette hij zich door als een ware beer om de 1-0 op het bord te zetten. Nog 3 minuten vechten voor iedere bal maar Doornik geraakte niet voorbij onze stevige organisatie.

Het fluitsignaal was een verlossing van jewelste en onze jongens gingen door het dolle heen.

Vandaag was het nog maar eens een bewijs dat je, enkel spelend als ploeg ver, kan geraken op een tornooi. Iedereen werkte voor iedereen en vulde perfect de taken uit. Met momenten was het hard om aan te zien, maar langs de andere kant, zijn zulke spannende matchen echt wel leuk.

 

BEDANKT AAN DE 7 SPELERS VOOR HUN INZET WELKE BELOOND WERD MET DE VERDIENDE EERSTE PLAATS.

 

De ploeg : FLOR – ARTHUR – DILANO – NIO – ROBBE – TIBE – LUCAS

Afgevaardigde : Wouter Verzele